Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Q&A med Romelu Lukaku: Jag kunde inte säga nej

Manchester Uniteds nyförvärv brukar inte ha överdrivet många ord att säga. Romelu Lukaku? Han har haft väldigt mycket att säga. Lukaku har snackat med amerikansk teve, amerikansk radio och givetvis i MUTV. Ja, han nöjde sig inte ens med en MUTV-intervju utan gjorde även en grej tillsammans med Paul Pogba.

Vi börjar med den traditionella frågestunden i MUTV.

Grattis Romelu, hur skulle du beskriva dina känslor nu?
Jag är jätteglad, upprymd. Jag kan inte bärga mig att få börja, vara med laget, managern och börja en ny del av mitt liv.

Vad var det hos Manchester United som gjorde att du ville gå hit?
Historien, spelarna som spelar för klubben och sättet som klubben alltid är hungrig att vinna titlar. Det är något som jag vill och det är något som jag sökte efter. För mig var det en perfekt möjlighet att ta det stora steget och som en klubb, när Manchester United kommer och ber dig spela för dem säger du inte nej.

Är du nöjd att flytten kommer innan försäsongen drar igång?
Givetvis, det är något jag ville. Jag ville att min agent och min före detta klubb Everton skulle se till att affären skedde före försäsongen, för jag kan nu lära känna spelarna och hur de spelar. Jag har redan jobbat med managern men nu är det en nystart med honom. Så jag är spänd på att lära känna Manchester Uniteds sätt. Jag kan inte vänta på att få börja!

Är du spänd på att möta dina nya lagkamrater?
Ja, jag är väldigt upprymd. Jag är en väldigt lugn person men när jag väl är på planen blir jag en krigare. Jag vill hjälpa mina lagkamrater och vara en del av ett lag som vill utmana om alla titlar som finns därute.

Du är kompis med Paul Pogba…
Det har spelat en stor roll. Givetvis är han en av mina bästa vänner och han är min granne också. Vi är alltid tillsammans på daglig basis, så han brukade förklara för mig hur det gick. Förra säsongen när han skrev på för United, att ha sett det, det tände något i min hjärna och jag visste att om jag en dag hade chansen att skriva på så skulle jag inte säga nej. Du bara vet och inser hur stor klubben är och hungern den har att vinna titlar. Jag skulle vilja säga, i slutet på min karriär, att jag spelade för ett lag som alltid utmanade om titlar och det är vad klubben alltid har gjort. Att vara här nu är en välsignelse och jag kommer inte att ta den här möjligheten för givet.

Du känner Marouane Fellaini sedan tidigare också…
Han pratade med mig för ett par dagar sedan och han skickade ett meddelande till mig och sa ’nu kommer du att upptäcka hur stor och hur fantastisk klubben är’. Jag sa till honom ’jag har redan insett det lite grann’. Att ha en kille som spelar med mig i landslaget och en av mina bästa vänner i livet i mitt lag är ett fantastiskt sätt att lära känna spelarna på.

Hur mycket ser du fram emot att jobba med José Mourinho igen?
Jag ser verkligen fram emot det, det är den mest spännande delen. Jag och han, vi har ett väldigt bra förhållande och jag drömde alltid om att spela för honom sedan jag var tio. Att han möjligheten vid 24 att arbete under honom och vara en del av hans planer för att utmana om titlar är spännande. Jag tycker att han är en manager för att hjälpa oss att vinna titlar och jag kan inte vänta på att få börja jobba under honom igen.

Du gjorde hattrick i Sir Alex Fergusons sista match…
Jag kommer ihåg allting! Sättet de dominerade oss i första halvlek var skrämmande. Laget var bra. Giggs spelade, Scholes spelade, Ferdinand spelade. Alla de grabbarna som jag såg upp till som en pojke och att ha den stunden i Sir Alex Fergusons sista match var bra. Jag gick vidare och nu är jag en del av klubben. Vid vägens ände vill jag bara hjälpa klubben att utmana om titlar igen.

Hur tror du att det blir att spela på Old Trafford för United?
Jag lever i Manchester, så jag passerar Old Trafford många gånger när jag vill in till stadskärnan. En kväll sa jag till min mamma att jag skulle spela där en dag. Jag tänkte så. Jag hade en viss känsla. Det var bara arenan. När du passerar den, jag kör men jag tittar på arenan hela tiden. Varje gång jag spelade mot Man United, varje gång jag kom in på planen kände jag mig som ett barn. Du kan se atmosfären, fansen. Det var bara en välsignelse och jag kan inte vänta på att spela min första match där. Jag är verkligen upprymd över det.

Vad vill du uppnå som Unitedspelare, både individuellt och med laget?
Individuellt att göra så många mål jag kan, bli en bättre spelare, jobba hårt på daglig basis, jobba hårdare än jag någonsin har gjort tidigare. Det är det som är grejen, jag vill bara konstant förbättra mig. Jag vill inte ha tid att vara nöjd. Jag vill bli bättre varje enskild dag och jag jobbar så hårt som jag kan. Om du spelar för en stor klubb så måste du agera som en stor spelare och prestera vecka in och vecka ut. Det är den utmaningen jag ville ha. Jag är i en ålder där jag måste ta nästa steg. Den här klubben är där för att hjälpa mig men jag är en lagspelare och jag vill vinna titlar. Det är det viktigaste. Titlar före allting annat. Så om jag kan hjälpa mina lagkamrater att göra det så kommer jag att vara jätteglad.

Klubben vann tre titlar under Josés första säsong. Vad tror du att vi kan vinna under din första?
Jag vill inte prata för mycket, jag gillar inte att prata för mycket. Jag vill bara jobba hårt och visa vad jag går för på planen genom att göra de saker jag kan. Det enda jag kan säga är att vi kommer att vara redo att utmana om titlarna som finns därute.

Du får spela i Champions League…
Äntligen! Äntligen! Jag har varit ett proffs i åtta år och jag har aldrig fått smaka på Champions Leagues gruppspel. Det är något jag alltid ville, den turneringen har något, jag vill se hur det är och smaka på det. Att nu ha den möjligheten och utmana om att att vinna den är det bästa. Vi kommer att vara förberedda och vi kommer alla att jobba hårt de kommande veckorna så att vi är beredda att utmana om titlarna.

Hur rankar du Champions League mot VM och EM i din karriär?
Eftersom det är min första erfarenhet så kommer den att vara högst. Givetvis är VM trevligt och EM 2016 var också trevligt, men jag har alltid drömt om Champions League. Med VM, med Belgien, i en tid då jag var en grabb visste du aldrig om du skulle ha chansen att vinna VM men nu har vi en talangfull generation. Men med Manchester United, vi kan utmana om att vinna Champions League varje år. Klubben är i en ombyggnadsfas och managern gör rätt saker för att ta klubben dit den hör hemma. Det är det som är spännande.

Slutligen, har du något att säga till alla Unitedsupportar?
Jag kommer att göra mitt bästa, försöka göra så många mål som möjligt och försöka vinna så många titlar som möjligt. Det är vad de vill. De vill ha underhållning på planen och det är något jag kommer att försöka leverera varje match.

Vännerna Paul Pogba och Romelu Lukaku

Att Romelu Lukaku är god vän med Paul Pogba kan väl ingen ha missat. Därför ingen stor överraskning att de båda satte sig ner för att snacka med varandra i MUTV. Pogba ställde frågorna och Lukaku svarade.

Pogba: ”Var träffades vi?”
Lukaku: ”Första gången var på Stamford Bridge men jag hörde om dig när jag var 15.”

Det är inte helt överens om vem som var först med att dansa dab…

”Vad vill du uppnå?” undrar Pogba. ”Titlar varje år, inget mindre,” svarar Lukaku.

Lukaku och Pogba blev också intervjuade tillsammans i ESPN. Där avslutas det med en fråga om vilket nummer Lukaku kommer att få i United.

”9.” Varför? ”För, jag frågade alltid min mamma om vilket nummer jag skulle ha. Jag brukade spela med nummer 10, för min mammas födelsedag är den 10 oktober, så det är den tionde i den tionde månaden på året, så därför spelade jag i nummer 10. Jag bad om nummer 9 för att jag är anfallare, anfallare spelar med nummer 9. Det är ett trevligt nummer. Jag bad Zlatan Ibrahimovic om lov, så jag vill tacka honom också, som lät mig ha det numret.”

Lukaku i Beyond the Pitch

Lukaku har också pratat i NBC:s fotbollspodcast Beyond the Pitch i ett samtal på ungefär en kvart. Ljudkvaliteten är inte den bästa men innehållet är intressant. Lukaku säger bland annat att han har känt till Uniteds intresse i ett halvår.