Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

West Ham it is

Embed from Getty Images
Egentligen är det svårt att hitta en bättre motståndare i detta skede av Manchester United 2.0:s fas. Ett överkomligt motstånd med mängder av (ex)högprofilerade spelare som kommit in i sommar, som Chicharito, Hart och Zabaleta.
United, det enda på planen, ska egentligen pulvrisera West Ham. Samtidigt måste vi minnas vilket Manchester vi pratar om. Det är ett Manchester som, trots några titlar, är märkt av 0-0-matcher en masse och Dödgrävarens horribla arv.
Men som vanligt är supporterns ohämmade optimism som allra starkast närvarande här, timmarna innan ligan kickar igång. Vi låter våra hjärtan fortfarande tro på och klappa för en titelutmaning även om cynikern och realisten i oss förgäves försöker pocka på uppmärksamhet och lyfta fram sans.
Vad jag tror om jag blandar de båda i en mixer? Jag är övertygad om att United kommer att sluta högre upp än en sjätteplats, men exakt hur mycket högre vet jag inte riktigt än. För det första är transferfönstret inte igenbommat och för det andra har jag inte fått grepp om hur annorlunda José vill spela den här säsongen. Ska vi tolka den 10-15-minutersperiod United gjorde mot Real, med snabbt one-touch-spel och hög press, som en variant tror jag på topp 3. Till och med topp 2.
Mycket hänger på hur dominant Paul Pogba kommer att vara. Jag har varit övertygad om att det här verkligen blir säsongen då han visar att han är ligans bäste mittfältare, och kanske bäste spelare. Gör han slag i saken blir det en minnesvärd graviditet – gör han det inte får United det svårt.
Tyvärr tror jag att våra noisy neighbours kommer att sluta ovanför oss och det gör det svårt att vinna titeln. Men nog fan ska vi kunna bjuda dom på en riktig S&M-fajt in i vår åtminstone.
Premiären, ja. 4-3-3 eller 5-3-2? Förslagsvis dunkar José in de mest offensiva krafter han kan för att äntligen bjuda på en riktig anfallsshow. Ingenting skulle uppskattas mer än en formidabel överkörning med 5-1 (vi måste alltid släppa in minst ett i slakter) i kistan.
Och då bör elvan rimligen bli någonting i den här stilen:

DDG

Valencia – Bailly – Lindelöf – Darmian

Matic – Pogba – Herrera

Rashford – Lukaku – Martial

Come on!