Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Tweets och sånt: Basket på Juan Matas vis

Denis Irwin lämnade Manchester United sommaren 2002. Först tre och ett halvt år senare hittade Sir Alex Ferguson en värdig ersättare i Patrice Evra. Nu är det ungefär tre och ett halvt år sedan Evra lämnade och kanske har United äntligen hittat en värdig ersättare.

Att Ashley Young skulle ta över arvet efter Evra hade vi väl alla förutspått. Inga konstigheter alls. Young sprang nyligen på Evra på stan och fick säkert några goda råd.

Evans Timothy Fosu Fosu-Mensah har lämnat Manchester United för Crystal Palace på lån. Vi som följer honom på Twitter har märkt att han saknar United. Ja, eller om det bara är det att han längtar bort från misären i Palace. Timmy slapp åtminstone förnedringen mot United.

Att älska Eric Bailly är en mänsklig självklarhet. Timothy Fosu-Mensah är människa och älskar således Eric Bailly.

Bailly försvarar David de Geas mål med den äran. När det kommer till powerchair verkar han inte vara lika vass.

På fotbollsplanen är Bailly annars en försvarare som föredrar att hålla bollen inom laget. Krävs det en akrobatisk yttersida så levereras en akrobatisk yttersida.

https://twitter.com/Philmatic_/status/909536267938955265?s=09

Juan Mata har den här veckan ledigt. Det är ju landslagsspel och det spanska fotbollslandslaget vill inte ha honom. Mata funderar därför på att börja med basket istället.

Mata fick för övrigt mail från Giorgio Chiellini.

Utan att bli överdrivet politisk i den här kolumnen tror jag att de flesta som läser håller med om att ledarna i USA och Nordkorea inte riktigt har alla hästar hemma. Inte optimalt, då de har tillgång till kärnvapen. Men om det verkligen går åt helvete så har vi i alla fall något att trösta oss med.

När Manchester United spelade mot CSKA Moskva saknades en legend. Det är Old John som efter mer än 50 år har bestämt sig för att inte längre åka på Uniteds europeiska bortamatcher.

David Beckham kallar José Mourinho för “The Boss”. Kan vara värt att tänka på nästa gång vi funderar på varför Sir Alex Ferguson sparkade en sko i nyllet på Beckham.

Five Year Plan är ett Crystal Palace-fanzine.

I sommar ska det spelas fotbolls-VM i Ryssland. Fifa kräver att arenorna ska rymma minst 35 000 åskådare. Råkade du göra ett för litet tak är det läge för kreativa lösningar.

Avslutningsvis kolumnens vinnare.

Res med oss till Manchester!