Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Reserverna: Sunderland – Manchester United 0-1

Uniteds reserver tog sin första seger sedan premiären när Sunderland besegrades med 0-1. Demetri Mitchell ordnade en straff och satte sedan det enda målet i matchen på den efterföljande straffen.

Det var ett aning svagare lag på papperet än tidigare men United visade moral och var noggranna bakåt. Luca Ercolani, som har svårt att få speltid i U18, startade överraskande som mittback medan Whelan, Sang och Scott utgjorde ett ganska destruktivt mittfält.

Det var ingen särskilt händelserik första halvlek men United såg definitivt ut som det hetare laget. Riley testade målvakten tidigt och just Riley tillsammans med Mitchell på andra kanten var väldigt pigga på att fylla på från sina ytterbacksplatser.

I den andra halvleken fick United sedan utdelning. Mitchell tog sig fram och in i straffområdet och blev fälld. Domaren dömde straff och Mitchell klev själv fram och satte ledningsmålet för United.

Sunderland försökte desperat hitta ett kvitteringsmål men United var stabila för dagen och kunde hålla undan relativt komfortabelt. Det innebär att det var Uniteds första seger sedan premiären. United är dock fortsatt sist i tabellen men vinsten betyder att laget har samma poäng som ett antal andra lag och att läget genast ser mycket mer gynnsamt ut. Återigen är det Demetri Mitchell som står för avgörande insatser, till och med som ytterback är det han som ordnar och sätter straffen. Mitchell är för bra för reservlaget. Intressant att se Luca Ercolani, italienaren som haft det tufft i U18 men fick överraskande starta här och gjorde det bra.

Sunderland – Manchester United 0-1 (0-0)

Uniteds mål: Mitchell (49 str)
United: O’Hara; Riley, Ercolani, Williams R-S., Mitchell; Sang, Whelan, Scott (McIntosh-Buffonge 85); Dearnley, Boonen, Kehinde