Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Swansea – Manchester United 0-2

 

Embed from Getty Images

Vi kan konstatera att säsongens första kvartsfinal är ett faktum. United åkte till Wales och, utan att direkt imponera, tog en stabil seger mot Swansea. För en gångs skull valde José Mourinho att faktiskt rotera och låta några ungdomar spela, att både Axel Tuanzebe och Scott McTominay fick lira 90 minuter var oerhört positivt men helt ärligt inget jag förväntade mig på förhand med tanke på portugisens tidigare policy.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero: 7

Tvingades till två fina räddningar, båda under den andra halvleken. Utöver det en ganska lugn och behaglig afton för Romero. Hade en märklig aktion tidigt, vilket vi väl får säga var hans misstag i matchen (han gör ju alltid ett).

Matteo Darmian: 6

Fint inspel till Lingards 2-0. Utöver det hade han bra koll i sin roll som wingback, trots att han hade en osäker Lindelöf innanför sig. Kan dock inte påstås ha spelat sig närmare Valencia.

Victor Lindelöf: 5

Lindelöf imponerade inte alls på mig den här matchen heller. Hela han lyser “jag saknar självförtroende”. Hade ett märkligt agerande i första halvlek som satte upp Swansea för ett bra läge, denna gång ledde misstaget dock inte till något mål. Vann för få närkamper och hans passningsfot är gravt överskattad som han spelar nu. Den talang vi såg i Benfica har gömt sig väl för tillfället.

Chris Smalling: 6

Kapten för dagen, och höll ihop fembackslinjen stabilt. Fick rädda upp ett par situationer, särskilt då Lindelöf missade, men överlag gjorde han det han skulle utan att glänsa.

Axel Tuanzebe: 7

Fick chansen till vänster bland mittbackarna, och tog den rejält. Stabil i passningsspelet och rejäl i närkampsspelet. Drog på sig en varning med kvarten kvar då han försökte leka Bailly, men tyvärr missade bollen. Om Mourinho går efter fotbollsmässig klass och inte vad en spelare kostat och har för lön måste Tuanzebe ha spelat sig förbi Lindelöf i mittbacksrankingen nu. Tillåt mig att tvivla dock.

Daley Blind: 6

Höll koll bakåt men var lite väl försiktig framåt, som vanligt. Är ju inte byggd för att var wingback, då han saknar snabbheten, men mot ett roterande Swansea håller han givetvis.

Ander Herrera: 6

Utbytt 67. Driver på laget bra från sin centrala mittfältsplats, likt kapten Smalling i mittförsvaret gör han det utan att direkt imponera. Ett klart steg upp jämfört med de senaste matcherna.

Scott McTominay: 7

Måhända är jag lite snäll i betygssättningen, men McTominay vågade mer och mer ju längre matchen gick. Något seg start, då både han och Herrera låg kvar ganska nära framför mittbackarna, men McTominay gav sig ut på lite offensiva turer i andra halvlek och gjorde det bra.

Jesse Lingard: 8

Gjorde matchens båda mål, med ett välplacerat skott och en fin nick från långt utifrån. Detta är ju Lingards matcher och, om man skall vara lite elak, den nivå han ligger på. Löpte på bra och fick till en hel del fina kombinationer med anfallarna, i synnerhet Rashford.

Marcus Rashford: 6

Utbytt 67. Gick av efter att ha haltat en stund. Stod för en fin skarv som friställde Lingard vid första målet, annars är det mest hans många fina fasta situationer som satt sig på mitt minne. Där är han ett riktigt farligt vapen redan nu, och med lite mer träning på det kommer han ta sig upp i den absoluta världstoppen bland frisparksskyttar.

Anthony Martial: 6

Utbytt 86. Mycket vilja och några fina kombinationer, samt en del okaraktäristiska hemåtlöpningar för att täcka upp. Saknade det sista lilla framåt, men en klart godkänd match.

Nemanja Matic: 6

Inbytt 67. Skulle tydligen in för att Herrera skulle få vilas. Personligen hade jag hellre sätt att Matic fått vila hela matchen istället. Gjorde det han skulle, varken mer eller mindre.

Romelu Lukaku: 6

Inbytt 67. Hade även han mått bra av att få vila hela matchen, men likt Matic fick han 25 minuter (stopptid inkluderat) där han egentligen varken gjorde till eller från.

Luke Shaw: N/A

Inbytt 86. Spelade för kort tid för att betygsättas.