Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos presskonferens efter LA Galaxy; debuttankar från Lindelöf

Manchester Uniteds försäsongspremiär är avklarad. Det blev en bekväm 5-2-seger mot LA Galaxy, en seger som borde ha varit några mål större.

José Mourinho var ändå belåten när han pratade med media efter matchen. Fokus på spelsystemet samt anfallarna Romelu Lukaku och Marcus Rashford, som kommer att testas tillsammans under försäsongen. Vidare information om kaptensfrågan.

Vi får även några ord från den debuterande försvararen Victor Lindelöf.

För Manchester United bär det nu av till Salt Lake och om drygt ett och ett halvt dygn är det dags för säsongens andra träningsmatch.

Mourinhos presskonferens efter LA Galaxy

“Det var bra, inga skador. Alla spelade 45 minuter, okej Timo [Fosu-Mensah] 40 minuter. Det viktigaste för mig var att konkurrera,” sa José Mourinho på presskonferensen efter nattens match.

Spelsystemet ger alternativ: “Det näst viktigaste var att känna spelarna på planen i ett system vi bara spelade två gånger förra säsongen. Så det är långt ifrån vårt system. Men vi jobbade på det de två senaste dagarna för att bli bättre, ifall vi under säsongen bestämmer oss för att spela fler matcher med tre backar. Så positionellt var det bra. Vi rörde oss bra, flyttade bollen bra, kom i bra positioner. I slutändan är resultatet inte det viktigaste.”

Senare upprepar managern att systemet kan användas oftare säsongen som kommer: “Förra säsongen använde vi det två gånger mot Rostov. Den här säsongen kanske vi vill göra det oftare.”

Om Lukaku: “Lukaku är mer än targetspelare, spelar med ryggen mot motståndaren. Han är riktpunkt för alla som har bollen i de defensiva linjerna. Bortsett från det är han väldigt snabb. En bra sak idag för mig var också att se att han är en lagspelare. Han var inte självisk.”

Om Rashford: “Det är bara naturlig utveckling för en unge [att han blir större och starkare]. […] Du förändrar din kropp när du är ung, det är normalt. Han är redan längre än när jag kom för 13 månader sen. Han är tre centimeter längre. Givetvis har han skaffat sig muskler, men utan särskilt arbete. Hans snabbhet är hans bästa kvalitet, det vill vi inte att han ska förlora.”

Lukaku och Rashford: “Idag var [Rashford] i ett annat lag än Lukaku. Vi kommer också att testa båda tillsammans. Vilket jag också tror kan fungera.”

Carrick är lagkapten, men vem är vicekapten? “Vi har ingen vicekapten. En kapten är tillräckligt. Michael är givetvis kaptenen. När han inte är på planen tar någon annan bindeln men Michael är fortfarande kaptenen.

“Jag gillar inte kriteriet att kaptenen är den med längst tid i klubben. Ibland har du någon med armbandet som inte har kvaliteter att vara kapten och bara har bindeln för att han kom före andra spelare.

“Vi kommer att testa. Men spelare som Valencia, Herrera, Paul, Ashley Young, Smalling. Vi har spelare som vi steg för steg måste förbereda. För Michael kommer att vara kapten i ett år, kanske två om han bestämmer sig för det och om hans kropp står ut med kraven. Men för den här säsongen bara en kapten.”

Álvaro Morata och Cristiano Ronaldo diskuteras på spanska. Mourinho beklagar att Morata inte gick att värva. En värvning av Ronaldo övervägdes aldrig, det sågs som omöjligt. Se ESPN för Mourinhos kommentar om Ronaldo med engelsk undertext.

Lindelöf: Det kändes väldigt bra

“Det kändes väldigt bra. Jag är nöjd att ha gjort min debut för den här fantastiska klubben. Vi vann också, så jag är glad,” sa Victor Lindelöf till MUTV efter Uniteds seger.

Trebackslinje: “Det kändes bra. Som jag sa, det är den första matchen. Jag är inte van att spela med tre därbak.”

Hur har första veckan varit? “Det har varit bra. Alla grabbarna i laget har hjälpt mig mycket. Det känns väldigt, väldigt bra.”

Chelsea och city värvar

I andra nyheter så har Chelsea gjort klart med Tiemoué Bakayoko från Monaco. Återstår att se om det öppnar för att Nemanja Matic kan packa väskan för Manchester United.

Manchester city har också värvat. Den unga brasilianska mittfältaren Douglas Luiz ansluter från Vasco da Gama. Ett antagande är att Luiz inte kommer att få så mycket speltid i a-laget den kommande säsongen.