Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask: Våra tankar om Manchester United-spelaren Romelu Lukaku

Romelu Lukaku blev Manchester Uniteds andra nyförvärv den här sommaren. Här bjuder vi på åsikter om det från styrelsen och redaktionen!

Romelu Lukaku är på plats som Manchester Uniteds nya anfallare. Vad är din spontana reaktion på den nyheten?

Lee Sernehov: Mycket bra, vi behöver en striker och Lukaku kan PL och är en ung grym striker.

Kent Yxell: Härligt, äntligen ett köp som verkligen kommer att betyda något för målfabrikationen…

Johan Nilsson: Ett av de (egentligen) tre alternativen som fanns på marknaden. Det bästa alternativet? Återstår att se. Alla tre alternativen är egentligen tre helt skilda spelartyper.

Mikael Krekula: Ganska så likgiltig ändå. Det är en bra spelare, men ingen favorit hos mig.

David Sundgren: Jag är glad, jag tycker det är en riktigt bra värvning som kommer att spetsa lagets offensiv ytterligare.

Björn Appelgren: Det känns spännande. Bra komplement till Rashford. Hoppas de får spela tillsammans.

Gustav Brinck-Larsen: Härligt! En spelare med bra erfarenhet av Premier League, 25 mål förra säsongen och vi snodde honom dessutom framför ögonen på Chelsea. Oavsett hur det gått till (Raiola…) så är det grymt bra.

Marcus Beijar: Att det är en bra värvning, om än dyr. Jag tar hellre honom än Morata och vi måste ju ha in en anfallare. Då tar jag en som kan ligan alla dagar i veckan.

Johannes Johansson: Jättekul! En oerhört härlig spelare som kommer blir ett fantastiskt tillskott.

Lisa Larsson: Spontant känner jag att det är bra. Glad att vi ersatt Zlatan så snabbt, var lite orolig att man kanske skulle “missa” att göra det..

Rune Sørlie: Att vi har fått in en spelare som har visat att han håller måttet, även om jag personligen hade hoppats på Morata.

Embed from Getty Images

Vad är dina förväntningar på Lukaku?

Lee Sernehov: Jag förväntar mig att han blir vår toppstriker, med 25-30 mål per PL-säsong, kanske inte första säsongen men sen när laget spelat ihop sig så är det mina förväntningar på honom.

Kent Yxell: Minst 25 mål per säsong. Quick, power and pace…

Johan Nilsson: En massa mål mot mitt- och bottenlag, något vi hade problem med ifjol, men Lukaku hade inte problem med detta direkt. Sker detta så har vi automatiskt en hel del bonuspoäng.

Mikael Krekula: Med tanke på hur mycket man betalar och med tanke på hur etablerad och stabil målskytt han varit i Premier League så tycker jag man kan kräva att han ska göra flest mål i laget i alla fall.

David Sundgren: Minst 20 mål tycker jag man kan kräva så länge han håller sig skadefri.

Björn Appelgren: Han gör mål nästan varannan match i PL enligt statistiken. Så mellan 20-30 mål totalt i alla turneringar borde det väl bli.

Gustav Brinck-Larsen: Att han tar den centrala anfallspositionen och gör en massa mål. Kan man göra 25 mål på en säsong i Everton bör man kunna göra minst lika många i United.

Marcus Beijar: Att han går in som den målgörare vi behöver och gör 20 mål i ligan. Minst.

Johannes Johansson: Tror vi kan ställa relativt höga krav. Han är redo att leverera på en högre nivå efter att ha burit Everton i flera år. Han kommer hamna högt upp i skytteligan och leverera flera viktiga mål för oss.

Lisa Larsson: Mina förväntningar är väl att han ska komma bra in i truppen och leverera relativt fort. Självklart är en ny klubb alltid en omställning men han känner ligan och är en av Premier Leagues bättre anfallare så han borde kunna prestera typ direkt.

Rune Sørlie: Att han fortsätter göra mål i den omfattning han har gjort för Everton till nu. Han har kvaliteterna som behövs.

Embed from Getty Images

Vad är dina förhoppningar på Lukaku?

Lee Sernehov: Han är ung och stora delar av laget är unga så dom kan spela ihop länge och jag hoppas att detta kan bli en start på en ny Unitedera.

Kent Yxell: Att han blir den spelare som både kan göra mål och vara en target player när så behövs – Zlatans ersättare med andra ord. Och samarbetar perfekt med Rashford.

Johan Nilsson: Mellan 20-25 mål hoppas jag på. Han måste anpassa sig efter United’s spelsätt, och United behöver anpassa sig efter hans spelartyp. Klaffar allt detta kan det bli förbannat bra.

Mikael Krekula: Att han ska passa in bra i laget och spelet och dessutom vinna skytteligan i PL.

David Sundgren: Jag har stora förhoppningar om en pålitlig målgörare de kommande säsongerna. Trots att han “bara” är 24 år tycker jag han är en tämligen komplett anfallare.

Björn Appelgren: Mina förhoppningar och mina förväntningar är lika.

Gustav Brinck-Larsen: Att han leder Uniteds anfall i 8-10 år, under en ny storhetsperiod. I och med den här värvningen förväntar jag mig att United är med i toppen av ligan nästa säsong.

Marcus Beijar: Att vi nu har en anfallare vi kan förlita oss på en lång tid framöver, som inte behöver så lång tid att anpassa sig. Jag hoppas att han går in och levererar direkt. Sänker Real i Skopje och gör mål i seriepremiären. Därifrån och framåt.

Johannes Johansson: Att han är med i toppen av skytteligan.

Lisa Larsson: Min förhoppning är att vi ska ha hittat rätt, och att Lukaku (som ändå typ är i sina bästa år) fortsätter utvecklas hos oss. Vore bra om han blev den som klev fram och avgjorde matcher i större utsträckning än i Everton, för det är vårt största behov i dagsläget.

Rune Sørlie: Om allt klaffar så har vi en ny målskytt som förvaltar chanserna och blir top scorer i ligan och som fixar dom avgörande ögonblicken där vi i förra säsongen missade.

Embed from Getty Images

Rapporterna säger att övergångssumman är 75 miljoner pund, med diverse tilläggspaket. Är han värd pengarna?

Lee Sernehov: Med dagens priser så är det ett ok pris, med tanke på hans ålder och att det är inom PL OCH att det är United som köper, känns som allt blir dyrare för alla vet att det finns kapital och att United måste tillbaka till var vi var för 5 år sedan

Kent Yxell: I dagens läge när du betalar närmare 40 miljoner för vilken spelar som helst så: Ja det är han! PL:s bäste målskytt senaste åren och etablerad spelare men ändå bara 24 år. Helt klart ok, men egentligen är ju ingen spelare värd transfersummorna som är nu eller lönerna de får, men that’s fact i TV-åldern

Johan Nilsson: Marknaden idag är sjuk, men ser tyvärr ut så här. Om han är värd pengarna är alltid en fråga för framtiden, och hur bra han levererar.

Mikael Krekula: Jag tycker det är för mycket pengar för Lukaku. Men kan inte säga att jag har koll på om man skulle kunna få en bättre striker för dom pengarna. Men jag tycker inte han är tillräckligt bra för den summan…

Björn Appelgren: Summorna är sjuka, men jag orkar inte tycka något längre.

Gustav Brinck-Larsen: Pengasnurren inom fotbollen är ju bisarr, men sett till hur mycket United drar in så blir det ett solklart ja. Vi behöver en stark, målfarlig anfallare – det är precis vad vi får i Lukaku

Marcus Beijar: Nej, men säg den spelare som är det nu för tiden. Det har gått troll i övergångssummor sedan ett antal år och då får man helt enkelt ge sig in i leken om man ska utmana om titlarna.

Johannes Johansson: Med dagens värdering av spelare så är han absolut det. En anfallare som kan bära sitt lag. Det är få förunnat.

Lisa Larsson: Återstår att se. Han har haft två bra säsonger i Everton så självklart skulle det kosta att få loss honom.

Rune Sørlie: Nä, men vi har väl skapat denna situation själva med köpen av Martial och Pogba som jag också tyckte var överprisade.

Kan vi förutsätta att han är den ledande anfallaren i laget den här säsongen?

Lee Sernehov: Lukaku kommer vara längst fram, hoppas det köps en grym DMF, typ Fabinho eller Matic så kan mittfältet spela friare. Pogba och Herrera friare roller på mitten som kan mata Lukaku med bra passningar. Martial och Micki på varsin kant eller Rashford och Lingard. Läste en engelsk artikel att Mou kanske skulle testa 3-5-2 nu med Rojo, Bailly och VLN. Det öppnar upp för ett offensivt och snabbt lag

Kent Yxell: Vore kul med Lukaku och Rashford längst fram, Pogba till vänster bakom och två hårt jobbande yttrar samt en ny defensiv spelare à la Kante som kvast!

Johan Nilsson: Ja det kan vi förutsätta att han är. I dagsläget (utan en ny vänsterytter) så ser det ut som att United kommer att spela 4-3-3 med Micki och Rashford som flankerar Lukaku. Alternativen är Mata och Martial, där Martial roteras med Rashford, om Martial levererar det som förväntas.

Mikael Krekula: Ja det tror jag nog, så lär det bli. Det hade varit intressant att se ett 4-3-3 med Lukaku centralt och sedan kanske Rashford och Martial på kanterna. Mycket snabbhet och tyngd där.

David Sundgren: Ja, det är jag helt övertygad om att han blir. Martial får lira kant, säkerligen också Rashford. Kommer Perisic tar han troligen en ytterplats, då han är en naturlig ytter.

Björn Appelgren: Jag tror att han uppställningsmässigt startas som ensam på topp, men att Rashford allt som oftast spelar samtidigt.

Gustav Brinck-Larsen: Ja, vi får förutsätta ett 4-3-3 /4-2-3-1 med Lukaku som den centrala anfallaren, annars lägger man ju inte de pengarna. Pogba skall ha en roll strax bakom honom för att leverera bollar, på kanterna vill jag se snabbhet så där går Mkhitaryan, Rashford och Martial först för mig. Självklart kan Matas passningsfot komma till bra användning också.

Marcus Beijar: Vore ju synnerligen märkligt om han inte fick den platsen. Jag vill se Martial och Mkhitaryan runt honom och Pogba bakom.

Johannes Johansson: Ja! Han kommer bana väg för våra finlirar med sin enorma fysik.

Lisa Larsson: Ja men det tror jag. Samtidigt som jag hoppas att detta blir året då Rashford verkligen slår sig in och tar en plats… kluven i hur jag vill formera anfallet faktiskt.

Rune Sørlie: Han är den självklara centerforwarden, och i en 3-2-3-2 så ser jag gärna honom i par med Rashford.

Embed from Getty Images

Vad betyder detta för Marcus Rashford och Anthony Martial?

Lee Sernehov: Tror att alla som visar att dom vill spela kommer att få spela, nu skall PL och CL prioriteras, men även dom 2 inhemska cuperna.

Kent Yxell: Martial kan få det svårt då han inte var bra ifjol – fick kanske för lite chanser och tog egentligen aldrig dom (utvecklades inte i passningsfasen och defensiva jobbet). Rash har mycket mer att ge och kommer att få spela mycket.

Johan Nilsson: Som jag nämnde ovan, de lär alternera till vänster om United inte tar in en ny vänsterytter. Går det som det skall så får de båda ordentligt med speltid, det krävs dock att Martial höjer sig från ifjol.

Mikael Krekula: Att dom inte kommer spela centralt, kanske. Jag tror Rashford kommer spela mycket men på en kant. Martial har potential att slå in sig på ett bra sätt i en kantroll men han har inte hamnat rätt under Mourinho än så länge.

David Sundgren: Många matcher ska spelas, båda kommer säkert få sina chanser centralt på topp men kommer säkerligen användas på kanten, precis som den gångna säsongen.

Björn Appelgren: Rashford kommer trivas. Martial längre in i frysboxen.

Gustav Brinck-Larsen: Att de i första hand slåss om kantpositioner. För Martial är det för mig självklart att vänsterkanten är hans bästa position. Rashford kommer få minuter som anfallare (framförallt i cuper), men kommer också få gott om tid både till höger och vänster. Vi har många matcher att spela, det kommer bli mycket rotation.

Marcus Beijar: Att Marcus får spela andrafiol som renodlad anfallare och alternera på en kant. Att Martial kommer att få chansen att spela tillsammans med en tung anfallare som behöver en kreativ lekkamrat. Martial bör få och bör ta chansen.

Johannes Johansson: Att de fortsatt får kantroller.

Lisa Larsson: Det behöver nog inte betyda så mycket. Tror Mourinho vet bättre än att slösa bort två så talangfulla spelare. Rätt säker på att de kommer få den speltid de behöver.

Rune Sørlie: För Rashford betyder detta en spelare på topp som kan skapa ytor för honom att få flera möjligheter. För Martial betyder detta att han får kämpa om en plats på den övre 3:an.

Embed from Getty Images

Det spekulerades annars väldigt mycket om Álvaro Morata. Är du nöjd med att det blir Lukaku och inte Morata?

Lee Sernehov: Jag tror det kommer en offensiv spelare till, Morata eller James, det är för lite med en striker. Även om vi har Rash så tycker inte jag att han är redo än att lita på som den som skall göra alla målen om Lukaku blir skadad eller avstängd.

Kent Yxell: Tycker Lukaku är ett mycket bättre val vilket jag sagt sagt i två års tid nu. Real ska man inte ha något att göra med förutom sälja ett virus till… eller köpa Kroos om han är ledig!!!

Johan Nilsson: Tycker inte vi skall värva båda. Morata kan förvisso spela spela till vänster, men inte i Uniteds spelsystem. Morata är väl egentligen en mer komplett spelare och mer centertypen som United behöver, hade inte blivit ledsen om det blivit han istället för Lukaku.

Mikael Krekula: Jag är som sagt inte överförtjust i Lukaku men det är jag verkligen inte i Morata heller. Nu har jag inte sett jättemycket av honom, men av det jag sett så är han inte heller värd dom pengarna det snackas om.

David Sundgren: För laget är det bättre med Lukaku, då han bevisat att han håller i PL. För egen del ska jag erkänna att jag är väldigt förtjust i Morata, men ändå tveksam till en värvning av honom nu, dags att fokusera på en stabil defensiv mittfältare, gärna Matic, som också visat att han håller god Premier League-klass.

Björn Appelgren: Har dålig koll på Morata, men visst kan han spela på kanten också? Viktigt att vi får in minst en renodlad kantspelare tycker jag.

Gustav Brinck-Larsen: Ja, mycket nöjd. Visst, Morata gjorde mycket mål sett till speltid förra säsongen. Men jag ser mer potential i Lukaku, och han kan redan Premier League.

Marcus Beijar: Mycket nöjd.

Johannes Johansson: Vi ska inte värva Morata. För det första har vi backup i Rashford och Martial. För det andra är inte Morata i närheten av att vara värd de pengarna som Real kräver.

Lisa Larsson: Nja. Lukaku är kanske inte den typiske Unitedanfallaren till stilen, men tror han kommer funka. Morata är ju en lite annan typ av spelare, och jag tror definitivt Lukaku är mer i linje med den fotboll Mourinho vill spela. Om det i sig är något positivt kan man alltid diskutera.

Rune Sørlie: Personligen hade jag hoppats på Morata mer än Lukaku, då jag tycker han är mer spännande som spelare än vad Lukaku är. Lukaku är en targetspelare med målinstinkt. Men jag tror Morata är en mer spelande typ och därmed kunde ha gett anfallet ytterligare en dimension.