Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos presskonferens: Carrick ute, Lukaku tillgänglig, en försvarare och nio anfallare

Imorgon är det så dags. Liverpool mot Manchester United. På fredagen pratade José Mourinho givetvis med media inför morgondagens match. Det gjorde Liverpools manager Jürgen Klopp också.

Punkter från presskonferensen:

  • Michael Carrick är inte tillgänglig.
  • Romelu Lukaku ser bra ut.
  • Ingen skadeuppdatering på någon annan spelare.
  • Stämningen: Att det blir en förmodat hätsk stämning imorgon tycker Mourinho bara är bra.
  • Mourinho bekräftar att United kommer att spela med en försvarare och nio anfallare. (Han kan ha varit ironisk.)

Just idag är det 18 år sedan John O’Shea debuterade för Manchester United.

Det ger oss anledning att en gång till titta på John O’Sheas mål mot Liverpool i mars 2007.

Mourinhos presskonferens

José Mourinho hade mycket att säga när han samtalade med media inför morgondagens match.

Skadeläget: “Michael Carrick, jag vet att han inte kan spela. Lukaku ser bra ut. Lukaku ser bra ut. Det är det.”

Om matchen imorgon: “Det är bara en match till. Det kunde vara den första, det kunde vara den åttonde eller nionde, det kunde vara den sista. Antagligen om det var den sista kunde det vara viktigare, för det skulle kunna bestämma något viktigt. I oktober är det bara en match till för mig.

“Jag förstår traditionen, jag förstår känslorna för supportrarna. Jag ser på det på ett professionellt sätt. Det jag säger till mina spelare från början på säsongen är att alla matcher är viktiga, alla poäng är viktiga. Det finns inga enkla matcher, det finns inga matcher där du förbereder dig bättre än andra. Om jag försöker ha den mentaliteten hos mina spelare kommer jag inte sitta här och säga något annat.”

Ni mötte Liverpool vid samma tillfälle som förra året… “Vi har fler poäng. Förra säsongen förlorade vi några poäng innan vi spelade mot Liverpool. Vi förlorade poäng i matcher som ni anser vara enkla. Den här säsongen har vi vunnit dem. Så vi har fler poäng den här säsongen. Vi är i en bättre position i tabellen. Jag tycker att vi spelar bättre. Du har bättre självförtroende, för när du får bättre resultat får du mer självförtroende.

“Det är en match som jag kan isolera från den här kontexten. Jag ser inte på Liverpool som ett mittenlag. De kommer inte att vara ett mittenlag. Jag tittar på deras kvaliteter. Det är en väldigt svår match för oss. Jag tror också att de tycker att det är en svår match.”

Är truppen bättre nu? “Förra säsongen vann vi inte tre poäng, vi fick en. Men vi fick en [poäng] bekvämt, utan några problem. Låt oss se vad som händer den här säsongen. Vi vill vinna. Förra säsongen ville vi vinna och vi kunde inte göra det. Den här säsongen vill vi vinna, låt oss se vad vi kan göra.”

Är det respektlöst att säga att det här är det första testet för er? “Jag tycker att det är respektlöst mot motståndaren. För oss är det inget problem. Men för motståndaren är det inte trevligt. Alla vet att vi inte behöver dölja att det finns lag som är bättre än andra. Det är logiskt.

“Jag tror inte att de här lagen [som vi har mött] bryr sig om någon säger att de inte kommer att sluta topp tre. Men att säga att det är enkla matcher och matcher som alla räknar med att du ska vinna, det är aggressivt mot dem. Det enda jag säger är att vi förlorade poäng förra säsongen i många matcher som ni anser att man har vunnit innan man börjar spela. Den här säsongen förlorade vi två [poäng] mot Stoke. Men vi lyckades ta poängen i de andra matcherna.”

Om stämningen på Anfield: “Det är ganska lustigt för mig, när folk pratar om stora atmosfärer, det ser ut som att vi inte gillar det, som att det är ett problem för oss att åka till vissa ställen. Det här är vad vi vill.

“Jag är överraskad att ni pratar om det på ett negativt sätt. Jag är ännu mer överraskad när jag ser före detta spelare prata om stämningen som något elakt, som något som oroar. Det motiverar oss. Det är något vi vill ha. Det är något som om vi kunde ha det varje match skulle vi ha det varje match.

“När Barcelona spelade mot Las Palmas på en tom arena, tror ni att spelarna var nöjda? Tror ni inte att Las Palmas hade föredragit att spela på ett fullsatt Camp Nou?

“Ni pratar om Old Trafford – i det här fallet Anfield – som ett stort problem. Det är tillfredsställelse. Det här är vad vi vill ha. Jag har aldrig hört en spelare klaga ‘den här stämningen var för stark’, vi klagar när stämningen är dålig, när vi spelar hemma och vi inte ser stor entusiasm.

“Vi åker dit vi vill åka. Vi åker för att spela mot ett stort lag, med stor tradition, på en fantastisk arena. Vi vet att fansen har ett stort hat mot Manchester United historiskt. Men det här är vad vi vill ha. Vi är glada att vi får en möjlighet till i våra karriärer att spela under de här vackra förhållandena. Det är vackert att spela på Anfield. Vackert!”

Kommer ni att vara offensivare än förra året? “Ja! Jag spelar med en försvarare och nio anfallare! Oroa er inte för det! Det är ett som är säkert. Vi spelar med en spelare bakom och sedan går vi med ett nytt system, en evolution av det gamla WM och spelar med nio anfallare. Oroa er inte för det.”

Jag har ju länge förespråkat Eric Bailly som ensam försvarare. Så det är underbart att jag äntligen blir bönhörd!

Klopp inför United

Liverpools manager har ett efternamn som rimmar på flopp. I alla fall, Jürgen Klopp pratade med media idag.

Skadeläget: Nathaniel Clyne, Adam Lallana och Sadio Mané är ute sedan tidigare. Liverpool har inga nya skadebekymmer inför lördagens match, bekräftar Klopp enligt Liverpools hemsida. När det gäller Manés frånvaro vinklar Klopp, som Mourinho, på att det ger andra spelare chansen.

Långa resor: Philippe Coutinho och Roberto Firmino kom sent tillbaka från landslagsspel i Sydamerika. Klopp tror att de kommer att vara “okej”. “Och de är viktiga, ja.”

Hur tror du att United spelar? “Det är en massiv match.” Klopp tycker att lagen borde ha fått längre tid på sig att förbereda matchen. “José Mourinhos lag spelar som de måste spela vid olika tillfällen. Nu är de i en mycket bättre situation än förra året. Vi kan inte tänka för mycket på det. Vi vet hur Manchester United spelar. De har fantastiska spelare i laget. […] Ibland försvarar de sig djupt, ibland har de en formation som pressar högt. Så det är som det är. Mot oss spelar de ofta tidigt långt.”

Om Lukaku: “Han är fortfarande ung. Det var inga tvivel någon gång i hans karriär att han skulle bli en världsklassanfallare.”

Om Liverpool: Klopp menar att lagets prestationer har varit bättre än resultaten indikerar. “Vi är inte så svaga att vi måste tänka att vi inte har någon chans mot Man United.”

Fellaini på rehab i Belgien

Marouane Fellaini är som bekant ute med en knäskada. Han genomför för närvarande sin rehabiliteringsträning i Antwerpen i Belgien. Fellaini förväntas vara borta några veckor.

Valencia sköt månadens mål

Antonio Valencias kanon mot Everton har utsetts till månadens mål i Premier League. Förstås.

Romelu Lukaku och José Mourinho var nominerade till priserna som månadens spelare och månadens manager respektive. Där sprang dock Harry Kane och Pep Guardiola iväg med priserna.