Muss.se » Nyhetsarkiv » Supporterklubben

Muss startar diskussionsgrupp på Facebook

Idag kan vi i Muss meddela att vi startar en ny diskussionsgrupp för United-supportrar på Facebook. Gruppen heter Muss – Manchester United Swedish Supporters. Välkomna att diskutera United med oss och andra United-supportrar i Sverige.

Muss – Manchester United Swedish Supporters

Under en lång tid har supporterklubben drivit ett webbaserat diskussionsforum, men med tiden har deltagarna där blivit färre och färre. De flesta har flyttat ut på sociala medier i allmänhet och Facebook i synnerhet. Därför har vi i den svenska supporterklubben valt att bredda vår närvaro där och startar den här gruppen.

”Många medlemmar och supportrar har hört av sig till oss och önskat att vi startar upp en diskussionsgrupp på Facebook. Många av våra lokalföreningar har redan gjort det, men nu finns alltså en för alla i hela Sverige. Gruppen är för alla, både medlemmar och icke-medlemmar. Enda kravet är man hejar på Manchester United,” berättar Björn Appelgren som drivit arbetet med att få igång den nya gruppen.

Finns det inte redan rätt många diskussionsgrupper för United-fans på Facebook?

”Jo det gör det, men många är av lokal karaktär, eller så har grupperna nästan självdött av för mycket spam och för kortsiktig eller dålig moderering. Den bäst fungerande gruppen idag, ur ett nationellt perspektiv, är nog gruppen MUSS som även är störst sett till antal medlemmar.”

Det finns alltså en grupp som redan heter MUSS på Facebook?

”Ja, det är lite olyckligt och förvirrande. Många har felaktigt trott att det är supporterklubben som står bakom gruppen MUSS och vi har fått tagit ganska många diskussioner som egentligen borde ha riktats till administratörerna för den gruppen. Genom att döpa vår grupp till Muss – Manchester United Swedish Supporters hoppas vi ändå kunna markera att det är supporterklubben som står bakom den.”

Men varför ändå köra på Muss, skapar inte det än mer förvirring?

”Muss är ju vår förkortning av vad vi heter och vi ser ett stort värde av att fortsätta heta så. När det här arbetet startade hade vi långa diskussioner med administratörerna för MUSS-gruppen om att inleda ett samarbete för att slippa förvirring samt bygga något stort och bra tillsammans. De valde dock att köra vidare på egen hand och kunde inte tänka sig att byta namn. Synd tycker jag, men respekterar såklart det beslutet och vill särskilt förtydliga att ALLA som engagerar sig i Manchester United, oavsett om det är inom supporterklubben eller utanför den, förtjänar en stor kram och all kärlek.”

Hur kommer den nya Muss-gruppen skilja sig från redan befintliga grupper?

”Vår ambition är framförallt att höja kvalitén på diskussionerna. Det gör vi bland annat genom ett tydligt ange förhållningsreglerna för att delta och diskutera i gruppen. Ett sådant regelverk saknas i samtliga andra grupper och vi har märkt att det skapar godtycklig moderering och onödiga konflikter. I vår grupp ska alla känna sig välkomna, men också trygga i vilka spelregler som gäller. Att gruppen dessutom drivs av supporterklubben borgar i sig för en långsiktighet och ett mervärde. Förhoppningsvis får våra gruppmedlemmar upp ögonen för den fina gemenskapen vi har, vårt reseutbud och våra lokalföreningar.”

Några avslutande ord?

”Ja, gå med i gruppen och hoppa in i diskussionerna. Men, läs regelavsnittet först!”

Muss – Manchester United Swedish Supporters

Ett urval länkar till andra diskussionsgrupper

 

Res med oss till Manchester!