Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Supporterträffar

Supporterträff och kubb med Muss West

Söndagen den 13 augusti var det så äntligen dags igen. Premier League-fotboll, och därmed även supporterträff för Muss West på John Scotts pub på Linnégatan. Men, det var inte bara säsongspremiär (vi ser Supercupmatchen som en ”soft opening” av säsongen), det var också dags för Muss West årliga kubbturnering.

En relativt liten skara, bestående av gamla som unga, samlades i Slottsskogen för att göra upp om den prestigefyllda titeln som ”Muss West Kubbmästare 2017”. Troligen hade regnet som öste ner dagen före skrämt bort en del deltagare. Regnet hade dock dragit förbi, och ju längre dagen gick försvann även de tyngsta molnen. Gräset var inte så heller upptrampat som man skulle kunnat tro efter de 30.000 Way out West-besökarna som ockuperat parken dagarna före. Förutsättningarna var därför på topp för de sex lag som skulle göra upp.

Alla lag mötte all varsin gång, vilket sedan följdes av semifinal för de fyra bästa. De två semifinalerna blev oväntat ojämna, då båda vinnarlagen ”gick rent”. Finalen blev jämnare, till slut drog dock David Bergqvist och Mattias Gustafsson det längsta strået och stod som lyckliga vinnare.

Efter turneringen vandrades Linnégatan ned i godstämning. Destination; John Scotts pub, Muss West klubbhus.

Där fortsatte dagen med uppladdning i form av buffé med pyttipanna och det fylldes stadigt på med fler Unitedsupportrar ju närmare matchstart vi kom.

Det anordnades även sedvanligt matchtips och lotteri med fina priser innan matchen sedan drog igång klockan 17.00.

Med tanke på hur matchen sedan utvecklade sig, att United spelade ut West Ham efter noter, så blev stämningen bara än bättre ju dagen led. Vinnarna av de fina priserna var naturligtvis extra nöjd och belåtna, men samtliga som vandrade hemåt på kvällskvisten när matchen var över gjorde så med ett leende på läpparna.

En heldag med Muss West som toppades av en storseger, mycket bättre kan det inte bli.

Imorgon (lördag 19 augusti) spelar Manchester United borta mot Swansea. Matchstart är redan 13.30, men det är givetvis samling på John Scotts då med för att heja fram laget till en andra raka seger.

 • IMG_4960

  IMG_4960

 • IMG_4895

  IMG_4895

 • IMG_4894

  IMG_4894

 • IMG_4917

  IMG_4917

 • IMG_4794

  IMG_4794

 • IMG_4877

  IMG_4877

 • IMG_4924

  IMG_4924

 • IMG_4950

  IMG_4950

 • IMG_4966

  IMG_4966

 • IMG_4852

  IMG_4852

 • IMG_4899

  IMG_4899

 • IMG_4921

  IMG_4921