Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Från US till Ullevaal till näste Nemanja

Embed from Getty Images
Romelu Lukaku och VNL in.
Wayne Rooney och Zlatan Ibrahimovic ut.
Jag undrar hur förbannad och stressad José Mourinho innerst inne är över Uniteds in- och utfönster? Jag är knappast lika frustrerad, men det känns knappast – as we speak – som att Manchester United blivit märkbart slagkraftigare än de var förra säsongen. Roy Keane sa vid något tillfälle att det var ett måste att komma till försäsongen och se ens plats hotad av nyförvärv för att kunna fortsätta utmana tävlingsnerven i en (han sa inte exakt så, men typ).
Men än så länge lär det vara få spelare som kommit in i omklädningsrummen i USA och Norge och känt något slags hot.
Nu sägs visserligen Nemanja Matic vara på väg att presenteras vilken frukost som helst och det är så klart ett lyft. Visst, han var inte lika lysande senaste säsongen som han varit tidigare, men tänk på att han dels är en Mourinhospelare och dels en strålande defensiv spelare. Som det lät på managern i kväll är ett tillkännagivande nära förestående och det är bara att tacka och ta emot i så fall. Ju fler mittfältare som kan använda fötterna, desto bättre. Och tänk på att Afrotanken i och med detta blir ett steg längre från en startelva.
In other news sparkade våra pojkar boll på Ullevaal tidigare i afton i en av försäsongens sista framträdanden. Det var knappast sambafotboll vi bjöds på, men det var en habil insats med en del guldkorn:

  • Timothy Fosu-Mensah är en spelare jag beundrar väldigt mycket. Han är orädd, snabb och dessutom lite trixig av sig. När han går upp en level i beslutsfattande blir han så klart ännu bättre. Om nu det är högerbacken han ska finslipas på ser jag nästa säsong som Valencias sista som ordinarie.
  • Paul Pogba … jag vidhåller det jag skrev förra säsongen: Han kommer att dominera Premier League-mittfälten i höst. Blicken, styrkan, passningarna, dribblingarna, steget … Han får dock lägga av med att peppra virket framöver. Det börjar bli tråkigt att se.
  • Hörnmål! Powerfullt också! Mer sånt! Lukaku i såna lägen är i princip ostoppbar.
  • Andreas Pereira kör alltså hörnor med olika fötter. Phil Jones ögon måste ha ramlat ner i gräset och hans självförtroende gjort dem sällskap.

Finally: Hur kan både Ashley Young och Afrotanken fortfarande dra in semesterlön från oss?!