Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Varela lämnar United

Efter fyra säsonger i Manchester United så lämnar försvararen Guillermo Varela klubben på permanent basis. Han går tillbaka till moderklubben Penarol.

Den 24-årige ytterbacken kom till Manchester United i juni 2013 efter ett lyckat provspel då han tidigare imponerat i ungdomsturneringar med Uruguay där United fick upp ögonen för honom. Det blev David Moyes första värvning till United, även om han endast godkände den då Fergusons team drog i spakarna.

Han debuterade under Louis Van Gaal i hemmamötet med West Ham den 5 december 2015, då han kom in och spelade den andra halvleken. Totalt gjorde han elva matcher för Manchester Uniteds a-lag och var utlånad två gånger, till Real Madrid Castilla och till Eintracht Frankfurt, med klart godkända resultat. Frankfurt ville förlänga låneavtalet, men då Varela, utan klubbens tillåtelse, tatuerade sig och fick en infektion på köpet vilket gjorde honom indisponibel för spel valde klubben förstås att inte göra det.

Varela väljer istället alltså att flytta hem till Montevideo för spel i Penarol, klubben där allting startade och klubben där han kom till United från. Vi önskar Varela lycka till i framtiden!