Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nu kan du vandra på José Mourinhos gata; plus dagens Lukaku och lite Rashford

I dagens nyhetssvep berättar vi att José Mourinho har blivit med gata. Vi kommer också med en obligatorisk uppdatering om Romelu Lukaku. Dessutom berättar vi om Marcus Rashford, för även engelska anfallare förtjänar uppmärksamhet (inget om franska anfallare, dock).

Vidare har Paul Pogba postat en träningsvideo och så har landslagsspelet så sakteliga kommit igång.

Avenida José Mourinho

Har du alltid drömt om att trampa på José Mourinho? Då är du en konstig människa. Men nu har du din chans. Mourinho har nämligen fått en alldeles egen gata hemma i i sin födelsestad Setúbal. Och trots att gatan numer heter Avenida José Mourinho har allmänheten tillträde.

“Om du frågar mig är jag tacksam, uppspelt och stolt. Ja, givetvis är jag det,” säger Mourinho. “Jag säger ja till allting.

“Men jag vill fortfarande komma till Setúbal och vara den jag är. Jag kommer till Setúbal för att jag älskar Setúbal. Jag har min mamma och jag känner mig nära mig pappa. Jag kommer till Setúbal för att mina barn har aldrig bott här och älskar Setúbal lika mycket som jag gör, eller ännu mer.

“Setúbal är den enda staden där jag känner mig som mig själv, där jag känner mig som Ze Mario, där jag går på gatan och folk behandlar mig som jag gillar att bli behandlad.”

Dagens Lukaku

“Vi måste ha tålamod,” säger Belgiens förbundskapten Roberto Martínez om Romelu Lukaku. “Vi har kontakt med Uniteds läkarteam. Vi fattar ett beslut på fredag.”

Lukaku stod över den belgiska träningen idag. Hans medverkan i lördagens match mot Bosnien-Hercegovina är fortfarande högst osäker. Belgarna hoppas dock att han åtminstone ska vara klar i tid till matchen mot Israel på tisdag. I nuläget har Belgien inga planer på att skicka hem Lukaku i förtid, vilket jag tycker hade varit ett mycket bättre beslut.

Det positiva är att Marouane Fellaini förväntas vara klar i tid till matchen mot Bosnien-Hercegovina.

Lukaku månadens spelare

När vi ändå snackar Lukaku ska vi förstås notera att Premier League-supportrarna har utsett honom till septembers bästa spelare i ligan.

Rashford kan få ledigt om England vinner

England funderar på att skicka hem Marcus Rashford, rapporterar Guardian. Inte för att Rashford har några problem men för att de inser att det är onödigt att slita på den unga anfallaren i onödan (se och lär, Belgien).

För att Rashford ska skickas hem krävs dock att England imorgon kväll kvalificerar sig för VM, via en seger mot Slovenien på Wembley. Rashford förväntas starta som vänsterytter i den matchen.

Beslut, ska vi notera, är ännu inte fattat. Först efter säkrat VM-spel kommer förbundskapten Gareth Southgate bestämma sig för att eventuellt vila några spelare.

Träningsvideo från Pogba

Vi har ännu inte fått några klara besked om när Paul Pogba kan vara tillbaka i spel. De trovärdigaste rapporterna pekar på en comeback först i november. Mittfältaren själv visar hur det går till på rehabiliteringsträning.

Burkart målskytt men Levitt vann

Uniteds U18-spelare Nishan Burkart (Schweiz) och Dylan Levitt (Wales) spelade igår mot varandra i en U19-landskamp i Wales.

Burkart kom in i andra halvlek och sköt 3-1 för Schweiz. Levitt, som startade för Wales, fick dock det sista skrattet då Wales vände till seger med tre sena mål.

O’Connor i aktion för Irland

Irlands U19-landslag spelar EM-kval på hemmaplan. I den första matchen mötte de Azerbajdzjan. Matchen slutade 0-0.

Manchester Uniteds försvarstalang Lee O’Connor spelade hela matchen. Av uppställningen att döma spelade han som högerytter. En ovan position för O’Connor, som vanligen är försvarare.

I den irländska uppställningen noterar jag namnet O’Shea. Jag misstänker att det inte är samma O’Shea som i mars 2007 avgjorde för Manchester United borta mot Liverpool. John O’Shea är ju 36 år gammal och borde därmed vara för gammal för U19-landslaget.

Cypern och Serbien är också med i gruppen. De två bästa går vidare till nästa omgång.

Rashford och Mata

Vi avslutar med att ur alla vinklar titta på när Marcus Rashford och Juan Mata samarbetade för att ge United ledningen mot Crystal Palace.