Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Reserverna: Manchester United – Athletic Club 2-1

Uniteds reserver tog sin andra raka seger i Premier League International Club när Athletic Club från Bilbao besegrades med 2-1. James Wilson och Ethan Hamilton gjorde målen.

Den stora nyheten var att Marcus Rojo skulle göra sin första match sedan april efter hans långa rehabilitering från sin knäskada. Rojo gick in som mittback med italienaren Luca Ercolani i en fyrbackslinje. Även om United inledde matchen piggt, var det gästerna från Spanien som tog ledningen. En till synes ofarlig långboll smet igenom försvaret där Mitchell enkelt borde kunnat nicka bort bollen men han försökte ta den med foten och bollen smet igenom. Guruzeta, som fortfarande hade mycket kvar att göra, drog till på halvvolley och bollen satt vackert i det bortre hörnet.

Wilson såg pigg ut framåt men fick väldigt lite att jobba på i den första halvleken, men trots svåra bollar var det Wilson som var allra närmast att kvittera men 0-1 stod sig till pausvilan.

I den andra halvleken tog det inte mer än tre minuter innan United kvitterade. Det var James Wilson som höll sig framme, på ett inlägg från Dearnley mötte han och nickade in bollen i mål. Ett högklassigt mål från Wilson.

United var det bättre laget och pressade på för ett segermål, med tio minuter kvar fick laget utdelning. Efter en rörig situation hamnade bollen till slut hos Kehinde som var kylig och hade närvaro att spela fram till Hamilton som dundrade in 2-1. Trots fem minuters övertid lyckades United relativt komfortabelt hålla undan och ta sin andra raka seger i International Cup och den tredje raka segern i alla turneringar.

United såg mer stabila ut och var också vassare framåt, mycket tack vare att James Wilson mer och mer kommer i gammal god form. Det var hans fjärde mål de senaste tre matcherna. Det fanns dock fler positiva tecken än så, främst förstås att Marcus Rojo tog sig igenom matchen utan någon skada och han skötte sig bra, där hans uppspel främst imponerade från mittbackspositionen.

Embed from Getty Images

Men även att Callum Gribbin gjorde comeback efter en längre tids skadefrånvaro, Gribbin kommer definitivt att öka kreativiteten till det här laget och det visade han redan med sitt inhopp.

Noterbart också att Luca Ercolani fortsätter att imponera i reservlaget. 17-åringen har haft väldigt svårt att få speltid i U18 sedan han kom från Forli men tycks ha slagit sig in i reservlaget. Han spelar moget och är väldigt noggrann i sina aktioner, dessutom stark i luftspelet.

På lördag får laget bekänna färg, när det är dags för derby hemma mot Manchester city. Det återstår att se om Rojo, eller någon annan a-lagsspelare, finns med i truppen då.

Manchester United – Athletic Club 2-1 (0-1)

Uniteds mål: Wilson (48), Hamilton (82)
United: O’Hara; Riley, Ercolani, Rojo (Warren 46), Mitchell; Sang, Hamilton; Dearnley (Gribbin 80), McTominay, Kehinde; Wilson (Bohui 74)