Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Swansea – Manchester United 0-2

Embed from Getty Images

United tog en stabil och betryggande seger på Liberty Stadium. Två mål av Jesse Lingard och vidare avancemang till kvartsfinal av Carabao Cup.

En något förvånande elva startade matchen i Wales efter att Mourinho valt att lufta spelare utanför den normala matchelvan. Något han inte tenderade att göra under föregående säsong då en relativt ordinarie elva tog sig fram till finalen då Southampton besegrades, med Z Ibrahimovic i spetsen. Mot Swansea tog Sergio Romero åter platsen mellan stolparna, likt föregående omgång mot Burton Albion. Framför honom fick Lindelöf förtroende efter en katastrofal insats senast. Bredvid honom Smalling, Axel Tuanzebe samt Darmian och Blind som wingbacks i en 3-4-3 eller 3-4-1-2 under matchens gång. Framåt fanns Ander Herrera, Jesse Lingard, Scott McTominay, Marcus Rashford och Anthony Martial.

Kapten för kvällen var Chris Smalling.

Embed from Getty Images

Matchen i sin helhet

Det är inte 0-2 segern 24 oktober borta mot Swansea som kommer gå till historien som den mest underhållande, sprudlande eller för den delen av störst dignitet. Men likväl mycket viktigt att ta en seger, en trygg sådan, efter en vecka med missnöje och begynnande tvivel om var laget egentligen befinner sig spelmässigt i jämförelse med övriga topplag i Premier League. Segern ikväll gav lite andrum och stabilitet, men fortsatt osäkert inför kommande besök av Spurs till Old Trafford.

Möjligheten till att vila några ur A-laget var välgörande och samtidigt en chans för truppspelare samt ynglingar att visa upp sig. Scott McTominay och Axel Tuanzebe fick chansen från start och tog för sig, framförallt i andra halvleken då matchen hade satt sig mer och United tagit ett tydligt grepp om spelet. Att Tuanzebe har både fysiken och talangen för fler chanser på denna nivån var tydligt och även McTominay visade på en mogenhet i sina beslut och hantering av boll.

Embed from Getty Images

Luke Shaw var en annan som nog uppskattade minuter i rampljuset efter en lång tid utanför. Någon lång stund blev det dock inte då det dröjde ända fram till sista fem minuterna innan han bytte av Anthony Martial i tredje och sista bytet.

Jesse Lingard krönte en sällsynt startplats i laget med två stycken mål i vardera halvlek. Hans rörlighet och passningsspel kom ofta väl till hands i anfallsspelet denna match och hans avslut var för ovanlighetens skull precisa. Annars är man ju mest van vid hans tendens att göra drömmål på Wembley, och kanske inte så mycket mer.

Första målet för kvällen kom efter en delikat klack-touch-framspelning av Marcus Rashford som frispelade Jesse som själv sedan placerade bollen väl intill Kristoffer Nordfeldts vänstra stolpe. Andra kom efter ett lyckat (!) inlägg från Matteo Darmian som Lingard mer eller mindre nick-sprang in i mål och segern var i hamn. Kul och viktigt för Jesse som hittills mestadels fått nöja sig med inhopp under säsongsinledningen.

Embed from Getty Images

Bitvis oroligt i defensiven

Victor Nilsson Lindelöf har haft ett par tuffa dagar. Misstaget i lördags har pratats och diskuterats i engelsk såsom internationell press. Han har sett nervös och osäker ut vid flertalet tillfällen denna säsongsinledning och så även denna match. Viktigt att han fick chansen åter av Mourinho, och enda chansen att visa upp sig och bli bättre är trots allt att spela matcher. Några gånger skapade hans bollbehandling och beslutsfattande oro för undertecknad framför TVn, samt sina lagkamrater, men denna gång inget baklängesmål. Swansea skapade också vissa chanser efter att ha hittat ytor bakom kvällens wingbacks, Darmian och Blind, men inget som resulterade i några större farligheter. Även hemmalaget hade luftat ett par truppspelare/ynglingar och på topp för kvällen var Oliver McBurnie som inte kom till några nämnvärda avslut som oroade Romero i målet.

Embed from Getty Images

Marcus Rashford

Inte lätt att skriva något som inte redan har sagts eller skrivits tidigare. Killen är och förblir en oerhört duktig fotbollsspelare som ännu en gång var inblandad i målproduktionen. Senast mot Benfica och Huddersfield var han en av de få som var godkända och levererade mål i båda matcherna. Denna gång assisterade han Lingard till öppningsmålet med en delikat klack som frispelade Jesse. Trots sin ålder är han redan ansvarstagande, hårt arbetande, mogen och väljer allt oftare nu fler rätt beslut i avgörande lägen. Vilken framtid han har framför sig!

Bring on Spurs!