Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Chelsea – Manchester United 1-0

Embed from Getty Images

Manchester United gjorde som vanligt inte mål på bortaplan mot topplag i Premier League. Eftersom Chelsea, efter horribelt försvarsspel av United, fick in en boll så blev det förlust för United.

Det var ett United som inledde matchen piggare än väntat. Lukaku hade sitt enda bra läge efter åtta minuter, där han tvingade Courtois att rädda lågt. Efter detta tog dock Chelsea över mer och mer, och det var inte förrän i slutet av andra halvlek som United egentligen lyckades sätta något direkt tryck, och då var det genom långbollar på en inbytt Marouane Fellaini.

Det går inte att påstå att segern var orättvis, United försökte en kort stund men hade inte kvalitén. Det är åtta poäng upp till Manchester City, titelkampen känns väldigt avlägsen trots att United faktiskt ligger tvåa i ligan.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 7

Chanslös på målet, utöver det klart bästa Unitedspelare för dagen. Kan tyckas att han släpper några farliga returer, men det beror på att de skott han fick mota var luriga.

Antonio Valencia: 6

Vi har vant oss vid att Valencia är stabil bakåt, det var han även idag. Framåt hände det dock för lite även från Valencia idag. Hade ett hårt inspel i mitten av första halvlek som kunde gett en styrning, annars var det rätt tomt framåt fram till slutminuterna.

Eric Bailly: 5

Landslagsuppehållet kommer oerhört lägligt med tanke på Baillys form. Okej på gränsen till dålig mot Tottenham, ganska samma mot Benfica i veckan och idag var han direkt svag. Dålig med boll, ännu sämre utan den. Flyttade inte in i banan som han skall vid Chelseas mål, vilket gjorde att Morata fick halva Stilla Havet av yta alldeles för sig själv.

Chris Smalling: 6

I mitten av tre backar, och han gjorde det bra i en tuff kamp mot Morata. Även han inblandad i det dåliga försvarsspelet som ledde till målet, även om det inte var hans fel. Ovanligt stabil senaste tiden.

Phil Jones: 6

Utbytt 63. Gjorde ett oerhört snyggt självmål tidigt, där han tack och lov fick frispark efter en liten knuff från Morata. Gick bort sig vid målet och blev sedan utbytt när United skulle ha in mer offensiva krafter.

Ashley Young: 6

Utbytt 78. En av Youngs svagare insatser under säsongen, måhända den svagaste? Ställdes mot Zappacosta och förlorade den duellen på poäng. Ändå en bra defensiv insats, men framåt behövs mer från Young.

Ander Herrera: 5

Flängig och bolltittande är orden som kommer in i mitt huvud. Låg alldeles för ofta fel i positionerna, och bidrog dessvärre ingenting i offensiven, som brukligt är nuförtiden.

Nemanja Matic: 6

Som vanligt stabil, och idag hade han till och med att par tillfällen då hade dribblade bollen. Hade dock inte det sista som gav United en kvittering.

Henrikh Mkhitaryan: 5

Utbytt 63. Hade en fin mottagning och passning till Lukakus tidigare chans. Det var det.

Romelu Lukaku: 5

Hade inte en enda bolltouch i offensivt straffområde. Ett skott på mål tidigt, sedan bestod matchen mestadels av bolltapp och förlorade dueller för belgaren. Svag.

Marcus Rashford: 6

Var för mig bästa utespelare för United, framförallt under den andra halvleken. Ställdes dock mot en snabb Azpilicueta (som vi trodde på förhand) vilket gjorde det svårt. Sköt en farlig frispark i matchens sista minut som styrdes precis över, men hans farligaste chans var kanske nicken i första halvlek. Courtois kom dock ut bra och störde honom, vilket gjorde att bollen gick över ribban. Mål där och det hade varit en helt annan match.

Anthony Martial: 5

Inbytt 63. Kom in vid 0-1 istället för Mkhitaryan och hade inte alls den påverkan på matchen han brukat ha tidigare under säsongen. Det kan bero på att han kom in samtidigt som Fellaini och taktiken skiftades till långa bollar, något som aldrig passat Martial. Men borde kunnat skapa någonting på 30 minuter.

Marouane Fellaini: 6

Klassisk Fellaini; Suverän i offensivt straffområde, en livsfara defensivt. Hade två bolltapp på egen planhalva där Chelsea fick bra chanser att punktera matchen, men var också den som tog emot långbollarna och skapade de få chanser United hade i slutminuterna. Ett avslut mot mål som gärna hade fått passera Courtois.

Jesse Lingard: N/A

Inbytt 78. Spelade för kort tid för att betygsättas.