Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

The pre-season butterflies

Embed from Getty Images
Halva sommaren är avklarad och halva återstår således. Inga som helst konstigheter i det konstaterandet. Jag jobbar för högtryck min sista sommar som student och tiden går åt att lära SFI-eleverna om vilket fotbollslag som är det enda rätta när man kommer till Sverige och Eskilstuna.
Det är inte AFC. Definitivt inte.
Jag har av rent självbevarelsedriftiga skäl inte sett Unitedmatcherna i USA live än, men har givetvis tittat i efterhand. Det är som vanligt omöjligt att dra några som helst slutsatser av någonting, men jag gör det ändå. I mötet med brödgänget från LA blev det mig än mer uppenbart att Paul Pogba kommer att rula the Premier League world kommande säsong. Jag vägrar tro någonting annat. Grabben är för bra för att inte göra det. Han har den största repertoar jag sett en Unitedmittfältare ha sedan Paul Scholes dagar. Kanske till och med ännu större. Han kan allt, med möjligtvis en viss begränsning i det defensiva arbetet. Men där har vi ju å andra sidan Afrotanken…
Så här i försäsongstider brukar det annars var mest roligt att se nyförvärven visa upp sig från någon slags sida. Det är dom som brukar få en trist match mot trist – eller på papperet intressant – motstånd att bli roligt. Västeråsgrabben och belgaren har väl inte direkt satt världen i brand, utan deras insatser har sett ut ungefär som man kan förvänta sig. Lindelöf kan förhoppningsvis bli en ny Vidic offensivt (och gärna defensivt, men den overallen har väl Bailly reserverat) och sätta några bollar. Det är knappast så att United är bortskämt med mittbackar som får näten att rassla så den omväxlingen skulle förnöja extra. Egentligen har vi väl inte varit det sedan Steve Bruces tid.
Vi är väl alla överens om att – trots Vigge och Romelu – Eds transferfönsterinsats inte skulle få en tungt drogberoende kattunge att dansa hambo en hel natt så det lär komma fler. Perisic ser ut att bli näste man in, men det är oroväckande tyst om fler. Än så länge känns inte dagens Unitedtrupp så väldigt många procent hetare än gårdagens, mer än att nyförvärv och gamla kadaver faktiskt kan få nytt liv. Lukaku är inte bättre än Zlatan (tro mig) och Lindelöf lär gå sönder snabbare än du hinner säga Jones-Smalling.
Så ja, många måste in – men fler än kaptenen måste också väck. Vi kan inte vinna några ligor eller mästarligor med Fellaini och Darmian och Lingard som regelbundna i startelvorna. Det vet både du och jag. Truppspelare, ja. Startelvan? Hell, no.
Summa summarum: In med fler! Ut med fler! Agera!
As you were.