Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Q&A med Nemanja Matic: De kan sjunga samma sång

Traditionen säger att Manchester Uniteds nyförvärv ska tala med MUTV i en tillrättalagd intervju. Nemanja Matic, det tredje nyförvärvet sommaren 2017, är inget undantag.

Nemanja, först och främst, välkommen till Manchester United. Hur känns det?
Det känns fantastiskt! Manchester är en av de största klubbarna i världen och jag är väldigt glad för nu är jag en del av den här fantastiska klubben, en del av den här fantastiska klubben. Jag ser fram emot att börja träna med laget och börja spela matcherna.

Givetvis ett stort plus att Nemanja vet att det bara finns en klubb i Manchester.

Du lämnar ett lag som vann ligan, så vad hos Manchester United fick dig att vilja gå till klubben?
Som vi vet, som jag sa: Manchester är en av de största klubbarna i världen. Min önskan var också att träna med José och, givetvis, när du har en tränare som honom och en klubb som Manchester är, behöver du inte tänka så mycket, så mitt beslut var väldigt enkelt.

Hur mycket ser du fram emot att jobba med José Mourinho igen?
Jag är väldigt glad för att vi kommer att arbeta tillsammans igen. Han är en fantastisk tränare och när jag jobbade med honom förut fick han alltid ut det bästa ur mig och jag förbättrar mig om jag jobbar med honom, framför allt i den här fantastiska klubben. Så jag är glad tack vare det.

Det här är andra gången José Mourinho har värvat dig. Det måste betyda mycket att han håller dig så högt?
Givetvis, givetvis. När tränaren vill att du ska komma till klubben ger det dig större motivation, större möjligheter och jag ska försöka, inte försöka, jag ska alldeles säkert göra mitt bästa för att visa att jag förtjänar att vara i den här klubben och en del av den här gruppen.

Hur nöjd är du att övergången är klar innan säsongen börjar?
Det är väldigt viktigt att komma till nya klubbar så snart som möjligt, att ha tid att anpassa sig till tränarnas önskemål, att anpassa sig till dina nya lagkamrater. Och jag är glad att jag kommer att ha några dagar att träna med dem före den första stora matchen, som är mot Real Madrid. Jag är säker på att vi alla tillsammans kan göra stora saker den här säsongen.

Du har tränat med Chelsea men inte spelat matcher. Hur är formen?
Som du säkert vet tränade jag inte med laget, jag tränade ensam och med en fystränare. Och givetvis är det inte samma när du tränar ensam och när du är med laget. Men jag har tillräckligt med tid innan säsongen börjar för att förbereda mig själv. Givetvis är jag inte 100 procent redo men jag kommer att vara det väldigt snart.

Vad vet du om de andra nyförvärven Romelu Lukaku och Victor Lindelöf? Victor, precis som dig, har spelat för Benfica…
Ja, jag känner dem. Med Victor, vi har varit tillsammans i Benfica, Lissabon. Lukaku, jag spelade inte med honom, för när jag lämnade Chelsea hade han precis skrivit på och jag hade inte möjligheten att träna och spela med honom. Men jag känner honom för vi har spelat mot varandra många gånger. De är båda fantastiska spelare och jag tror att de kommer att hjälpa Manchester att nå målen.

Du vet vad som krävs för att vinna ligan. Känner du att Uniteds trupp är redo att utmana om titeln?
Jag tycker det. Jag tycker att den här truppen är redo, för den är mer mogen, de har redan jobbat med José i ett år, så de vet vad de måste göra. Och jag är säker på att vi kan göra många saker den här säsongen.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
Det är svårt att säga något för jag låter supportrarna prata om mig. Men vad jag sa förut, jag ger alltid mitt bästa, jag försöker alltid göra ännu mer än jag kan på planen men mina kvaliteter, jag låter supportrarna prata om det.

Din roll, defensiv mittfältare, har blivit en viktig position i den moderna fotbollen…
Ja, givetvis. I den positionen behöver spelaren ge balans till laget, han behöver kontrollera matchen och det är exakt vad jag försöker göra. Jag kan inte säga att den positionen är viktigare än någon annan men när du spelar på mitten måste du hela tiden veta var bollen är när du har bollen. Och när du anfaller också, du måste vet hur du ska hindra motståndarna att kontra, för som jag sa, i den positionen måste du alltid ge balans.

Din namne och landsman Nemanja Vidic är givetvis en legend här. Är det någon du brukade se upp till?
Vidic, som du vet, var en fantastisk spelare och en av spelarna jag försöker likna, för han hade en fantastisk karriär. När jag första gången kom till det serbiska landslaget var han en av kaptenerna, han var en ledare av vårt landslag, så han är fantastisk. Det är fantastisk att vara i samma klubb som honom och jag kommer att försöka göra mitt bästa för att repetera det han gör. Jag vet att det kommer att bli tufft men jag kommer att försöka mitt bästa. För jag vill inte att han en dag säger till mig: ”Vad gör du där?” Så jag kommer att göra mitt bästa för att göra honom glad.

Uniteds fans sjunger fortfarande om honom. Hoppas du att de ska sjunga om dig också?
Ja, de kan sjunga samma sång!

Hur tror du att det blir att spela på Old Trafford för Manchester United?
Det kommer att bli något speciellt, för att spela på Old Trafford i en Manchestertröja, jag tycker att det är något speciellt. Jag har inte haft möjligheten än men alldeles säkert kommer det att bli fantastiskt. Och ja, jag ser fram emot det.

Vad hoppas du uppnå som en Unitedspelare, individuellt och med laget?
Som en del av laget tror jag vi kan göra många saker. Jag är säker på att vi kommer att försöka vinna Premier League. Även Champions League, du vet aldrig vad som kan hända. I Champions League är allting möjligt. Många bra lag, de bästa i Europa, så Manchester är ett av de bästa, alldeles säkert. Och det är väldigt, väldigt svårt att planera innan säsongen börjar men vi kommer att försöka vinna varje match, om det är möjligt.

Hur mycket ser du fram emot att spela i Champions League?
Ja, som du vet, jag saknade också Champions League förra året. Jag spelade inte, så den här turneringen är något speciellt och det är de bästa klubbarna i Europa och det är alltid speciellt när du spelar i den. Ja, vi är alla nöjda att vi kan spela Champions League och jämföra med de bästa lagen i Europa.

Känner du några av spelarna?
Jag känner ett par av spelarna. Givetvis framför allt Mata, för han spelade med mig. Jag såg honom redan i morse. Men de flesta grabbarna, givetvis, jag spelade mot dem och jag tror att jag kommer att anpassa mig snabbt.

Förhoppningsvis får du spela i Uefa Super Cup mot Real Madrid. Vilket sätt att börja säsongen…
Ja, givetvis, det kommer att bli en fantastisk match. Manchester United och Real Madrid, två stora klubbar i supercupen, det kommer att bli en intressant match. Jag tror att hela världen kommer att kolla så jag är väldigt glad att vi redan kan jämföra våra kvaliteter med dem. Som du vet är de Champions League-vinnare och det kommer att bli en tuff match, men jag är säker på att vi kommer att vara redo.

Slutligen, har du ett meddelande till Unitedsupportrarna världen runt?
Givetvis. Det meddelandet är att vi kommer att göra vårt bästa för att göra dem glada och vinna ligan den här säsongen. Ja, det är det, vårt bästa och vi ger mer än 100 procent.