Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matcher spikade: Söndagsderby, ingen julaftonsmatch men rekordsent på lördagen

Så har tevebolagen, Premier League och klubbarna äntligen kommit överens om när ligamatcherna i december ska spelas. Ja, undantaget den sista omgången i december, för givetvis ska det mesta göras lite krångligare än det behöver vara.

Inför säsongen gick Premier League ut med att matcherna i december och januari skulle spikas runt den 12 oktober. Detta lyckades de alltså inte hålla. Nu lovar de att sista omgången i december och matcherna i januari ska spikas senast den 27 oktober.

  • Arsenal: United inleder december med en bortamatch mot Arsenal. Detta på den sena lördagstiden, klockan 18.30.
  • Manchester city: Derbyt mot city flyttas till söndagen den 10 december. Avspark 17.30.
  • Bournemouth: Som en konsekvens av att derbyt flyttas så flyttas även matchen mot Bournemouth en dag. Nu är det onsdagen den 13 december som gäller. Avspark 21.00. Matchen visas inte på teve i England, vilket kan innebära att den heller inte sänds i Sverige.
  • West Brom: Bortamatchen mot West Brom har tills vidare lagts söndagen den 17 december klockan 15.15. Men: Om Swansea och/eller Everton går till kvartsfinal i ligacupen så kan matchen flyttas på nytt.
  • Leicester: Matchen mot Leicester ligger kvar lördagen den 23 december. Men avspark blir så sent som 20.45.
  • Burnley: United spelar på annandagen, med avspark 16.00.

Ska vi tro på BT Sport så är det också klart att Uniteds match mot Southampton kommer att spelas lördagen den 30 december klockan 18.30. Men varken Premier League, Manchester United eller Southampton har bekräftat detta. Så ni får själva avgöra om ni vill lita på den informationen.

United spelar alltså mot Leicester klockan 20.45 lördagen den 23 december. Det är blott den andra gången i Premier Leagues historia som en lördagsmatch börjar så sent.

I slutändan blev det alltså ingen julaftonsmatch, varken för United eller för något annat lag. Lösningen blev istället tre tevesända matcher den 23 december och ytterligare en tevesänd match (Arsenal mot Liverpool) fredagen den 22 december.

Spelschemat i sin helhet »