Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen 17/18 – vecka 31

Säsongens första lånekoll är här. Än så länge är det fyra spelare ute på lån, men vi kan förvänta oss mer. Två målvakter i aktion medan två utespelare fick sitta på bänken.

Dean Henderson, Shrewsbury

Debuterade från start i sin nya klubb när Shrewsbury vann sin premiärmatch i League One mot Northampton med 1-0. Henderson hade en relativt lugn dag på jobbet men fick svettas rejält när han blev rundad av en Northampton-spelare men som tur var så fanns en försvarare på mållinjen och kunde rädda. Annars var det som nämnt en relativt lugn dag för Henderson trots allt, som dock skötte sina andra uppgifter på ett bra sätt med ett stabilt spel. En bra inledning för målvakten och en bra inledning för laget som satte det avgörande målet på stopptid i den andra halvleken.

Regan Poole, Northampton

Fick dock inte vara med i hetluften, utan såg hela matchen från bänken när laget förlorade mot Hendersons Shrewsbury. Ska bli intressant att se om Poole så småningom kan slå sig in i laget, borde förstås inte vara omöjligt. Dessutom kan han konkurrera om en mittbacksplats såväl som innermittfältsposition.

Sam Johnstone, Aston Villa

Fick en bra start och en bra start blev det för Aston Villa också som tidigt tog ledningen genom Agbonlahor. Men motståndarna Hull City åt sig in i matchen och Johnstone fick svettas rejält när han i slutet av den första halvleken stod för en fin dubbelräddning när han först räddade friläget från Fraizer Campbell och sedan även kunde rädda returen. Hull fick dock ett stort övertag i den andra halvleken, och till slut stod inte Villa emot. Ett långt inlägg slogs in på volley från nära håll och Johnstone kunde inte göra mycket åt det. Villa tog sedan över men 1-1 slutade matchen. Johnstone stod för en riktigt bra insats och var en av lagets klart bästa spelare. Han imponerade med ett lugn och ett säkert spel i luften kombinerat med avgörande räddningar.

Devonte Redmond, Scunthorpe

Satt på bänken hela matchen när Scunthorpe spelade 1-1 mot AFC Wimbledon. Redmond är svårbedömd än så länge då det är hans första lånesejour. Men mer speltid än så här kan vi nog förvänta oss i alla fall!

Res med oss till Manchester!