Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg CSKA Moskva – Manchester United 1-4

Embed from Getty Images

Manchester United har två raka segrar i Champions League. Ytterligare en gång under hösten gjorde laget fyra mål, CSKA mäktade med en sen reducering som helt ärligt inte kan sägas låg i luften. Det var en stabil insats rätt igenom, där Anthony Martial, Romelu Lukaku och Ander Herrera stack ut extra positivt.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra

David De Gea: 7

Klev fram de få gånger det behövdes och gjorde det bra. Kan inte lastas för målet. En stabil De Gea-insats.

Ashley Young: 7

Utbytt 67. Kapten för dagen. Trummade som vanligt fram på sin kant, vilket idag underlättades av att CSKA inte hade några direkta hot på kanterna. Visar mer och mer att han på riktigt vill vara med och fightas om en ordinarie plats.

Eric Bailly: 7

Kommer ifrån sin Champions League-debut med ett klart godkänt. Precis som sina mittbackskollegor gör han det han skall, mot ett motstånd som håller sämre klass.

Chris Smalling: 7

I mitten av de tre centrala försvararna. Vann mycket i luften, skickade undan det han skulle och såg allmänt stabil ut vilket han inte skämt bort oss med det sista.

Victor Lindelöf: 7

Hans bästa insats i Unitedtröjan, vilket visserligen inte säger så mycket än. Men positivt att han fick chansen och tog den. Vid något enstaka tillfälle blev han bolltittande och hamnade lite fel, annars bra rätt igenom.

Daley Blind: 7

En positiv insats från holländaren. Tog sig framåt bra, vilket (precis som för Young) underlättades av att CSKA egentligen inte hotade på kanten alls. Även Blinds insats får bedömas som stabil.

Ander Herrera: 8

Kanske den som mest får CSKA att se dåliga ut. Var ständigt på rätt plats, bröt uppspel och levererade vidare. En klockren insats av Herrera som borde spelat sig ett hack närmare en ordinarie startelva med den här matchen.

Nemanja Matic: 8

Matic, denna älskade Nemanja Matic. Gjorde tyvärr sitt andra misstag i Unitedtröjan med en hejdlös felpassning på mittplan, utöver det sätter han knappt en fot fel. Måtte han inte bli skadad, jag tror att det är först då vi kommer märka av hur ofantligt viktig han är för laget.

Henrikh Mkhitaryan: 7

Utbytt 60. Ordnade en straff och gjorde ett mål – ändå ”bara” en sjua. Lågt? Kanske, men det var lite för mycket bolltapp, lite för koncentrerat stundtals. Förstå mig rätt, han gjorde en bra match, men det kunde varit ännu bättre.

Anthony Martial: 9

Utbytt 72. Matchens lirare. Satte en ruskigt kylig straff, spelade fram till Lukakus båda mål och var den som sköt skottet som sedan Mkhitaryan satte returen på. Försökte hela tiden, med stort självförtroende. Det lyckades inte alltid, så klart, men det bekom honom inte idag. Förhoppningsvis bara en lättare känning som gjorde att han bytte.

Romelu Lukaku: 8

Var precis där han skall vara: Längst fram för att göra mål. Oerhört stark vid 1-0, mycket påpasslig att fortsätta fram vid 3-0 (som ju är ett rejält förvarsmisstag). Något sämre förstatouch ibland, men det är sekundärt idag.

Jesse Lingard: 6

Inbytt 60. Kommer in när det står 4-0 och verkade extremt sugen på att få sätta en han också. Så blev det tyvärr inte, men ett klart godkänt inhopp från engelsmannen.

Matteo Darmian: 6

Inbytt 67. Har faktiskt ett friläge för att sätta 5-0, men han visar varför han är försvarare och missade. Stabil, men glänser inte.

Marcus Rashford: 6

Inbytt 72. Hann inte prestera så mycket på sina 20 minuter. Låg oftast rätt i press och gjorde det man kan begära av en anfallare som kommer in när en match är död.