Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Benfica – Manchester United

Embed from Getty Images

United åker till Lissabon för att möra Benfica, ett Benfica som tuffar på i den inhemska ligan men som stött på patrull i Europaspelet. Hemmalaget är nu piskat att vinna i Champions League för att ta sig vidare från gruppen. United däremot har stationerat sig bekvämt i toppen av tabellen.

Manchester United

United åker till Lissabon stärkta av en rad segrar man jag har en förhoppning på en viss skärpning. Insatsen mot Liverpool på bortaplan senast hade mer att önska, även om man lyckades stänga matchen och plocka med sig en poäng hem.

Även om segrarna duggat tätt den senaste tiden så är det ett ok av skador som hänger över United. I skrivande stund har vi inte mindre än sex (TUNGA) avbräck från truppen. Ibra och Rojo är långt ifrån nya på den listan men de har fått sällskap av ett värdefullt mittfält och en gigant från backlinjen.

Ändå är förhoppningen stor att United ska kunna ställa fram en trupp som kommer att styra morgondagens match. Förhoppningsvis blir det en starkare offensiv än den vi såg mot Liverpool. I backlinjen kan vi nog däremot få se en nyinvigda Premier Leaguespelaren. Lindelöfs kan förväntas finnas där i Baillys frånvaro. Lindelöf som i så fall alltså ställs mot sitt gamla Benfica.

Det finns fler post-Benficaspelare hos United. Matic fanns i klubben 2011 till 2014. Kommer han att finnas på planen på onsdag? Tveksamt. Jag tror att Mourinho väljer att vila Matic som i mötet med Liverpool såg lite trött ut. Han har spelat en hel del i ligan och dessutom i landslaget, allra senast i förlustmötet mot Österrike, där han förvisso blev målskytt.

Möjlig startelva:

De Gea
Smalling – Lindelöf – Valencia
Blind – Hererra – Young
Rashford – Mata – Lingard
Lukaku

Benfica

Portugiserna har inte ett lika fläckfritt facit med sig till morgondagen. Endast en vinst på de senaste sex matcherna. Men ändå höjer Mourinho ett varningens finger och säger att Benfica är Uniteds tuffaste motståndare i gruppen. Deras senaste förlust mot Basel med 5-0 har inte ändrat hans åsikt.

Benfica kommer förmodligen att ställa upp enligt ett system av 4-4-2 med högt förtroende för lagets mittfält. På mittfältet finns nämligen den brasilianske målkungen Jonas som i skrivande stund toppar Premiera Liga. Han har hittills gjort nio mål på åtta matcher, dock inget i Champions League.

En strid att hålla ett extra öga på under matchen kan vara den som kan komma att stå mellan den unge Lukaku och den erfarne Luisao. Men det kommer nog bli tufft för den gamle, alltså Luisao. Lukaku är på jakt efter upprättelse från sin senaste, mållösa insatts.

Möjlig startelva:

Varela
Grimaldo  – Lopez  – Luisao – Pereira
Cervi – Pizzi – Zikovic – Salvio
Jonas – Seferovic

Historik

Senaste gången lagen möttes var 2011. Då gästade Benfica Old Trafford och lyckades spela sig till ett kryss. 2-2 slutade matchen trots att Benfica fick ett självmål med sig redan i tredje minuten så lyckades United att vända matchen. Den gången blev namnkunniga spelare som Berbatov och Fletcher målskyttar, assisterade av Nani och Evra.

Totalt har vi mött Benfica sex gånger och det brukar inte bli någon målkavalkad. Den största segern vi plockat hem var 2006 då vi vann med 3-1.

Visste ni att…

 • Det var Benfica som United vann mot på Wembley 1968 då man blev första engelska lag att vinna den då så kallade Europeiska cupen.

Matchfakta

Benfica
Manchester United

Matchinformation

Turnering: Uefa Champions League, gruppspel, 3:6
Tid: Onsdagen den 18 oktober 2017, 20.45
Plats: Estádio do Sport Lisboa e Benfica, Lissabon
Teve: Viasat Sport Premium, Viaplay

Manchester United

Skador:

 • Bailly (ljumske, inget datum)
 • Carrick (vad, inget datum)
 • Fellaini (knä, slutet oktober)
 • Ibrahimovic (knä, december)
 • Pogba (hamstring, slutet oktober)
 • Rojo (knä, november)
Tveksamma:

 • inga tveksamma
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 2:a6-2-021-220
Bästa målskytt: Lukaku (7)
Position och bästa målskytt avser den inhemska ligan.
FORM
V17/9EvertonHPL4-0
V20/9Burton AlbionHLC4-1
V23/9SouthamptonBPL1-0
V27/9CSKA MoskvaBCL4-1
V30/9Crystal PalaceHPL4-0
O14/10LiverpoolBPL0-0

Benfica

Skador:

 • inga skador
Tveksamma:

 • inga tveksamma
Avstängda:

 • Almeida (första matchen av två)
Position: 3:e5-2-116-617
Bästa målskytt: Jonas (9)
Position och bästa målskytt avser den inhemska ligan.
FORM
F16/9BoavistaBligan1-2
O20/9BragaHligacupen1-1
V23/9Pacos de F.Hligan2-0
F27/9BaselBCL0-5
O1/10MaritimoBligan1-1
V14/10OlhanenseBcupen1-0

United mot Benfica

Totalt: 96-2-122-11
Borta: 42-1-18-4
SENASTE MÖTENA
V2006-09-26BCL1-0
V2006-12-06HCL3-1
O2011-09-14BCL1-1
O2011-11-22HCL2-2

United mot Portugal

Totalt: 2516-5-455-32
Borta: 126-2-4

Benfica mot England

Totalt: 3411-6-1748-59
Hemma: 167-4-5

Domare: Felix Zwayer

Assisterande: Schiffner, Achmüller, målområde: Siebert, Stegemann, fjärdedomare: Foltyn
M
CL 2017/18:15001
CL 2016/17:39101
CL totalt (kval exkluderat):626104
Res med oss till Manchester!