Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fellaini och Lukaku stod över träning; Ferdinand om att stänga ute känslor

Landslagsuppehållet har knappt hunnit börja men ändå handlar det mestadels om skador på Manchester United-spelare. Inget som ska vara allvarligt kanske, men ändå en smula oroväckande.

Fellaini och Lukaku missade träning

Ingen Marouane Fellaini och ingen Romelu Lukaku på den belgiska landslagsträningen idag heller. Det belgiska fotbollsförbundet har bekräftat att en undersökning visar att det inte är någon fraktur på Lukaku. Den närmaste framtiden kommer han dock att träna på egen hand.

Fortfarande hoppas belgarna att Lukaku ska kunna medverka i båda landskamperna under uppehållet.

När det gäller Fellaini har vi ingen ny information. Det är fortfarande hälsenan som gör ont. Men rapporterna säger att det inte är någon fara för hans medverkan i landskamperna.

O’Hara tränar med a-landslaget

Vi gratulerar Kieran O’Hara, som idag fick träna med Irlands a-landslag. Den unga Unitedmålvakten är egentligen på uppdrag med Irlands U21-landslag.

Rashfords mamma tar det lugnt

”Min mamma brukade jobba på i vadslagningsbutik,” säger Marcus Rashford. ”Och min bror brukade vara en personlig tränare. Men mina bröder ser bara efter mig nu?”

Och din mamma?

”Min mamma tar det bara lugnt nu.”

Rekommenderad läsning över på Guardian!

Grattis Zlatan

Idag säger vi grattis till Zlatan Ibrahimovic på födelsedagen. Hade United inte varit så förbaskat snabba kunde han ha fått ett kontrakt med Manchester United i födelsedagspresent. Och då hade vi haft något att prata om de här hemska landslagsveckorna…

36 år sedan Robson skrev på

Samtidigt som Zlatan Ibrahimovic kämpade sig ut ur sin mammas mage satt Bryan Robson vid ett borde på Old Trafford för att skriva kontrakt med Manchester United. Kontraktssigneringar gjorde annorlunda på den tiden.

(Ja, jag vet givetvis inte vad klockan var när  Zlatan föddes. Men det verkar vara rimligt att det var exakt samtidigt som Robson signerade kontraktet.)

Ferdinand om känslor

Rio Ferdinands självbiografi Thinking Out Loud släpps idag. Där skriver han mycket om känslor, eller snarare om att stänga ute känslor.

”Rio för fan! Njut av festen!” gormade Sir Alex Ferguson till Rio Ferdinand. Det var i Moskva då Manchester United firade Champions League-segern 2008. Ferdinand hade dock fullt upp med att fråga Ferguson om vilka spelare som United skulle värva till nästa säsong.

”Vi [idrottsmän] utvecklas inte till jordnära, allsidiga, tredimensionella vuxna, för inget i vårt psyke eller vår livsstil är gjort för ett normalt liv. Som en professionell idrottare lär du dig inte bara att gömma dina känslor. Du lär dig att inte ha dem.”