Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Q&A med Nilsson Lindelöf: Jag har alltid drömt om att få spela här

Lindelöf har, naturligtvis, blivit intervjuad på MUTV. Här har ni en kortare version av intervjun i videoformat samt hela versionen i textform. Hela intervjun sänds på MUTV 22.30 brittisk tid enligt Uniteds hemsida.

Först av allt. Välkommen till Manchester United. Hur känns det nu när du officiellt är Unitedspelare? ”Tack. Det känns jättebra, jag är väldigt, väldigt glad att vara här i den här bra fantastiska klubben. Så jag kunde inte vara gladare.”

Du har kopplats ihop med United ett tag, José Mourinho har verkligen velat ha dig. Hur får det dig att känna? ”Det känns så klart bra att veta att coachen vill ha en. Så att äntligen vara här gör mig jätteglad.”

Har du pratat med honom än, vet du vad han vill ha ut av dig? ”Ja, jag har pratat med honom. Det var ett bra snack och väldigt viktigt för mig att höra vad han hade att säga. Det var ett bra snack.”

Mourinho har en historia av att få ut det mesta av sina försvarare, var det en faktor att komma till United? ”Självklart. Han är en fantastisk coach. Så för mig att få chansen att jobba med honom är en bra chans för mig.”

Du har haft stor succé med Benfica de senaste åren. Var det svårt att lämna? ”Jag var i Benfica i fem år, så för mig att lämna var, inte ett tufft beslut men det var ett svårt beslut. För jag var lycklig där och utvecklades mycket som spelare. Men som jag sa förut, när det här erbjudandet kom var det enkelt att välja det.”

Har du pratat med Zlatan om hur livet är i Manchester? ”Nej, det har jag faktiskt inte.”

Han kommer vara här ett tag och göra sin rehab efter sin skada. Känns det bra att ha honom omkring i åtminstone några månader? ”Ja, jag tror det kommer va kul att ha honom här och kunna prata lite om klubben och så.”

Hur skulle du beskriva dig själv som försvarare, vilken försvarstyp är du? ”Jag tror jag är en ganska lugn spelare. jag gillar att ha bollen vid fötterna. Jag tror jag är ganska bra med bollen. jag är att jag är ganska bra på att läsa spelet och att jag kan ge mina medspelare framför mig en lugn känsla att jag är bakom och försöker skydda dem så gott jag kan.”

Och, skulle du beskriva dig mångsidig eftersom du spelat både högerback och defensiv mittfältare tidigare? ”Ja, min position är mittback, men som du sa, jag har spelet högerback förut och jag startade min fotbollskarriär som mittfältare. Men jag ser mig själv som en central försvarare. Jag känner mig mest komfortabel där”.

Har du någon förebild som mittback? ”Det finns många bra mittbackar. Jag kan inte välja bara en. Jag tittar på många och hur de spelar och försöker lära mig från de bästa.”

Embed from Getty Images

Det är mycket konkurrens om platserna, är du redo att kämpa om platserna? ”Självklart, det finns många bra spelare på min position här. Men jag är här för att göra mitt bästa och försöka hjälpa laget så bra jag kan. Det är alltid bra att ha bra spelare runt sig, för när man har det blir man bättre själv.”

Premier League är en av de mest populära ligorna i världen, var det en ambition att spela här? ”Ja, jag har alltid drömt om att få spela här och att få spela i Premier League. Så det är en dröm som blir sann.”

Känner du dig redo för utmaning, det är ju en lite annorlunda liga mot andra, tror du att du behöver anpassa dig? ”Man måste anpassa sig vart man än kommer. Men jag känner mig självsäker och litar på mig själv. Det kommer bli tufft, men jag ser fram emot det.”

Du har vunnit många troféer med Benfica, vad är målet här i United? ”Självklart är United en av de största klubbarna i världen och vill alltid vinna titlar. Det är också mitt mål. Jag vill komma hit och vinna titlar. Det är målet för alla i klubben.”

Du har erfarenhet av Champions League. Hur viktigt är det? ”Det har varit bra för mig, att spela på den nivån mot riktigt bra. Så för mig att spela i Champions League har varit väldigt bra och jag tror att jag har lärt mycket av det.”

Har du tänkt på hur det kommer bli att springa ut genom tunneln på Old Trafford? ”Jag kan bara föreställa mig. Jag tror det kommer bli en fantastisk känsla. Jag har sett många matcher på tv men aldrig varit på stadion, så jag tror det kommer vara en fantastisk känsla.”

Vad har du för bild av United? Det är uppenbarligen stor klubb i Sverige med många fans. ”Som du säger, det är en stor klubb även i Sverige. Det har många supportrar från Sverige, när man pratar om de största klubbarna i världen pratar man alltid om Manchester. Så, ja. Det känns som en fantastisk klubb och organisation.”

Vad har du att säga om försäsongsturnén? ”Jag tror det blir en viktig period, att lära känna allt och alla lagkamrater.”

Du har slagit några frisparkar också, kommer du försöka göra det här också? ”Jag är inte säker. Men, ja, jag är ganska bra på dem så får jag en chans kommer jag vara där.”

Hur mycket intresse har det varit för din övergång i Sverige, kommer det förändra ditt liv? ”Jag tror det. Jag tror livet förändras för alla som kommer till den här klubben. Men jag är inte säker på hur mycket. Men som du sa förut, det är många Manchester United-supportrar i Sverige. Så jag är inte säker på hur, men jag tror det blir bra.”

Många Manchester United-fans har varit fascinerade över att du kommer, sommarens första värvning. Har du något att säga till dem? ”Jag vill bara säga hur glad jag är över att vara här och att jag kommer göra mitt bästa för att representera klubben.”