Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchnatt: LA Galaxy – Manchester United (Football’s Back)

02:41

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds första träningsmatch säsongen 2017/18, där LA Galaxy står för motståndet. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

LA Galaxy – Manchester United 2-5 (0-3)

Träningsmatch • 2017-07-16, 04.00 • Victoria Street, Carson, Kalifornien • publik: tbc


 0-1 (2) Marcus Rashford (Lingard)
 0-2 (20) Marcus Rashford (Mata)
 0-3 (26) Marouane Fellaini (Lingard)
 0-4 (67) Henrikh Mkhitaryan (Martial)
 0-5 (72) Anthony Martial (Fosu-Mensah)
 1-5 (79) Giovani dos Santos
 2-5 (82) Giovani dos Santos

Manchester United (första halvlek): De Gea; Valencia, Jones, Smalling, Blind, Lingard; Herrera, Carrick, Fellaini; Mata, Rashford
Manchester United (andra halvlek): J Pereira; Fosu-Mensah (Mitchell 85), Tuanzebe, Bailly, Lindelöf, Darmian; Mkhitaryan, A Pereira, Pogba; Lukaku, Martial
Ingen speltid: Romero, McTominay

Mikael Österdahl | 06:29 Några bilder från matchen

Vi stänger den här matchdagsbloggen med att titta på några bilder från matchen.

Mikael Österdahl | 06:23 Mourinho antyder igen att Zlatan kommer tillbaka

I en teveintervju efter Uniteds 5-2-seger mot LA Galaxy antyder José Mourinho ånyo att Zlatan Ibrahimovic kommer tillbaka till United.

”Resultatet är inte det viktigaste. Det viktigaste är att känna spelarna, känna utvecklingen, känna det vi gör på träning. Idag spelade vi med tre därbak, vilket inte är vårt huvudsystem. Det är något vi har jobbat på den här veckan för att försöka ge mångfald till vårt spel. Jag är nöjd med det.”

Om Rashford: ”Jag är nöjd med [att han gör två mål]. Men jag är nöjd med Lukaku också. Han var briljant. Sättet han höll bollen, hur han spelade med lagkamraterna, sättet han rörde sig bakom backlinjen. Vi har bra anfallare. Vem vet, Zlatan kan återhämta sig och vara en del av oss i slutet på säsongen.”

Mikael Österdahl | 06:16 Rashford: Bra för självförtroendet

Marcus Rashford snackade med MUTV efter Uniteds 5-2-seger mot LA Galaxy.

”Jag tycker att det var en bra match att komma igång med. Vi har jobbat hårt.”

Rashford gjorde två mål, vilket han förstås är positivt. ”Det är bra för ditt självförtroende men det är mycket arbete kvar att göra.”

Anfallaren ville emellertid inte ge Jesse Lingard någon assist på det första målet. ”Jag tycker att det är en tackling.”

Annars menar Rashford att han fick tid på sig vid båda målen och kunde vänta ut målvakten.

Även om United var markant bättre än motståndet ville Rashford inte skratta bort matchen. ”Det är aldrig så enkelt som det ser ut.”

 

Mikael Österdahl | 06:07 Andra halvlek: LA Galaxy – Manchester United 2-2 (2-5)

United låg på för en utklassningsseger. I slutet var lagets försvarsspel emellertid duktigt slarvigt och 5-0 förvandlades till 5-2. Henrikh Mkhitaryan och Anthony Martial såg till att ledningen från första halvlek utökades till 5-0 innan Giovani dos Santos reducerade två gånger.

Andra halvlek började med att United brände chanser. Nyförvärvet Romelu Lukaku fick en bra chans att öppna med mål direkt, då Paul Pogba vann boll, men målvakten kunde rädda Lukakus skott till hörna. Några minuter senare fick Lukaku en ny hygglig chans, men då sköt han utanför. Lukaku hade ytterligare något avslut men kunde tyvärr inte spräcka sin nolla.

Anthony Martial och Henrikh Mkhitaryan hade bra lägen att göra mål. Sedan fick Victor Lindelöf chansen att göra mål i debuten. På en hörna fick Lindelöf chansen på volley men han drog bollen bit över.

Mitt i andra halvlek bryter Martial ett dåligt uppspel och kan sedan friställa Mkhitaryan, som sätter 4-0.

Några minuter senare drar Pogba en fin kross ut till Timothy Fosu-Mensah på högerkanten. Fosu-Mensah upptäcker Martial och slår ett fint inspel och det är en smal sak för Martial att göra mål.

LA Galaxy reducerar när Dos Santos vänder bort Lindelöf. Svagt försvarsspel av svensken. Dos Santos gör sedan även matchens sista mål för 5-2, aningen slumpmässigt på hörna.

Mikael Österdahl | 05:04 Första halvlek: LA Galaxy – Manchester United 0-3

Så är försäsongens första halvlek avklarad. Manchester Uniteds elva gjorde processen kort med LA Galaxys reserver. Marcus Rashford sparkade bollen i nät två gånger och Marouane Fellaini gjorde det en gång. Uniteds 3-0-ledning klart i underkant.

Målskyttet började redan efter ett par minuter. Jesse Lingard vann bollen offensivt och då ingen motståndare tyckte att det var nödvändigt att hålla koll på Rashford kunde Lingard enkelt peta fram bollen till anfallaren. För Rashford var det sedan enkelt att placera bollen förbi målvakten.

Efter 20 minuter satte Rashford 2-0, med ett mål som på många sätt påminde om det första, om än Rashfords avslut kom från andra kanten av straffområdet. Den här gången var det Ander Herrera som vann boll. Via Juan Mata gick bollen så till Rashford och igen enkelt att placera bollen förbi målvakten.

Marouane Fellaini utökade till 3-0 efter 26 minuter. Lingard tog sig in i straffområdet och väggspelade med Herrera. Bollen kom lite för långt fram men Lingard stoppade den innan den gick till inspark och vände samtidigt bort försvararen. Han la sedan upp för Fellaini som enkelt satte bollen i nät.

Sedan blev det inga fler godkända mål. Chris Smalling petade in bollen i nät på en målvaktsretur men linjedomaren flaggade för offside. Rashford fick sedan ett jättefriläge för att sätta sitt hattrick men han avslutade så att målvakten tämligen enkelt kunde rädda.

Mikael Österdahl | 03:51 Smått från Carson

Matchen är sisådär tio minuter bort (förhoppningsvis börjar den 04.00, annars kan det ju gärna blir några minuter senare än aviserat). Här är lite från Carson inför matchen.

https://twitter.com/MourinhoMatilde/status/886391830568468482

Om någon mot förmodan bryr sig om LA Galaxys startelva så får ni den här:

Mikael Österdahl | 03:26 Trebackslinje i natt

United kommer i natt att spela med en trebackslinje. Det bekräftar José Mourinho för MUTV. Managern bekräftar också att det är alternativt system för United – i de flesta matcherna blir det en fyrbackslinje.

Detta ger Smalling, Jones och Blind i backlinjen med Valencia och Lingard som vingbackar i första halvlek. Återstår att se hur den främre kvintetten med Carrick, Herrera, Fellaini, Mata och Rashford formeras. Ingen lösning känns naturlig.

I andra halvlek lär vi få Darmian till vänster. Sedan är frågan vem av Tuanzebe och Fosu-Mensah som tar vingbacksplatsen och vem av dem som tar platsen centralt med Bailly och Lindelöf. Offensivt finns ett par olika alternativ. Pogba och Pereira på mitten, förstås. Lukaku och Martial på topp. Sedan kan väl Mkhitaryan både användas som en tredje mittfältare och som en tredje anfallare.

Mikael Österdahl | 02:52 Startelvan är klar, elva byten inför andra

Uniteds startelva är officiell och den som väntar på nyförvärv får vänta till andra halvlek.

De Gea i mål. Valencia, Jones, Smalling och Blind i backlinjen. Lagkapten Carrick, Herrera och Fellaini på mittfältet (om nu inte tanken är att Fellaini ska spela på topp och att det ska slås långa bollar, förstås). På topp tar Mata och Lingard kantpositionerna med Mata centralt.

Till MUTV säger José Mourinho att han kommer att göra elva byten inför andra halvlek. Han antyder också att Demetri Mitchell och Scott McTominay inte kommer att spela. Tidigare är det bekräftat att Sergio Romero står över nattens match.

Därmed bör vi ha följande elva i andra halvlek:

J Pereira; Tuanzebe, Bailly, Lindelöf, Darmian; A Pereira, Fosu-Mensah, Pogba; Mkhitaryan, Lukaku, Martial (med reservation för ett möjligt positionsbyte på Tuanzebe och Fosu-Mensah)

Kan vi hoppa över första halvlek och gå direkt på andra?

Mikael Österdahl | 02:42 Football’s Back

Äntligen! kan vi lägga den sämsta tiden på året bakom oss. Vi har fått stå ut med nästan två månader utan Manchester United men nu är fotbollen tillbaka. Framför oss nu en månad med nästan-fotboll, vilket förvisso inte är bra men ändå mycket bättre än ingen-fotboll.

Det må vara mitt i natten. Det må vara ett substitut. Men det är allt vi har just nu. I väntan på att det ska bli augusti får vi nöja oss med det här.

Manchester United mot LA Galaxy. Den nya säsongen börjar nu. Jakten på nummer 21 börjar nu.

Vi kör en matchdagsblogg i natt. Om det är tillräckligt många som läser så blir det matchdagsbloggar även på resterande matcher i USA. Är det inte tillräckligt många som läser så dyker nästa matchdagsblogg upp när United är i tillbaka i Europa (eller möjligen till matchen mot Real Madrid som nästan går på mänsklig tid).