Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rooneys avsked; Jones avstängning; Gribbin långtidsskadad; Comeback för Berbatov

Såhär långt har det varit en händelserik dag i Manchester United-kretsar och det är ändå bara uppvärmningen inför morgondagens Champions League-lottning. Idag har bland annat Wayne Rooney tackat nej till landslagsspel samtidigt som hans forna anfallspartner, Dimitar Berbatov, funnit sig en ny klubb.

Rooneys avsked

Under eftermiddagen bekräftade Wayne Rooney själv att han beslutat sig för att tacka nej till spel i det engelska landslaget framöver. 119 A-landskamper blev det sedan debuten den 12:e februari 2003. På alla dessa landskamper lyckades Rooney pricka in 53 mål, vilket gör honom till den spelare som gjort flest mål för England genom historien.

Det kommer knappast som en chock att Wayne väljer att lägga landslagskarriären bakom sig, han har trots allt inte varit någon ordinarie spelare i Gareth Southgates landslag. Senaste landskampen noterades den 11 november 2016.

Embed from Getty Images

Rooney har publicerat följande uttalande på sin officiella hemsida:

Det var härligt att Gareth Southgate ringde mig och ville ha tillbaks mig i det engelska landslaget de kommande matcherna. Jag uppskattar verkligen det. Hur som helst, efter att ha tänkt länge och rejält, berättade jag för Gareth att jag beslutat mig för att sluta för gott med den internationella fotbollen.

Det är ett väldigt tufft beslut och ett beslut som jag diskuterat med min familj, min manager i Everton och med mina nära vänner. Att spela för England har alltid varit speciellt för mig. Varje gång jag blev uttagen som spelare eller som lagkapten var ett privilegie och jag vill tacka alla som hjälpt mig. Men nu känner jag att det är dags att sluta.

Att lämna Manchester United var ett tufft beslut men jag vet att jag tog rätt beslut att komma hem till Everton. Nu vill jag fokusera och lägga all min energi på att hjälpa dem bli framgångsrika. 

Jag kommer alltid vara ett passionerat Englands-fan. En av få saker jag känner en besvikelse inför är att inte ha lyckats nå ordentlig framgång med England i något mästerskapsslutspel. Förhoppningsvis kan de spännande spelarna Gareth nu ger chansen föra vidare den ambitionen och jag hoppas att alla ställer sig bakom laget. En dag kommer drömmen bli verklighet och jag ser fram emot att vara med som ett fan – eller i någon annan form.

Jones internationella avstängning

Som ni vet blev Phil Jones avstängd från att spela internationell fotboll efter att han sagt ett par väl valda ord åt en dopingkontrollant efter Europa League-finalen på Friends Arena. Anledningen var att Jones ville närvara på lagfotot där spelarna skulle hålla i en banderoll för att hylla terroroffren i Manchester. Kontrollanten ville dock inte skjuta på proverna.

Jones missade lagfotot och blev trots detta avstängd i två internationella matcher. Dessutom fick han böter på 5000 pund. Nu avslöjar Samuel Luckhurst vad Jones egentligen sa till denna envisa kontrollant. Det kan väl konstateras att det var osmidig tajming från båda parter i denna fråga.

Gribbin långtidsskadad

En av reservlagets allra största talanger, Callum Gribbin, har ådragit sig en fraktur på vadbenet. Skadan tillkom på träning där Gribbin uppenbarligen ska ha fallit illa över sin ankel. En skada av denna kaliber är givetvis oerhört tråkig, särskilt för en spelare som spås ha en väldigt fin framtid.

https://twitter.com/CallumGribbin99/status/900348763239141377

Redan inför denna säsong ropades Gribbin ut som en spelare som potentiellt skulle kunna bli ett av reservlagets allra största utropstecken. Nu får istället 18-åringen rikta in sig på en ordentlig rehabilitering och vi hoppas givetvis att han kommer tillbaks starkare än någonsin.

Comeback för Berbatov

Idag nås vi att nyheten att Dimitar Berbatov har funnit sig en ny klubb. Härnäst väntar en långväga resa till Indien där han ansluter till Rene Meulensteen och Wes Brown i Kerala Blastens FC.

Ett år har gått sedan bulgaren spelade kontrakterad fotboll senast, då i Grekland för PAOK. Sejouren i Grekland slutade med 4 mål på 17 matcher. Nu skriver det forna anfallsesset alltså på ett ettårskontrakt i Indien – och visst kommer den fotbollen passa det bekväma fotbollsgeniet som handen i handsken. Enligt Andy Mitten ska dock Berbatov ha tränat hårt varje dag på egen hand, ett arbete som tillslut gav honom ett nytt kontrakt och ett nytt äventyr.

Random tweets och dylikt

Är Matteo Darmian bästa vän med Antonio Valencia? Personligen undrar jag hur, eller ifall, de kommunicerar. Har Darmian tvingats lära sig spanska? Eller är det så att italienaren syftar till bollen som sin bästa vän?

För er som följer Romelu Lukaku på Instagram fick ni under gårdagskvällen ta del av en rad märkliga publiceringar. Kontot bytte profilbild till en bild på Lukaku i Everton-tröjan och sedan matades det ut mängder med inlägg med uppmaningar om att följa diverse konton på Snapchat och Youtube. I efterhand har det även framkommit att kontot har kommenterat flertalet bilder, bland annat en av Cristiano Ronaldos bilder. Kommentaren löd kort och gott att Messi var bättre. Nu har dock Lukaku fixat sitt konto och förhoppningsvis är det tillbaks på ruta ett med hans fantastiska träningsbilder.

Ifall ni infinner er på Old Trafford på lördag kan ni köpa Burger Bar pie. Det är den rätt som röstats fram av er på Twitter. Äta bör man…

Idag är det elva år sedan vår kapten, Michael Carrick, debuterade i Manchester United-tröjan. Resten är helt enkelt historia.

Visst kan vi ta en extra titt på Eric Baillys första mål i United-tröjan. Den sulsparken!

Som sagt – något för Woodward att skryta med.