Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen 17/18 – vecka 32

I veckans lånekoll är det nästan idel positiva rapporter, och det är ingen tvekan om att denna lånesäsong inletts på ett positivt sätt.

Dean Henderson, Shrewsbury

Höll nollan igen när AFC Wimbledon på bortaplan besegrades. Det var Hendersons andra raka nolla och Shewsbury har alltså ännu inte släppt in något mål i ligaspelet den här säsongen.

Regan Poole, Northampton

Fick göra sin debut nu och gjorde den som högerback. Poole stod för en bra insats i förlusten hemma mot Fleetwood Town med 0-1. Poole blev sedan utbytt på stopptid.

Sam Johnstone, Aston Villa

Var inte med i truppen när Colchester besegrades på bortaplan i ligacupen. Möjligen vill inte United att han ska bli cup tied eller så bedömde Bruce, som vilade många spelare, att han helt enkelt bara ska vilas.

Var sedan tillbaka i målet när Aston Villa reste till Wales och match mot Cardiff. Villa var dock helt chanslösa och förlorade med 3-0, men siffrorna kunde varit ännu större om inte Johnstone storspelat i målet. Han var lagets överlägset bästa spelare och enligt betygen som Birmingham Mail satte var ingen i närheten av att komma upp i hans klass denna dag. Johnstone stod för fyra eller fem vassa räddningar och trots tre insläppta kunde han inte göra mycket för att rädda dem.

Devonte Redmond, Scunthorpe

Fick vara kvar på bänken matchen igenom den här helgen också när Scunthorpe spelade 1-1 borta mot Rochdale. Vi får se om någon lucka öppnar sig i laget för Redmond.

Cameron Borthwick-Jackson, Leeds

CBJ fick debutera direkt när Leeds besegrade Port Vale med 4-1 på hemmaplan i ligacupen. CBJ spelade vänsterback och var inledningsvis väldigt aktiv, där han bland annat hade två bra avslut mot mål som dock inte resulterade i något. Efter en timmes spel flyttade han in och spelade mittback istället och skötte sig i det stora hela väldigt bra. Leeds har en relativt tunn backuppsättning så vi kan ha stora förhoppningar om mycket speltid för CBJ den här säsongen.

CBJ startade sedan när Leeds endast fick 0-0 hemma mot Preston, trots att Ben Pearson blev utvisad för Preston efter en timmes spel. CBJ spelade återigen vänsterback och blev utbytt efter 82 minuter när Leeds satsade på offensiven. Däremot var CBJ en av lagets absolut bästa spelare, och många reagerade på att han blev utbytt då han var ett ständigt hot från sin vänsterkant. Borde dock inte vara någon tvekan om att han startar nästa match mot Fulham, och att han fått en fin start i sin låneklubb.

Timothy Fosu-Mensah, Crystal Palace

Gick in direkt från start i premiären hemma mot Huddersfield som den mittback till höger i et 3-5-2. Fosu-Mensah gjorde en godkänd insats trots att laget i sig var katastrofala för dagen och inget av målen kan läggas på TFM. Däremot räddade han förmodligen ett mål med en perfekt glidtackling. Blev sedan utbytt med dryga tio minuter kvar.

Res med oss till Manchester!