Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Reserverna: Man Utd – Arsenal 0-2

Uniteds reserver åkte på en tung förlust hemma mot Arsenal. Gästerna slog till med två frisparksmål inom loppet av några minuter och kunde ta hem alla tre poäng.

Efter den senaste förlusten mot Tottenham hoppades United studsa tillbaka mot ett annat Londonlag. Det såg inledningsvis lovande ut, United kom till spel med Luke Shaw igen, och rutinerade spelare som McTominay, Wilson och Riley fanns också med. Luke Shaw spelade dock som mittback, något som inte visade sig vara helt lyckat.

Arsenal var det bättre laget. Ledningsmålet kom på en frispark efter ungefär en halvtimmes spel, när man trodde att ett inspel skulle komma så drog Arsenalspelaren på och satte den i första krysset, otagbart för O’Hara. Ett mycket snyggt mål. Några minuter senare fick Arsenal frispark från andra sidan, och återigen slogs den in vid första stolpen. Den här gången såg den inte otagbar för O’Hara som kanske borde varit mer på tå med tanke på den förra frisparken.

United saknade inte chanser i matchen, Joe Riley var nära och James Wilson hade flera bra målchanser men hade inte det rätta flytet. Arsenal å andra sidan hade ett flertalet bra chanser, men O’Hara var omutlig från öppet spel. Arsenal vann matchen rättvist men United har fortsatta problem med målskyttet, det ska dock sägas att målchanserna finns där.

James Wilson gjorde sin bästa match efter skadan och såg stundtals riktigt vass ut, vi fick även se ett patenterat ryck förbi flera motståndare men målvakten stod för en fin räddning. Tyvärr utgick Wilson med ännu en skada, som dock inte såg allt för allvarlig ut. Grabben har verkligen otur.

Luke Shaw imponerade föga. Direkt svag som mittback och Mourinho borde inte heller vara allt för imponerad av hans attityd. Shaw stod för en fin passning som resulterade i ett friläge för Riley men mer än så var det faktiskt inte.

Överlag har United ett bättre material än förra säsongen, och skapar också fler målchanser. Men försvarsspelet har inte varit stabilt hitintills och anfallarna har haft svårt med målskyttet. Det gäller för coach Sbragia att få ordning på detaljerna.

Manchester United – Arsenal 0-2 (0-2)

United: O’Hara; Olosunde, Warren, Shaw, Mitchell; Hamilton, McTominay; Riley, Boonen (Buffonge 57), Bohui (Dearnley 46); Wilson (Whelan 78)