Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho: Jag vet att ni vet det; Evra avstängd; klassisk Busbyintervju

José Mourinho tycker att Manchester United gör en väldigt bra säsong med tanke på skadorna som laget har. Inte för att han diskuterar några skador. Förstås. Absolut inte i en treminutersmonolog.

I andra nyheter har Patrice Evra blivit avstängd av Marseille och så bjuder vi på en klassisk intervju med Sir Matt Busby.

Mourinho: Vi gör det väldigt bra

På den andra delen av presskonferensen inför matchen mot Chelsea hade José Mourinho följande att säga.

Om publikens reaktion på Stamford Bridge förra året: “Jag vill inte prata om det, det är fotboll, det är inget problem för mig. Det är inget problem alls.

“Jag går på gatan – utanför fotbollens hat, utanför fotbollsomgivningen – jag får så många Chelseasupportrar, framför allt där jag bor, jag har inte haft en enda som inte har varit trevlig.

“Det som händer på en fotbollsarena är något annat. När jag kommer till Stamford Bridge är jag deras motståndares manager. Jag accepterar varje möjlig reaktion med största respekt.”

Kommer du att träffa Unitedsupportrar för att diskutera stämningen på Old Trafford?

“Jag kan inte träffa… Hur många miljoner? [Mourinho vänder sig till Uniteds presschef.] Jag kan inte träffa en fjärdedel av planeten. Jag tror att en fjärdedel av planeten är Manchester United-röda. Jag kan inte träffa dem.

“Det enda jag kan göra är att det jag har gjort sedan dag ett, vilket är att kämpa för klubben och ge jag allt jag har att ge för att försöka få stöd för mina spelare. För vi kämpar hårt, vi jobbar hårt. Och det är det enda vi kan göra och det enda vi kan lova.”

Mourinho har kritiserat Unitedsupportrarna den senaste tiden. Som svar på det ville Manchester United Supporters Trust träffa Mourinho för att diskutera åtgärder. Men det har Mourinho alltså inget intresse av att göra.

Om Matic och Lukaku: “Jag mötte Romelu när han var i Everton, jag mötte Nemanja förra säsongen när han var i Chelsea. Det är affärer. Jag är givetvis glad att de är hos oss. Givetvis är jag väldigt nöjd med deras prestationsnivåer och hur de har anpassat sig till en ny klubb. Vi måste se på det med andra ögon, det händer i andra länder.”

Embed from Getty Images

Med tanke på skadorna har säsongsstarten varit ganska bra…

“Ni vet. Jag tror att det är mitt fel. För jag borde gråta varje vecka om våra skador. Och komma ihåg alla, dag efter dag, presskonferens efter presskonferens. Varje dag borde jag komma ihåg vår situation. Så det är mitt fel.

“Det är mitt beslut. Det är mitt sätt att hantera problem. Det är mitt sätt att försöka motivera och respektera och ge självförtroende till spelarna som kommer att ersätta. Men igen, kanske måste jag omvärdera min profil. Jag vet att jag gnäller på många saker. Men jag gör inte det med skador. Antagligen borde jag göra det.

“För din fråga är en bra fråga. Det är en bra fråga för jag tror att alla andra managers hade pratat om Pogba varje dag. ‘Åh, jag har inte Pogba.’ ‘Åh, när har jag Pogba?’ ‘Åh, tio matcher utan Pogba.’ ‘Åh, hela Champions League-gruppspelet utan Pogba.’ ‘Åh, alla stora matcher mot Liverpool, Chelsea, Spurs utan Pogba.’ ‘Åh…’ Jag har inte pratat om Pogba en enda gång. Det är bara när ni frågor mig om hans situation.

“Det är inte bara Pogba. Det är Pogba, Fellaini, Carrick, Ibra, det är Marcos Rojo. Det är en stor grupp spelare. Så ja, jag tycker att vi gör det väldig, väldigt bra. Väldigt, väldigt bra.

“Jag vet verkligen, jag tror verkligen att ni och specialisterna, ni vet vilken fotboll vi spelade i början på säsongen. Ni vet. Ni låtsas ni som att ni inte vet. Nu låtsas ni som att vi inte spelade otrolig fotboll, vi gjorde aldrig massor av mål, vi gjorde aldrig otroliga mål. Vi hade aldrig våra mittfältare och försvarare som kom in i motståndarnas straffområde och gjorde mål och skapade chanser. Jag vet att ni vet det. Ni låtsas bara för det är bekvämt för er att låtsas att det här inte existerade. Men det existerade.

“Och vi saknar våra spelare, givetvis saknar vi våra spelare. Och vi var tvingade att spela stora matcher utan dem. Och antagligen kommer vi att spela en till utan dem igen.”

För att aldrig prata om skador pratar José Mourinho väldigt ofta och väldigt länge om skador och skadade spelare. Monologen här var 2 minuter och 50 sekunder lång.

Evra avstängd

I torsdag sparkade Evra en supporter inför Europa League-matchen mot Vitória de Guimarães. Igår meddelade den franska klubben att Evra omedelbart stängs av tills vidare. Evra kommer att kallas på intervju innan ytterligare bestraffning meddelas.

Under uppvärmningen till matchen ska Marseillesupportrar har förolämpat Evra under en halvtimme och till slut brast det för vänsterbacken.

Busby hos Parkinson

Den 3 november 1973 var Sir Matt Busby gäst hos Michael Parkinson på BBC.

En misstänker att Busby inte hade varit överdrivet förtjust i José Mourinhos fotboll.

“De talar om bollvinnare. Jag pratar om bollspelare, inte bollvinnare.”

Vi noterar också att Busby kallar fotboll för “soccer”.

Res med oss till Manchester!