Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Liveblogg: Michael Carricks Testimonial (The Michael Carrick Foundation)

11:27

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Michael Carricks Testimonial. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Manchester United ’08 XI – Michael Carrick All-Stars XI 2-2 (1-1)

Michael Carrick Testimonial • 2017-06-04, 15.30 • Old Trafford, Manchester


 0-1 (22) Gaizka Mendieta
 1-1 (28) Nemanja Vidic (Giggs)
 1-2 (64) Robbie Keane
 2-2 (82) Michael Carrick (Rooney)

Manchester United '08 XI: Edwin van der Sar; Wes Brown, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Patrice Evra; Darren Fletcher, MICHAEL CARRICK (C), Paul Scholes, Park Ji-Sung; Ryan Giggs, Wayne Rooney
Avbytare: Gary Neville, Owen Hargreaves, Graeme Carrick, Dimitar Berbatov, Louis Saha, Mikaël Silvestre
Manager: Sir Alex Ferguson

Michael Carrick All-Stars XI: Shay Given, Michel Salgado, Eric Abidal, Gaizka Mendieta, Clarence Seedorf, Robbie Keane, Michael Owen, Damien Duff, Marcos Senna, Jamie Carragher, John Terry
Avbytare: Alex Bruce, Trevor Sinclair, Joan Capdevila, Richard Garcia, Phil Neville, Eidur Gudjohnsen
Manager: Harry Redknapp

 

Mikael Österdahl | 18:03 Carrick: Jag är stolt över vad vi har uträttat

”Det är otroligt,” säger Michael Carrick med ett stort leende till MUTV efter sin testimonial.

”Jag menar, de senaste veckorna har jag föreställt mig hur matchen ska gå, hur dagen skulle se ut. Skulle allting fungera? Skulle jag vara i form för att spela? Och många sådana saker.

”Matchen var fantastisk, jag tror att alla som tittade njöt. Att göra mål var otroligt. Antagligen ännu mer otroligt för mina barn som tittade på, för bad mig att göra mål idag. Jag kan inte tacka alla tillräckligt. Alla från spelarna till ledarna till fansen till alla. Det har varit så mycket hjälp och jag är stolt över vad vi har uträttat.”

Nu är det tid för vila… ”Jag tycker att alla förtjänar en paus. Framför allt den senaste veckan, då vi flyttade avsparkstiden har det varit mycket, det var stressigt. I slutändan lyckades vi, det blev en succé. Det var bättre än jag någonsin kunde ha hoppats. Jag är jätteglad.”

Blir det fest ikväll? ”Några av oss kommer att [gå ut ikväll]. Några av grabbarna måste ta sig hem, men vi har en sammankomst för mig, familjen och några av grabbarna. Det blir en hygglig kväll.”

Nu kan du se fram emot nästa säsong… ”Jag kan koppla av nu. Jag ska iväg med familjen. Jag kastar nog min telefon i havet, så att jag slipper svara på fler samtal. Bara göra sig redo för att komma tillbaka till försäsongen och göra om allting igen.”

Och med det stänger vi den här matchdagsbloggen. Om några timmar kommer det en rapport från dagens match, med en massa härliga bilder och några sköna videoklipp.

Tack för att ni läste!

Mikael Österdahl | 17:31 United ’08 – Carrick All-Stars 2-2

United får en sista gyllene möjlighet att avgöra matchen. Gary Neville förhastar sig dock när han ska slå inlägg och matchen slutar 2-2.

Michael Carrick har precis tackat publiken i ett kort tal. ”Och glöm inte att vi är tillbaka nästa säsong för att försöka vinna fler titlar.”

Mikael Österdahl | 17:23 Carrick ut, Scholes in

Målet var allt som Fergie ville se. Till publikens stående ovationer kliver Michael Carrick av i sin testimonial.

Paul Scholes ersätter.

Mikael Österdahl | 17:22 IT’S CARRICK YOU KNOW

2-2. MICHAEL CARRICK. Givetvis!

Rooney lägger upp för Carrick som behärskat placerar bollen in vid stolproten.

It’s Carrick you know!

Mikael Österdahl | 17:21 Tio kvar

Då det begav sig var det här Unitedlaget som allra bäst i slutet på matcherna. Sitter Fergies magi fortfarande i? Det är tio kvar och underläge med ett mål, United behöver således göra två för att vinna matchen.

Då krävs det bättre avslut än Louis Saha precis bjöd på. Anfallaren sköt högt över i jätteläge.

Tidigare kom Wayne Rooney tillbaka i spel, Graeme Carrick gick ut efter en kort cameo.

70 027 åskådare är den officiella publiksiffran.

Mikael Österdahl | 17:04 Keane ger All-Stars ledningen

Michael Carrick All-Stars tar ledningen när Robbie Keane med en yttersida lyfter bollen över Edwin van der Sar och in i mål. Snyggt.

Mikael Österdahl | 17:02 Given stoppar Saha

Louis Saha är nära att göra ett mycket snyggt mål på volley. Drömmålet uteblir då Shay Given parerar.

Minuten tidigare gjorde All-Stars mål utan att det räknades. En ivrig linjedomare flaggade, troligen felaktigt, för offside.

Dessförinnan försökte Gary Neville på volley. Inte lika fin teknik som Saha och Nevilles volleyförsök gick till inkast i höjd med straffområdet. Skamvrån för Neville efter matchen.

Senare tacklades Neville brutalt av Jamie Carragher. Borde förstås ha varit rött kort på scousern. Domaren nöjer sig med frispark.

Ytterligare lite senare gör Silvestre briljant hemarbete för att hindra ett givet mål.

Samtidigt kliver Graeme Carrick in för Wes Brown.

Mikael Österdahl | 16:46 Andra halvlek

Dags för andra halvlek. Gary Neville, Mikaël Silvestre, Louis Saha och Dimitar Berbatov har kommit in för United. Verkar vara Vidic, Ferdinand, Rooney och Scholes som har lämnat.

Michael Carrick All-Stars har gjort en drös byten.

Mikael Österdahl | 16:24 Förtjänade ett bättre öde

Nära, nära när Michael Carrick testar en lobb. Delikat utfört, bara någon decimeter från krysset.

Nyligen testade Paul Scholes ett långskott. Också över.

1-1 efter 42 minuter … och 1-1 efter första halvlek.

https://twitter.com/UtdRantcast/status/871371392167575552

Mikael Österdahl | 16:11 VIDIC!

United kvitterar! Ryan Giggs slår en perfekt hörna. Nemanja Vidic möter den perfekt och så är det 1-1.

Nostalgimätaren slår i taket.

 

Mikael Österdahl | 16:08 Mendieta öppnar målskyttet

Runt millennieskiftet var Gaizka Mendieta en drömvärvning för mig. Nu öppnar han målskyttet i Michael Carricks testimonial, då han behärskat rullar in 1-0 för Michael Carrick All-Stars.

Clarence Seedorf briljerar i motståndarlaget. Viva John Terry och Jamie Carragher blir utbuade.

Mikael Österdahl | 15:59 Takterna sitter i

Så får Paul Scholes lite tid på mittplan. Momentet senare är Wayne Rooney fri efter en briljant krossboll från Scholes. Rooney försöker en lobb, dock för högt.

Tidigare stod Patrice Evra för en soloräd – det syns, med undantag för Park Ji-Sung som är lika pigg som alltid, vilka som fortfarande är aktiva – som slutade med palaver i straffområdet. Ingen straff, dock.

Dryga kvarten spelad. Ännu inga mål. Uniteds lag är yngre. Och därmed också uppenbart bättre.

 

Mikael Österdahl | 15:43 It’s Carrick you know

Matchen är slutligen igång. När det händer något skoj uppdaterar vi.

Hard to believe it’s not Scholes,
It’s Carrick, you know.

Mikael Österdahl | 15:39 Thank you Boss

Michael Carrick höll ett emotionellt tal minuterna före avspark. Delar av det i videoklippet nedan.

Mikael Österdahl | 15:28 Snart avspark

Avsparken är några minuter bort. Inför avspark kan du njuta av några minuter nostalgisk video där dagens Unitedlag presenteras.

Gladast att vara här idag? Ja, det är nog Patrice Evra…

Mikael Österdahl | 15:23 Carrick: Det handlar om att njuta

”Fullständigt annorlunda, pressen var före matchen. Nu när vi har värmt upp är mitt arbete gjort,” säger Michael Carrick till MUTV minuterna före avspark.

”Nu kan jag gå ut och njuta. Jag har sett grabbarna i omklädningsrummet igen, bossen, samma ansikten. Det är en bra dag hittills, nu är tid att njuta.”

Om laget: ”Några av grabbarna har inte setts på några år. Så vi sitter på samma platser i omklädningsrummet. Jag fick ett bra mottagande från fansen. Det är bara en bra känsla. Jag tror att alla ser fram emot matchen.”

Familjekänsla: ”Det är fantastiskt, det är så många bra saker med den här matchen [med familjer på plats och pengar till välgörande ändamål]. Vi kan gå ut och spela och vara helt avslappnade. Vi hjälper barn genom min foundation och genom Uniteds foundation.”

Carrick är även nöjd med gensvaret han har fått från motståndarna. Och han är tacksam att de ville ställa upp. Carrick passar även på att berömma sin bror, som sitter på bänken i Uniteds laget.

”Resultatet är inte viktigt, det handlar om att njuta.”

”Det blir en emotionell dag. Mycket har hänt de senaste veckorna. Vi kan hjälpa lite. Alla i Manchester håller samman, alla har visat det. Folket i Manchester har varit otroliga.”

Mikael Österdahl | 15:16 Ferguson: Det är alla de rätta anledningarna för en testimonial

”Jag ser fram emot det. Det är riktigt roligt i omklädningsrummet. Förhoppningsvis är det lika kul efteråt,” säger Sir Alex Ferguson, som leder Unitedlaget, till MUTV.

”Det är fantastiskt. Det var en fantastisk grupp grabbar. Det är alltid kul att se hur de har utvecklats och gått framåt som människor. Deras karaktär har alltid varit utmärkt. Så jag hade tur att ha alla de grabbarna tillsammans.”

Om Moskva: ”Det var en fantastisk grupp. De förtjänade att vinna cupen. Jag kommer ihåg, fram till en minut före halvtid borde vi ha haft 4-0 eller 5-0. Och sedan föll Rio och Edwin föll och Lampard kvitterade. Men vi segrade i slutändan. Det var en lång kväll och det slutade nästa dag. De förtjänade det.”

Om Carrick: ”Det är fantastiskt. En fantastisk karaktär. Han var alltid konsekvent i den han var, hur han kom och även efter att jag lämnade. Det gäller de som har haft en lång karriär i klubben.

”Manchester United har haft tur som har haft spelare som har stannat länge. Det är därför de kan ge spelarna testimonials. Det är också uppfriskande att pengarna går till välgörande ändamål enligt Michaels önskemål. Det är alla de rätta anledningarna för en testimonial.”

Bossen säger också att han är stolt över staden Manchester.

Mikael Österdahl | 15:00 Dagens ändamål

Pengarna som samlas in idag doneras via Michael Carrick Foundation till olika välgörande ändamål. Vill du bidra hittar du detaljer nedan.

Mikael Österdahl | 14:52 Det ena och det andra

Några tomma stolar blir det på Old Trafford. Det förväntas ändå närmare 70 000 åskådare, vilket givetvis är en magnifik siffra på en testimonial.

Säkerhetspådraget runt Old Trafford är stort, vilket tyvärr är en nödvändighet i en tid då vi har genomlevt terrordåd i Manchester och i London inom loppet av några veckor.

Samtidigt finns förstås en vilja att göra fest av dagens match och Old Trafford har som vanligt en fin spellista.

Mikael Österdahl | 14:31 Michael Carrticks testimonial

Den med hököga noterar att den officiella laguppställningen levereras med Michael Carricks namn felstavat. Om han nu inte har bytt namn till Michael Carrtick.

Mikael Österdahl | 14:29 Laguppställningarna

Michael Carrick tar förstås lagkaptensbindeln idag. Precis som den där gången i Moskva startar han med Paul Scholes bredvid sig på det centrala mittfältet.

Också som i Moskva har Uniteds lag Edwin van der Sar i mål. Backlinjen består av Wes Brown, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic och Patrice Evra.

Owen Hargreaves förpassas till bänken, Carlos Tevez får inte vara med och Cristiano Ronaldo är upptagen på annat håll. I deras frånvaro går Park Ji-Sung, Ryan Giggs (han inledde på bänken i Moskva) och Darren Fletcher in i startelvan.

På topp Wayne Rooney. Då som nu.

Förutom Hargreaves har Unitedlaget Gary Neville, Dimitar Berbatov, Louis Saha och Mikaël Silvestre på bänken. Dessutom noterar vi Graeme Carrick. Om Wikipedia är att lita på är det Michaels fyra år yngre bror. Graeme var ungdomsspelare i West Ham, innan skadorna satte stopp för karriären.

I motståndarlaget… Ja, vi kommer förstås att bua åt Viva John Terry. Annars noterar vi att Michael Carrick All-Stars ställer upp med tre spelare i nummer 10. Att Michael Owen spelar för motståndarlaget är givetvis inte mer än rätt. Aningen märkligt dock att Phil Neville inte är med i Unitedlaget, även om den yngre Nevillebrodern hade lämnat United när Carrick kom till klubben. Å andra sidan bäddar det för en fin match i matchen när de båda Nevillebröderna byts in.

Nu är det hög tid att knäppa på Viaplay. Det är en timme till match och sändningen börjar nu. Vi har givetvis en nostalgisk timme att se fram emot!

Mikael Österdahl | 14:06 Återbud i motståndarlaget

De som hade biljett till dagens match såg månne fram emot att få bua åt Steven Gerrard en sista gång. Av det blir det emellertid intet. Gerrard har lämnat återbud till matchen på grund av skada (obekräftade uppgifter säger att han halkade på en våt gräsmatta).

Även Frank Lampard har lämnat återbud på grund av skada.

Gustav Brinck-Larsen | 13:43 Fällorna man faller i

Undertecknad får skämmas.

Darren Fletcher i den förra tweeten var inte från fotbollsspelaren Darren Fletcher. Den kom från BT Sports fotbollskommentator med samma namn. Att han är på väg hem från Cardiff, och tar ett break till augusti, är helt okej.

Vad fotbollsspelaren Darren Fletcher gör i detta nu är fortfarande oklart. Troligen är han på, eller närmar sig, Old Trafford.

Så kan det gå när man inte läser ordentligt.

Gustav Brinck-Larsen | 13:37 Lite twittrande

Det är ganska tyst på Twitter från spelarna som skall vara involverade idag. Dock verkar Mikaël Silvestre ha en behaglig resa mot Manchester. Fotbollsskorna är redan på.

Darren Fletcher däremot verkar ovetande enligt Twitter. Säger sig vara på väg hem från Cardiff för familjetid. Visserligen är det inte jättelångt från Stoke on Trent dit hans fotbollskarriär nu tagit honom, så möjligheten finns ju att hem fortfarande är Manchester.

Gustav Brinck-Larsen | 13:03 Live på Facebook

Carrick livesände för en stund sedan på sin egen Facebook, där användare kunde sända in frågor. Frågor och svar i videon nedan.

Gustav Brinck-Larsen | 12:45 Sist det begav sig

Det är faktiskt mindre än ett år sedan en testimonial spelades på Old Trafford. Den gången var det för Wayne Rooney, när Manchester United och Everton möttes. Det var dock en helt annan typ av testimonial då den ingick i klubbarnas försäsong och det ställdes upp med ordinarie trupper.

Matchen blev dock ingen som går till historieböckerna, då den slutade 0-0.

Gustav Brinck-Larsen | 11:36 Trupperna

Trupperna till dagens match rapporterade vi om redan igår. De är, enligt Manchester Uniteds hemsida, dessa:

United: Edwin van der Sar; Gary Neville, Wes Brown, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Mikael Silvestre, Patrice Evra; Michael Carrick, Paul Scholes, Ryan Giggs, Ji-Sung Park, Owen Hargreaves, Darren Fletcher; Wayne Rooney, Louis Saha, Dimitar Berbatov. Dessutom kommer Anderson finnas på plats, men då han är skadad kommer han ej medverka i matchen.

Carrick’s All-Star XI: Shay Given; Phil Neville, Michel Salgado, Jamie Carragher, John Terry, Eric Abidal, Joan Capdevila; Steven Gerrard, Frank Lampard, Marcos Senna, Gaizka Mendieta, Clarence Seedorf, Damien Duff, Richard Garcia; Michael Owen, Robbie Keane, Eidur Gudjohnsen.

Eftersom detta är en testimonial får vi ta det med en liten nypa salt, och vi har faktiskt redan fått ett återbud. Frank Lampard skulle ha medverkat, men har via sin Instagram hälsat att han är skadad och ej kan medverka.

Personligen har jag, på en hemsida jag ej minns vilken det var, sett det påstås att Henrik Larsson skulle vara med. Vilket skulle vara ytterst märkligt, då han spelade i United under våren 2007.

Det skulle säkerligen kunna tillkomma någon, men troligare är väl istället att kanske ytterligare någon faller ifrån. Åldern börjar ju ta ut sin rätt på många av dessa gubbar.

Gustav Brinck-Larsen | 11:28 The Michael Carrick Foundation

Michael Carrick har spelat elva säsonger i Manchester United och skall om någon månad börja förbereda sig för den tolfte. Han har under dessa år vunnit allt man kan vinna i klubben, och då kan det ju vara lämpligt att få em hyllningsmatch.

Förr i tiden var testimonials ett sätt att skramla ihop lite pengar till spelare som skulle avsluta karriären, så att de hade lite att leva på ett tag efter karriären. Detta är naturligtvis helt onödigt idag, då samtliga spelare som etablerar sig i Premier League är miljonärer många gånger om. Nu handlar det istället om att samla ihop pengar till ett fint ändamål, samt att en legendar skall få hyllas.

Pengarna från dagens match går till Michael Carricks nystartade välgörenhetsfond vars vision är att ”skapa möjligheter för barn att känna sig säkra, uppskattade och inspirerade att uppnå saker”. Ett ändamål så gott som något.

Vi spelar matchen bara veckor efter attacken mot Manchester Arena, samma dag som en välgörenhetskonsert skall hållas för offren där. Men det är också dagen efter ytterligare ett hemskt terrordåd i London, där i skrivande stund sju människor omkommit. Vi får alltså tyvärr igen konstatera att fotbollen i Manchester emotionellt får stå till sidan.

Ingenting skall tas från vad Michael Carrick gjort för Manchester United, och vi kommer fortsätta rapportera om dagens match. Från Muss önskar vi dock att vi kunde fått göra det under roligare omständigheter.

Powered by LivePress