Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Uefa stänger av Jones, bötfäller Blind

Embed from Getty Images

Uefa är på krigsstigen mot Manchester United. För en vecka sedan stängde organisationen av Eric Bailly i två matcher. Nu ger de samma straff till Phil Jones, dessutom bötfälls Daley Blind och Manchester United.

De båda spelarna straffas för dopningsbrott. Phil Jones har gjort sig skyldig till att ha agerat förolämpande mot en dopningskontrollant medan Blind straffas för att han inte omgående begav sig till en dopningskontroll, rapporterar Uefa. Förseelserna skedde efter Europa League-finalen mot Ajax i maj.

  • Phil Jones blir avstängd i två matcher och får dessutom 5000 euro i böter. Avstängningen innebär att Jones missar Uefa Super Cup och säsongens första Champions League-match.
  • Daley Blind straffas med 5000 euro i böter.
  • Manchester United straffas dessutom med 10 000 euro i böter.

Båda spelarna ska ha lämnat blod- och urinprov.

Anledningen till spelarnas förseelser ska vara att de ville vara tillsammans med sina lagkamrater efter segern mot Ajax. Blind kom sent till dopningskontrollen då han poserade med lagkamraterna och Manchester – a City United-bannern. Jones ska ha blivit tvingad att lämna, vilket ska förklara hans ilska.

Manchester United ska vara av åsikten att straffen är kraftigt överdrivna och det är svårt att inte hålla med.

Jones förväntas överklaga straffet.