Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Skadad Fellaini hemma när United reste till Moskva; Mourinho slipper straff

Manchester United reste redan på måndagen till Moskva, inför Champions League-matchen mot CSKA Moskva på onsdag. Marouane Fellaini saknades emellertid. Den belgiska mittfältaren är indisponibel efter att ha fått en stygg smäll mot Southampton.

Idag noterar vi också att José Mourinho slipper straff och att Jonas Eriksson dömer matchen på onsdag.

Ingen Fellaini i Moskva

Med Marouane Fellaini på planen förefaller Manchester United vara oslagbara den här säsongen. Hittills klockar Fellaini in på 330 spelade minuter. Med Fellaini på planen har United gjort 15 mål och släppt in 0 (noll). Den andra halvleken mot Southampton i lördags var första halvleken där Fellaini medverkade utan att United gjorde mål under tiden Fellaini var på planen. Nu spelade det mindre roll, då United ju vann matchen ändå.

Mot CSKA Moskva på onsdag får United emellertid klara sig utan Fellaini. Belgaren var inte med på planet som åkte till Moskva tidigare idag (se nedan). Anledningen är att Fellaini är skadad till följd av Shane Longs fula tackling i lördags.

Hur allvarlig skadan är har vi ännu inte fått besked om. Däremot är det tydligt att United är irriterade på att Long har kommit undan utan kritik. Detta då flera journalister meddelar om irritation från klubbens sida. Det indikerar att United har viskat i journalisternas öra för att få ut historien.

United reste till Moskva

Manchester United har redan idag rest till Moskva inför Champions League-matchen på onsdag. Detta är ovanligt tidigt, annars brukar United som regel resa dagen före match. United kommer imorgon hålla öppen träning i Moskva. Klockan 14.00 imorgon är det presskonferens med José Mourinho och en spelare. Vi kommer givetvis att uppdatera här på Muss.se och dessutom går presskonferensen att se på MUTV och Viaplay.

United har av okänd anledning inte berättat vilka spelare som fick följa med till Moskva. Märkligt, då det ju ändå framkommer vilka som är med på den öppna träningen imorgon. Manchester Evening News var på flygplatsen i Manchester och noterade 19 spelare i det resande sällskapet.

Målvakter: De Gea, Romero, Pereira
Försvarare: Bailly, Smalling, Blind, Lindelöf, Tuanzebe, Darmian, Young
Mittfältare: Herrera, Matic, McTominay, Lingard, Mkhitaryan, Mata
Anfallare: Lukaku, Martial, Rashford

I vanliga fall tar Mourinho med sig 20 spelare på bortamatcherna, så troligen tillkommer en spelare. De som saknas (förutom den skadade kvartetten Fellaini, Ibrahimovic, Pogba och Rojo) är Carrick, Jones, Shaw och Valencia. Det får anses vara troligt att en av de spelarna också är med på resan och jag skulle gissa på att den spelaren är Carrick (det vore konstigt att ta med åtta försvarare och bara sex mittfältare).

Med glädje noterar vi att Axel Tuanzebe är med i truppen. Det torde betyda att han nu är kvitt sin ryggskada.

Det kanske mest intressanta på förhand är hur Mourinho gör med backlinjen. Om Jones stannar hemma så antyder det att det återigen blir Lindelöf och Smalling i mittförsvaret. Hittills har Bailly och Jones startat som mittbackar i ligan med Lindelöf och Smalling i övriga turneringar. Men någon gång lär ju Mourinho behöva ändra på det.

Eriksson dömer på onsdag

Om Lindelöf startar så kan han med fördel föra lagets talan då domarna gör fel. Vi får nämligen ett svenskt domarteam på onsdag, med Jonas Eriksson i spetsen. Mathias Klasenius och Daniel Wärnmark går på linjen med Stefan Johannesson och Glenn Nyberg som extra assisterande domare och Mehmet Culum som fjärdedomare.

Eriksson har dömt United en gång. Det var borta mot Bayern München i april 2014, då Bayern vann med 3-1. Eriksson har aldrig dömt CSKA Moskva.

Mourinho slipper straff

José Mourinho blev uppvisad på läktaren i lördags. FA granskade idag domarens rapport och konstaterade att det räckte så. Ingen avstängning och ingen varning med andra ord.

Över på Telegraph är James Ducker väldigt kritisk mot fjärdedomare Mike Jones beslut att visa upp Mourinho på läktaren (formellt var det förstås Craig Pawson som skickade upp Mourinho på läktaren men han hade ju inte mycket val när Jones ville visa auktoritet).

Raiola vädjar om att Lukakusången ska tysta

Sången om Romelu Lukaku fortsätter att diskuteras. Idag är det Lukakus agent Mino Raiola som vädjar till Uniteds supportrar att sjunga något annat. Raiola säger sig tala både för Lukaku och sig själv.

Att notera är att polisen, varken i Manchester eller Southampton, har fått några klagomål på sången. Detta är signifikant då minskar Uniteds möjlighet att straffa supportrar som sjunger sången.