Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchnatt: Real Salt Lake – Manchester United (a team with no name)

03:08

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds träningsmatch mot Real Salt Lake. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Real Salt Lake – Manchester United 1-2 (1-2)

Träningsmatch • 2017-07-18, 04.00 • Real Salt Lake Stadium, Sandy, Utah


 1-0 (23) Luis Silva
 1-1 (29) Henrikh Mkhitaryan (Lingard)
 1-2 (38) Romelu Lukaku (Mkhitaryan)
     (67) Antonio Valencia (allvarligt otillåtet spel)

Första halvlek: J Pereira; Fosu-Mensah, Lindelöf, Jones, Blind; McTominay, Carrick, Pogba; Mkhitaryan, Lukaku, Lingard
Andra halvlek: Romero; Valencia, Bailly, Smalling, Darmian; Herrera, A Pereira, Fellaini; Mata (Mitchell 59), Rashford, Martial (Tuanzebe 90+1)
Avbytare: De Gea

 

Mikael Österdahl | 06:11 Herrera: Vi behövde någon som Lukaku

Ander Herrera snackade med MUTV efter matchen mot Real Salt Lake.

”Alltid när spelar med tio måste du springa lite mer. Det var en bra träning för vi behöver formen inför säsongen. Det är alltid bra att vinna men det var inte det viktigaste idag.”

En annan match än senast: ”Det är alltid ett nytt test. Det här var på annan höjd också. Det var svårt för vi spelade med tio men vi släppte inte till många chanser.”

Lukaku fick göra mål… ”Ett fantastiskt mål. Han fick ingen panik, han var lugn. Han kommer att göra många mål för oss. Jag vill också prata om arbetet han gör för oss.”

Om Lukaku: ”Givetvis, vi har många spelare som Marcus, Mkhitaryan, Martial, som kan göra saker med bollen. Men vi behövde någon som Lukaku.”

Om Valencias utvisning: ”Känner ni Antonio Valencia tacklar han aldrig fult. Jag såg det inte men kan inte tänka mig att han spelade fult.”

Herrera ser fram emot matcherna mot Manchester city, Barcelona och Real Madrid. Men han är tydlig med att Uniteds fokus är på Uefa Super Cup den 8 augusti.

Med det stänger vi den här matchdagsbloggen. Snackisar om en stund och senare idag mer reaktion efter matchen. Tack för att ni läste!

Mikael Österdahl | 06:05 Andra halvlek: Real Salt Lake – Manchester United 0-0 (1-2)

Den andra halvleken mellan Salt Lake och United blev mållös men inte händelselös. Det mest notabla var att Antonio Valencia blev utvisad för en ful tackling.

Mer negativt var att Juan Mata tvingades kliva av med en skada efter en kvart och att Matteo Darmian vred sig i smärtor i slutskedet. Känslan var ändå att Mata kunde fortsätta men att lagledningen tyckte att det var dumt att riskera något.

 

Trots att United spelade halva halvleken var det närmare att segern blev större än att Salt Lake kunde kvittera.

Chris Smalling nickade över då han fick öppet mål efter inlägg från Andreas Pereira och Marouane Fellaini nickade över i bra läge. Anthony Martial missade också en bra chans, efter fint förarbete från Demetri Mitchell och Fellaini.

Salt Lake fick ett läge att kvittera i slutskedet men först kunde Eric Bailly blockera och sedan kunde Sergio Romero rädda.

 

Mikael Österdahl | 05:04 Första halvlek: Real Salt Lake – Manchester United 1-2

Manchester United gör en mycket svag första halvlek mot Real Salt Lake men går ändå till halvtidsvila i ledning. Viktigast: Romelu Lukaku fick göra mål.

Real Salt Lake tog ledningen mitt i andra halvlek men United vände till 2-1 efter mål av Henrikh Mkhitaryan och Lukaku.

United öppnade bäst och skapar en hygglig chans då Lukaku och Jesse Lingard samspelar för att ge Scott McTominay skottläge. Avslutet tätt utanför.

Sedan tar hemmalaget över totalt och Uniteds försvarsspel är allmänt förvirrat. Timothy Fosu-Mensah och Lingard med avgörande brytningar i straffområdet. Joel Pereira nervös i mål och släpper en tam retur men reder ut det.

Efter 23 minuter tar Real Salt Lake ledningen genom Luis Silva. Fint inspel in mellan Uniteds mittbackar och sedan en behärskat avslut. Uniteds försvarsspel? Tja, det lämnar en del att önska.

United kommer dock tillbaka. Lukaku har omedelbart ett tungt skott för att kvittera men det går rakt på målvakten.

Istället är det Mkhitaryan som kvitterar efter ett fint anfall. Lingard får bollen från Paul Pogba och väggspelar med Lukaku, som fint håller undan försvararna. Lingard spelar sedan fram till Mkhitaryan som vänder runt och skjuter mål in vid stolproten.

Efter en halvtimme gör Salt Lake elva byten.

I slutet av halvleken får så Romelu Lukaku göra sitt första mål för Manchester United. Igen ett fint anfall, Lingard spelar fram till Mkhitaryan som förlänger in bakom backlinjen till Lukaku. Den belgiska anfallarens bollkontroll är inte den bästa men han lyckas ändå vända bort målvakt och två försvarare för att sedan sparka in bollen i nät.

Mikael Österdahl | 03:47 Fyra backar och bra med dåligt väder

Då José Mourinho pratade med MUTV inför nattens match bekräftade han att det är fyrbackslinje som gäller den här gången. Managern bekräftar också att det blir elva byten, troligen fler, vilket då skulle betyda något mindre speltid för några av de yngre.

Annars menar Mourinho att de yttre förhållandena – det är oväder och arenan ligger på hög höjd – är en fördel för United.

Real Salt Lake har många spelare.

Och publiken vill byta ut Wenger mot Moyes.

Mikael Österdahl | 03:19 Vädervarning och 33 motståndare

José Mourinho tänker göra minst elva byten i natt. Det är ingenting i jämförelse med Real Salt Lakes manager, som har aviserat att han ska göra 22 byten. Efter en halvtimme ska han skifta hela laget och sedan ska proceduren upprepas efter en timme.

Annars noteras att vädret i Sandy kanske inte är det bästa. För knappa timmen sen skickade arrangören upp en varning om allvarligt väder.

Nu tycks det ha lättat och i skrivande stund finns inga indikationer på att det är någon risk att det ska bli inställt.

Mikael Österdahl | 03:13 Startelvan presenterad

Scott McTominay spelar från start för Manchester United. Det är det mest anmärkningsvärda när nattens startelva presenteras. McTominay lirar på mittfältet tillsammans med lagkapten Michael Carrick och Paul Pogba.

På topp Romelu Lukaku och i mittförsvaret Victor Lindelöf. Aningen överraskande är det Phil Jones som tar platsen bredvid Lindelöf i mittförsvaret. Timothy Fosu-Mensah startar som högerback och Joel Pereira i mål.

United har 14 spelare (varav 2 målvakter) på bänken. José Mourinho har tidigare meddelat att David de Gea inte kommer att spela i natt. Vilka utespelare som blir utan speltid återstår att se.

 

Mikael Österdahl | 03:09 A Team with No Name

Ponera att du precis har bildat en fotbollsklubb. Nu behöver du ett namn på klubben. Det enklaste är att bara ta namnet på orten där klubben ska husera och addera fotbollsklubb, eller något liknande. Råkar Ort Fotbollsklubb redan redan finnas får du vara lite mer kreativ. Är du från England lägger du kanske till ett United, ett City, ett Town eller ett Rovers.

Är du från USA är det otillräckligt. Då måste du addera något häftigt, för sådan är traditionen i USA. Är du till exempel från Chicago kan du kalla din klubb för Chicago Fire, då Chicago är känt för en stor brand. Kommer du från San Jose kan du välja Earthquakes, för tilltalsnamnet behöver inte ens associera till något positivt.

Den som precis hade grundat fotbollsklubben i Salt Lake valde Real. Detta är uppenbart och ställt bortom allt tvivel det mest korkade namnet på en fotbollsklubb någonsin.

Salt Lake är från USA. I USA pratas det engelska. Det engelska ordet real översatt till svenska blir riktig. Klubben heter alltså Riktiga Salt Lake. Vilket väl hade varit okej om Falska Salt Lake hade funnits. Men Falska Salt Lake finns inte. Det finns ingen fotbollsklubb som på felaktiga grunder utger sig för att heta Salt Lake.

Nu döptes Salt Lake emellertid inte efter ett engelskt ord. Nej, de tog sin inspiration från ett gäng spanska klubbar som kallar sig Real. Fint så, de har ju bara inspirerats av den europeiska traditionen. Som Minnesota United och Orlando City.

Well, det är ju bara det att real betyder något på spanska. Det spanska ordet real betyder kunglig. Vi kan säga mycket om USA men någon jävla kung det har de inte. Har aldrig haft. Hela landet grundades ju då de inte längre ville vara en del av den brittiska monarkin (detta kan tänkas vara grovt förenklat och möjligen även delvis felaktigt, men det är inte så noga). Det är faktiskt svårt att tänka sig något mindre amerikanskt än rojalism.

När du då döper din fotbollklubb till Real Salt Lake så hånar du faktiskt allt som är amerikanskt. Du hatar USA. Och fine, det får du väl göra om du vill det. Men inget tyder på att Dave Checketts, som bestämde att Real Salt Lake ska heta Real Salt Lake, hatar USA. Han tog bara ett ord utan att förstå vad det betyder. Och ingen hade förstånd nog att protestera.

Så i natt ska Manchester United alltså spela en träningsmatch mot riktiga Salt Lake. Eller om det är anti-amerikanska Salt Lake.

Det finns väl inte överdrivet mycket att säga om det. Jag vill se Romelu Lukaku skjuta mål. Jag ville också se Eric Bailly bredvid Victor Lindelöf i mittförsvaret men det blev inget av med det. Resten får bli som det blir.

Matchen spelas på Real Salt Lake Stadium. (Ja, just nu heter väl arenan nåt annat för att nåt företag har kastat pengar åt rätt håll, men det är ju bara dumheter att hålla reda på sånt. Uefa har inte många rätt men när de helt riktigt kallar Arsenals arena för Arsenal Stadium och Manchester citys för City of Manchester Stadium så vinner de pluspoäng hos mig.) Det är, precis som Victoria Street i Carson, en arena byggd speciellt för fotboll (den europeiska varianten). Vad det betyder är att planen är bredare än på en arena för amerikansk fotboll. Exakt hur det går ihop när europeisk fotboll spelas på en arena byggd för amerikansk fotboll vet jag inte. Det betyder också att underlaget är naturgräs, vilket tydligen ska generera färre skador men troligen också problem för gräsallergiker.

Arenan ligger i Sandy, i Salt Lake County (därav att jag inte orkade protestera mot att klubben heter Salt Lake när de inte ens spelar i Salt Lake).

Res med oss till Manchester!