Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Zlatan flirtar med Real och Los Angeles; Juventus med Darmian; 16-åring aktuell

Som vi tidigare konstaterat i dessa spalter är nyhetstorkan i det närmaste total för närvarande. Manchester United lade beslag på Victor Nilsson-Lindelöf och slog därmed luften ur juni månads transferdiskussioner. I alla fall känns det så. Flödet domineras av mer (ja, mest mer) eller mindre sannolika rykten och det gäller som vanligt att sila friskt. 

En morgon i Madrid, en eftermiddag i Los Angeles

Zlatan Ibrahimovics kontrakt med Manchester United löper som bekant ut den 30 juni. Efter det är han fri att lämna för vilken klubb han vill. Efter att ha varit på väg till såväl Kina som USA väljer nu den spanska sajten Diariogol att basunera ut att Zlatan vill spela för Real Madrid kommande säsong. Spanjorerna väljer att röra ihop en soppa involverandes Kylian Mbappé, Zlatans Champions League-vinnarhunger och det faktum att han skulle vilja hämnas Barcelona.

Mer intressant för den konspiratoriskt lagda? Zlatans klädmärke A-Z Sportswear lade under eftermiddagen upp en hint om en flytt västerut.

Märket ska etableras i Los Angeles, och frågan är väl om det handlar om en rökridå eller att sannolikheten för en flytt till Los Angeles Galaxy ökar. Vi lär få återkomma.

Darmian ersätter Alves?

Matteo Darmian pratade med media efter Italiens VM-kvalmöte med Liechtenstein. Väl där konstaterade han att hans framtid var osäker. Nu talar den italienske journalisten Gianluca Di Marzio om att Juventus inlett diskussioner rörande Darmian och att prislappen skulle kunna landa på 20 miljoner euro. Det som gör att man tvivlar? Pratet om att Darmian skulle ersätta Dani Alves. Ja, brassen lämnar Juventus, men att Darmian skulle ersätta rakt av? Nja. Samtidigt rapporterar Daily Mail även de att Juventus är intresserade. Här talar vi pund. 18 miljoner.

Embed from Getty Images

Lewandowski på väg till England

I kategorin “spelare som ryktas till United” fyller vi på med en polack. Han heter Robert Lewandowski och ska, enligt Guillem Balague, vara missnöjd med tillvaron i Bayern München. Chelsea nämns som det hetaste spåret, men United sägs vara med i racet. Balague har gjort sig känd som en journalist med koll på spansk. fotboll, så hur väl han kan just det här låter vi vara osagt.

Fransos på väg in?

Franska L’Equipe menar att Aliou Badara Traoré är nära en övergång till United. Vem han är? En 16-årig fransman från Sarcelles. Vad Sarcelles är? En fransk amatörklubb från en förort till Paris. Vad han gjort tidigare? Provspelat för PSG. Om vi får anledning att återkomma? Tveksamt.

Officiell midsommartorka

Det mest tydliga tecknet på att det råder nyhetstorka så här lagom till midsommar är väl ändå att Uniteds officiella konto på Twitter väljer att uppmärksamma en museihappening. Mer behöver man väl egentligen inte säga.