Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Burton Albion 4-1

Embed from Getty Images

Manchester United är klart för den fjärde omgången av ligacupen efter klara 4-1 hemma mot Burton Albion på onsdagskvällen. Prestationen var ungefär den förväntade sett till startelvorna. På pluskontot lägger vi Marcus Rashfords två klassmål i första halvlek och det faktum att ingen klev av skadad. På minuskontot hittar vi en fortsatt darrig mittbacksduo. 

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero: 6

Utbytt 78′. Manchester Uniteds cupmålvakt håller de facto nollan. Romero stod med ena foten i duschen när Burton väl reducerade. Agerar taffligt på ett inspel från vänster i början av första. Väger upp det med att täcka av det som höll på att bli ett friläge lite senare.

Daley Blind: 6

Har ju inte särdeles mycket att göra ute till vänster denna afton. Bidrar inte mycket offensivt men behöver inte göra det heller. Hade med fog kunnat vila och ge plats för Luke Shaw, med facit på hand.

Chris Smalling: 5,5

Håller på att ställa till det rejält i första med ett mycket slarvigt uppspel. Märks att matchovanan hämmar honom. Lämplig match att få 90 minuter i, men ve och fasa om Bailly och/eller Jones går sönder när matchandet tätnar än mer.

Victor Lindelöf: 5,5

Lite samma kommentarer som hos mittbackskollegan, bortsett från att Lindelöf inte gör samma påtagliga misstag. Följer med i offensiven när tillfälle ges, men utnyttjar inte fötterna på samma sätt som mot Basel.

Matteo Darmian: 6

Gör hemjobbet rätt bra, även om de inledande minuterna i första halvlek gav viss hicka. Behöver precis som Blind inte fylla på särdeles mycket offensivt, vilket i sig är bra då Darmian som bekant inte är någon raket framåt.

Michael Carrick: 6,5

Precis som för Smalling och Linedlöf kändes Burton som en lämplig match för Carrick, sett till att han fick 90 minuter. Det går inte direkt undan centralt för lagkaptenen numera, men det han gör görs med lugn och kyla. Bra balans bredvid en ojämn Herrera.

Ander Herrera: 6

Kanske hämmas Herrera väl mycket av den oregelbundna speltiden hittills i höst, men det lugn och det passningsspel han visade upp speciellt under våren ifjol finns inte där. Än så länge. Slarvar väl mycket när han beger sig av offensivt.

Jesse Lingard: 7,5

Ytterligare en spelare som mår bra i denna typ av matcher. Lingard tåar elegant fram Rashford till 1-0 och får sedan hjälp av en bortaförsvarare vid 3-0. Tar chansen när han väl får den. Positiv insats.

Juan Mata: 6,5

Utbytt 46′. Får lämna planen redan i paus som förste spelare (som vanligt). Har ett avslut i stolpen i första halvlek och styr offensiven hyfsat bra. Hade varit intressant att se honom i 90 minuter, för en gångs skull.

Anthony Martial: 7,5

Martial får chansen från start och tar den. Borde kanske ha gjort fler mål, men får utdelning i andra halvlek. Verkar trivas tillsammans med Lingard och Rashford. Ler inte nu heller.

Marcus Rashford: 8

Utbytt 64′. Rashford tar chansen från favoritpositionen. Gör två klassmål. Det etta lyfter han in framtåad av Lingard, det andra klipper han in med ett överraskande skott. Verkar ha fått igång målskyttet nu.

Luke Shaw: 5,5

Inbytt 46′. Får 45 minuter plus stopptid. Borde och kunde ha fått 90. Matchovanan syns och Shaw blir lätt fumlig defensivt. Felaktigt avvinkad för offside när han går på offensiven.

Scott McTominay: 5,5

Inbytt 64′. Gör varken till eller från som inbytt. Försöker sig på några offensiva raider.

Joel Pereira: N/A

Inbytt 78′. Spelar för kort tid för att betygsättas.