Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen 17/18 – vecka 38

I veckans lånekoll har vi bara utebliven speltid för en enda spelare. Men det är fortsatt målvakterna som presterar allra bäst.

Dean Henderson, Shrewsbury

Stod i vanlig ordning i målet när Shrewsbury spelade 1-1 hemma mot Blackburn. Det var en jämn match och Henderson skötte sig, återigen, utmärkt i målet. Framför allt hans allroundspel där han sköter allt bra och känns väldigt trygg.

Regan Poole, Northampton

Fick chansen från start i bortamatchen mot Wigan. Poole spelade defensiv mittfältare, en tuff uppgift då Wigan är en av favoriterna att vinna serien och ligger dessutom tvåa i tabellen för tillfället. Poole skötte sig dock bra, trots att Wigan vann matchen med 1-0 var tränare Hasselbaink nöjd med insatsen och nämnde dessutom Poole som en spelare som gjorde bra ifrån sig.

Poole spelade sedan 75 minuter som mittfältare hemma mot Bradford. När Northampton jagade kvittering byttes Poole ut mot en offensivare spelare men det hjälpte inte och matchen slutade 0-1.

Sam Johnstone, Aston Villa

Var inte med i truppen när Aston Villa åkte ur ligacupen efter 0-2 hemma mot Middlesbrough.

Var sedan tillbaka i startelvan när Villa besegrade Nottingham Forest med 2-1 på hemmaplan. Johnstone stod för en avgörande frisparksräddning på slutet som räddade två poäng till Villa. I en övrigt stabil match där han inte kunde göra något åt målet var det verkligen höjdpunkten.

Devonte Redmond, Scunthorpe

Var inte med i truppen när Scunthorpe slog Portsmouth hemma med 2-0.

Cameron Borthwick-Jackson, Leeds

Spelade 60 minuter som vänsterback i ligacupmötet borta mot Burnley innan han blev utbytt. När CBJ blev utbytt var ställningen 0-0 men det skulle visa sig ändras, matchen slutade nämligen 2-2 efter full tid och inga mål i förlängningen betydde straffläggningen och där var Leeds starkare. CBJ såg rostig ut, och ibland lite nonchalant ut, men det ledde aldrig till något. Det krävs mer för att han ska få fler chanser, samtidigt är det svårt att bara komma in och prestera när man inte spelat på länge.

Var sedan inte med i truppen när Leeds vann hemma mot Ipswich med 3-2. Leeds spelade ett väldigt dåligt försvarsspel i den matchen men räddades ändå av sin offensiva kvalitet.

Timothy Fosu-Mensah, Crystal Palace

Var inte med i truppen när Crystal Palace äntligen fick vinna, och göra mål! De besegrade Huddersfield i ligacupen med 1-0.

Startade och spelade sedan 90 minuter som högerback borta mot Manchester city. Palace gjorde sin bästa halvlek för säsongen men låg ändå under i paus med 1-0. I den andra halvleken tog city över mer och mer och vann till slut med 5-0. Det är kanske lite väl magstarkt att säga att TFM var bra, då han spelade i ett försvar som släppte in fem mål, men TFM kommer ändå ut med någorlunda heder. Han var dock nära på att orsaka en straff då han fällde Sane, men domaren missade det.

Matty Willock, FC Utrecht

Spelade en cupmatch där han också gjorde mål när Utrecht enkelt tog sig vidare efter 0-6 på bortaplan mot Ajax amatörer. Willock spelade förra veckan en b-lagsmatch också men väntar ännu på debuten i ligaspelet.

Den kom inte heller när Utrecht mötte PSV Eindhoven, då Willock satt på bänken hela matchen. Kanske var det lika bra för honom då laget förlorade med 7-1.

Andreas Pereira, Valencia

Fick inleda på bänken när Valencia tog emot Malaga på hemmaplan. Vid ställningen 4-0 till Valencia byttes Pereira in och då hade det spelats en timme av matchen. Valencia vann till slut med 5-0.

Inledde även på bänken när Valencia bortaslog Real Sociedad med 3-2. Med 15 minuter kvar och ställningen 2-2 kom Pereira in i spel, bara några minuter senare fick Kondogbia sitt andra gula kort och blev därmed utvisad. Sociedad hade sedan tidigare en utvisning. Det innebar att Pereira spelade på innermittfältet, och med fem minuter kvar av matchen satte Valencia segermålet som gjorde att man tog sig upp på en Champions League-plats.

Res med oss till Manchester!