Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Michael Carrick ny lagkapten

Embed from Getty Images

Manchester Uniteds nye lagkapten heter Michael Carrick. På tisdagskvällen, svensk tid, meddelade klubben att det blir den 35-årige mittfältaren som tar över bindeln efter att Wayne Rooney skrivit på för Everton. 

Han fick sin testimonial på Old Trafford den 4 juni. En månad och en vecka senare kan Michael Carrick titulera sig lagkapten i Manchester United. Mittfältaren, som i maj förlängde sitt kontrakt med klubben till och med juni 2018, tar därmed över kaptensbindeln från Wayne Rooney som ju här om dagen lämnade för spel i Everton. Utnämningen betyder att Manchester Uniteds nummer 16 åter är lagkapten. Roy Keane bar bindeln mellan åren 1997 och 2005.

Michael Carrick: 

Det känns bra och det är en stor ära att få vara lagkapten för en så stor klubb. Det är mitt tolfte år här och jag kom som 25-åring. Jag trodde aldrig att jag skulle få uppleva så mycket som jag gjort. 

Nu, att leda killarna och se efter de yngre, att vägleda dem, är en trevlig sak och ett rent nöje. Jag kom till den här klubben som en fotbollsspelare och nu är jag ett stort fan. Jag har växt i min kärlek till klubben genom åren och att få vara i den här positionen är väldigt speciellt för mig.

Jag kommer att vara mig själv, jag kan inte ändra på det och att komma in i en roll och plötsligt förändras, skrika och åt alla och säga åt dem vad de ska göra..

..jag är inte sådan. Jag kommer att tala när jag behöver, men jag är ganska avslappnad och cool. Jag kommer att försöka leda med exempel.

Kaptensrollen som sådan är inte helt ny för Michael Carrick. I december 2014 meddelades det att han utsetts till vice lagkapten av Louis van Gaal. Vem eller vilka som ska axla rollen eller rollerna som vicekaptener är inte klart. Manchester United publicerade enbart nyheten om Carricks utnämning på tisdag kväll svensk tid, men det får ses som troligt att José Mourinho innan säsongstart utser Carricks vicekaptener och att vi då får en fingervisning om vem som är näste kapten. 35-åringen gjorde totalt 38 framträdanden i Unitedtröjan förra säsongen, av vilka 23 i ligan. Speltiden lär inte öka för Carrick, varför vicekapterner lär behövas.

Vi gratulerar Michael Carrick till utnämningen!