Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Benfica

United tog en viktig och stärkande seger i lördags mot Spurs. Nu väntar ännu en hemmamatch mot Benfica. Möjlighet att redan i fjärde omgången avancera till slutspelet av Champions League.

Manchester United

Efter en vecka och tre matcher med allt annat än förtroendeingivande, underhållande eller vägvinnande spel kom i helgen en seger mot toppkonkurrent Spurs. Insatsen och vinsten mot ett reservbetonat Swansea i Carabao Cup i sammanhanget ej medräknat. Det var därför viktigt att vinna och att framförallt slå ett av topplagen. Mourinho tycks ha riktat in sig på upplägget att slå lagen utanför topp sex, hemma och borta, i kombination med parkering av berömd buss på bortaplan mot topplag och att vinna hemma mot nyss nämnda. Om det fungerar får vi se i maj, och ännu ett test kommer redan på söndag då Chelsea på Stamford Bridge står på tur i ligan.

Nu är det dock Benfica först på schemat och möjlighet att redan i början av november ha avancerat till slutspelet av Champions League.  Matchen i Lissabon senast bjöd på exakt noll procent underhållning, frånsett Marcus Rashfords insats och mål (med stor hjälp från unge Mile Svilar i kassen).

Embed from Getty Images

Huruvida José Mourinho väljer att vila någon/några nyckelspelare inför mötet mot Chelsea vet bara nyss nämnda portugis. Möjligen att Eric Bailly och Phil Jones som båda två nyss är tillbaka från skador får vila, alternativt någon av de två. Smalling/Lindelöf har ju tidigare varit en duo som frekventerat i Champions League-elvorna under hösten. Får vi möjligen se en glimt av Paul Pogba på bänken? Troligen inte, men med mörkandet av hans frånvaro och eventuella tillbakagång vet man aldrig. Oavsett vad behöver Henrikh Mkhitaryan en period utanför laget, varit rejält dålig i sina prestationer sista månaden.

Möjlig startelva:

De Gea
Darmian, Smalling, Lindelöf, Blind
Herrera, Matic, Lingard
Mata, Lukaku, Martial

Embed from Getty Images

Benfica

Benfica spelade sin senaste match redan i fredags då de hemmaslog Feirense med 1-0. Matchens mål gjordes av Jonas. I ligan ligger laget för närvarande på en tredjeplats, bakom FC Porto och Sporting med fem respektive tre fler poäng inspelade på tio ligamatcher av Primeira Liga.

Hittills i gruppspelet av Champions League har Benfica ännu inte spelat hem en enda poäng. Inledande förlust mot CSKA med 1-2, utklassning och förnedring i Basel med 5-0 samt förlusten senast mot United är lagets resultat. Allt annat än positiva insatser med andra ord, men än lever hoppet om att i alla fall ta en tredjeplats och fortsatt spel i Europa League. Återstår att se om unge Svilar åter får förtroendet i mål efter misstaget senast.

Möjlig startelva:
Svilar
Douglas, Dias, Lopez, Grimaldo
Salvio, Fejsa, Augusto, Goncalves
Jonas, Seferovic

Embed from Getty Images

Historik

Lagen möttes senast säsongen ’11-12 i gruppspelet. Då kom Benfica till Old Trafford och lyckades få med sig ett kryss. Matchen slutade 2-2 och undertecknad som för dagen var på plats var inte imponerad. Berbatov och Fletcher målade för hemmalaget den gången. I övrigt en gruppspelsinsats av sämre graden då United hamnade trea i gruppen med Benfica och Basel ovanför sig samt Otelul Galati på jumboplatsen.

 

Matchfakta

Manchester United
Benfica

Matchinformation

Turnering: Uefa Champions League, gruppspel, 4:6
Tid: Tisdagen den 31 oktober 2017, 20.45
Plats: Old Trafford, Manchester
Teve: Viasat Sport Premium, Viaplay

Manchester United

Skador:

 • Carrick (vad, inget datum)
 • Fellaini (knä, slutet oktober)
 • Ibrahimovic (knä, december)
 • Pogba (hamstring, slutet oktober)
 • Rojo (knä, november)
Tveksamma:

 • inga tveksamma
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 2:a7-2-123-423
Bästa målskytt: Lukaku (7)
Position och bästa målskytt avser den inhemska ligan.
FORM
V30/9Crystal PalaceHPL4-0
O14/10LiverpoolBPL0-0
V18/10BenficaBCL1-0
F21/10Huddersfield TownBPL1-2
V24/10Swansea CityBLC2-0
V28/10Tottenham HotspurHPL1-0

Benfica

Skador:

 • inga skador
Tveksamma:

 • inga tveksamma
Avstängda:

 • Almeida (andra matchen av två)
 • Luisão (en match)
Position: 3:e7-2-120-723
Bästa målskytt: Jonas (12)
Position och bästa målskytt avser den inhemska ligan.
FORM
F27/9BaselBCL0-5
O1/10MaritimoBligan1-1
V14/10OlhanenseBcupen1-0
F18/10Manchester UnitedHCL0-1
V22/10AvesBligan3-1
V27/10FeirenseHligan1-0

United mot Benfica

Totalt: 107-2-123-11
Hemma: 43-1-010-6
SENASTE MÖTENA
V2006-12-06HCL3-1
O2011-09-14BCL1-1
O2011-11-22HCL2-2
V2017-10-18BCL1-0

United mot Portugal

Totalt: 2617-5-456-32
Hemma: 129-3-0

Benfica mot England

Totalt: 3511-6-1848-60
Borta: 164-2-10

Domare: G Mazeika

Assisterande: Simkus, Kazlauskas, målområde: Rumsas, Lukjancukas, fjärdedomare: Suziedelis
M
CL 2017/18:00000
CL 2016/17:14001
CL totalt (kval exkluderat):14001