Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Real Salt Lake – Manchester United

Embed from Getty Images
Manchester United fortsätter sin försäsongsturné med ytterligare en match mot amerikanskt motstånd, denna gång på Rio Tinto Stadium i Utah där Real Salt Lake står för motståndet. Starttid (svensk tid) är 04.00 på tisdagsmorgonen.

Söndagens (igen, svensk tid) match mot LA Galaxy kan inte påstås ha varit någon större värdemätare för United, motståndet var helt enkelt för dåligt för att några större slutsatser skall kunna dras. Istället var det en chans att ge de flesta spelarna sina första 45 minuter för säsongen. Samma sak bör gälla matchen mot Real Salt Lake, ett normalpresterande försäsongs-United skall åka till Utah och vinna med god marginal.

Manchester United

Inte mycket har meddelats om hur United ställer upp i den kommande matchen. Vi vet en sak sedan länge, och det är att Sergio Romero och Joel Pereira kommer stå varsin halvlek. José Mourinho meddelade redan den 10 juli, i en intervju med MUTV, hur han tänkte rotera målvakterna i de första matcherna. Eftersom han i samma intervju sa han att De Gea och Pereria skulle stå varsin halvlek mot Galaxy, och att det stämde, får vi lita på att han följer sin plan och ger nykontrakterade Romero sina första 45 minuter för säsongen.

Embed from Getty Images

Vi vet också, efter en kort Mourinho-intervju i MUTV efter Galaxy-matchen, ytterligare ett par saker:

  • United kommer mot Real Salt Lake spela med en fyrbackslinje istället för med fem försvarare, som mönstrades i Kalifornien.
  • Precis som mot Galaxy kommer det bli ett lag i första halvlek och ett helt annat i den andra. Dessutom sade han att om chansen finns att ge 5-10 minuter till någon av de andra ungdomarna (vi får förutsätta att han menar Mitchell och McTominay) så kommer han göra det, men detta är alltså inte säkert.

Men, utöver dessa saker är det mer eller mindre en komplett gissningslek. Hur laget formeras framåt eller vilka som spelar ihop har inte givits några besked om.

Spontant kan man tycka att det mest naturliga vore att samma tio utespelare som spelade ihop mot Galaxy även mot Real Salt Lake, för att hålla någon form av kontinuitet. Dock finns det två saker som talar emot det, den första är att Blind och Darmian tillsammans spelade då, och i en fyrbackslinje känns dessa två som de enda naturliga vänsterbackarna. Någon av Tuanzebe eller Fosu-Mensah skulle väl i en enskild match kunna ta klivet över, men jag tror ändå att det blir så att antingen Blind eller Darmian byter elva och att Tuanzebe går motsatt väg.

Dessutom var andrahalvlekslagets mittfält väsentligt mycket mer offensivt balanserat än de som spelade första halvlek. Vilket funkade bra sist, men för att i ett 4-2-3-1/4-3-3 få rätt balans tror jag även på att någon av Herrera eller Carrick “byter lag”, detta mot Jesse Lingard, vilket skulle ge dessa två elvor:

Möjlig startelva 1:
J. Pereira
Fosu-Mensah – Bailly – Lindelöf – Darmian
A. Pereira – Carrick – Pogba
Mkhitaryan – Lukaku – Martial

Möjlig startelva 2:
Romero
Valencia – Jones – Smalling – Blind
Herrera – Tuanzebe – Fellaini
Mata – Rashford – Lingard

Som sagt så har det inte getts särdeles mycket om hur United faktiskt kommer ställa upp, förhoppningsvis kommer det under dagen. Detta är våra bästa gissningar.

Real Salt Lake

Real Salt Lake håller till i MLS västra konferens, laget har spelat 20 matcher och ligger på plats nio av elva. En sjätteplats krävs för att nå slutspel, något som per nu ser ut att bli svårt att nå då lagen ovan har några poäng fler, har spelat mellan en och tre matcher färre än Salt Lake samt att laget har en katastrofal målskillnad (minus 17) efter att ha släppt in 40 mål på de 20 matcherna. Inte omöjligt att ta igen, men svårt.

Då laget har seriematch blott tre dagar efter denna träningsmatch får vi anta att de, i likhet med Galaxy, kommer lufta stora delar av sin trupp, vilket i sin tur bör göra att kvalitetsskillnaden mellan lagen är enorm.

Embed from Getty Images

Oavsett så bör det vara en form av 4-3-3 laget ställer upp med, men att gissa fram en startelva känns inte särdeles produktivt. Laget innehåller dessutom mestadels spelare som aldrig varit över på den här sidan Atlanten och gjort några avtryck, men det finns några som kan vara värda ett omnämnande.

  • Stephen Sunday, bättre känd som “Sunny”, kom i sena tonåren till Valencia och var på väg att slå sig in där. Så blev dock inte fallet, istället blev det ett par utlåningar, några år i Numancia vilka följdes av spel i Israel, Bulgarien och Turkiet innan han förra året hamnade i USA och Real Salt Lake.
  • Luke Mulholland är lagets ende engelsman. Han valde universitetsvägen i ISA och har befunnit sig därborta sedan 2007 och i Salt Lake sedan 2014.
  • Kyle Beckerman är lagkapten och har så varit sedan 2008. Han är den spelare i MSL med flest spelade matcher och står noterad för 58 landskamper för USA. Har spelat i Salt Lake sedan 2007.

“Fun fact” gällande Real Salt Lake är att vi inte kommer få se någon med nummer 9, då laget har pensionerat detta nummer. Jason Kreis gjorde 17 mål på 58 matcher för klubben och tog sedan över som huvudtränare, en roll han hade i sju säsonger. Vi får väl sätta upp det på kontot över saker som fotbollen i USA gör annorlunda gentemot fotbollen i Europa, där speciella nummer snarare försöker ges till speciella spelare. Manchester Uniteds nummer 7 inte minst.

Historik

Trots flertalet turnéer i USA är detta första gången Manchester United och Real Salt Lake möts.

Matchinformation

Real Salt Lake
Manchester United
Turnering: Träningsmatch
Tid: Tisdagen den 18 juli 2017, 04.00
Plats: Rio Tinto Stadium, Sandy, Utah
Domare: information saknas
Teve: TV3 Sport, Viaplay, MUTV

Manchester United

Målvaktare: De Gea, Romero, J Pereira
Försvarare: Valencia, Darmian, Fosu-Mensah, Bailly, Lindelöf, Smalling, Jones, Blind, Tuanzebe, Mitchell
Mittfältare: Carrick, Fellaini, Pogba, Herrera, McTominay Lingard, Mata, Mkhitaryan, A Pereira
Anfallare: Lukaku, Martial, Rashford
Frånvaro: Rojo, Shaw, Young (skadade)

Real Salt Lake

Målvakter: Fernandez, Rimando, Van Oekel
Försvarare: Beltran, Dunk, Glad, Horst, Maund, Phillips, Schmidt, Schuler, M Silva, Wingert
Mittfältare: Acosta, Beckerman, Hernandez, Mulholland, Stephen, Rusnák, Saucedo, L Silva
Anfallare: Lennon, Movsisyan, Plata, Savarino, Velazco
Frånvaro: Allen, Barrett, Holness (skadade)