Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Ajax 2-0

Embed from Getty Images

Det vore fel att säga att detta var en fantastiskt insats där samtliga spelare förtjänar höga betyg. För det var det inte. Det var en bra laginsats mot ett sämre lag. Särskilt det centrala mittfältet imponerade på mig, och det var där grunden till att matchen vann lades.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero: 7

Får göra ett par räddningar, samtliga av det enklare slaget. Men det lugn han inte är känd för att sprida spred han. Med facit i hand går det inte att klaga på att han fick stå matchen.

Antonio Valencia: 7

Solid defensivt, och utmanade stundtals bra framåt. Hade ett stenhårt skott som tyvärr gick rakt på Ajax målvakt. Skötte kaptensrollen med bravur.

Chris Smalling: 6

Sattes inte på några särskilda prov. Gör det han ska, varken mer eller mindre. Dominerar huvudspelet i försvaret, på minus är att hans passningsspel inte är det bästa, men det vet vi ju sedan tidigare.

Daley Blind: 6

Inte heller Blind sätts på några större prov. Låter Smalling ta hand om huvudspelet, så kan han fokusera på annat, bland annat att använda sin fina vänsterfot.

Matteo Darmian: 7

Har i uppdrag att sköta vänsterförsvaret ganska själv, och det gör han bra. Som vanligt skall han inte följa med särdeles mycket offensivt, så det kan vi inte lasta honom för att han inte gör.

Marouane Fellaini: 8

Oerhört nyttig idag. Vann fler nickdueller ensamt än vad hela Ajax gjorde tillsammans. De små, snabba Ajaxspelarna hade inte en chans mot hans styrka och huvudspel.

Ander Herrera: 8

Man of the Match enligt Uefa. Och visst, jag klagar inte. Gör ett enormt arbete i det tysta, vilket är en av anledningarna till att mittbackarna får det bekvämt. Är dessutom direkt inblandad i det andra målet, på sitt eget lilla sätt. Se länken.

https://twitter.com/ManUtdVines/status/867539310458884096

Paul Pogba: 8

Den spelare i laget med klart högst högstanivå. Har stunder av briljans, stunder med lite flyt (målet) och någon stund med övermod (när han gav bort en helt onödig hörna). Men Paul Pogba är essentiell för det här lagets mittfältsspel, idag var inget undantag. Ser passningar ingen annan ser, och har klassen att slå dem.

Juan Mata: 6

Utbytt 90. Har inte kommit igång efter skadan, det märks att löpningarna är otajmade på ett sätt som de inte var före skadan. Jobbar bra, men är inte riktigt den Mata vi vill se.

Henrikh Mkhitaryan: 6

Utbytt 74. Gör det oerhört viktigt 2-0 målet, annars var han till större delen inte riktigt där. Har haft dålig form senaste månaden, idag var tyvärr inget undantag. Men vad gör det när han mer eller mindre punkterar matchen med en akrobatisk spark.

Marcus Rashford: 6

Utbytt 84. Sprang mycket och försökte, men det var inte Rashfords bästa match detta. Ett godkänt för jobbet, och att hans snabbhet hela tiden oroade Ajaxförsvaret.

Jesse Lingard: 6

Inbytt 74. Fick ett friläge som han borde förvaltat mycket, mycket bättre. Annars hände inte så mycket runt Lingard den kvart han spelade.

Anthony Martial: N/A

Inbytt 84. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Wayne Rooney: N/A

Inbytt 90. Spelade för kort tid för att betygsättas.