Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Zlatan och Pogba tillbaka i full träning; Paul Scholes-porr

Mindre än 50 timmar till nästa Manchester United-match. Idag påstås det att både Zlatan Ibrahimovic och Paul Pogba är aktuella för en plats på bänken på lördag.

Dessutom firar vi Paul Scholes födelsedag och så höll United välgörenhetsgala.

Mourinho: Zlatan tillbaka före årsskiftet

I en intervju för Sky Sports lovar José Mourinho att Zlatan Ibrahimovic kommer att göra sin comeback före årsskiftet.

“Han är ett lejon, han är en kämpe,” säger Mourinho. “Jag tycker att det är en bra beskrivning av honom. Han har den ilskan hela tiden och det är anledningen till att han nästan [är] tillbaka.

“Som vi förväntade oss har han reducerat tiden för rehabiliteringen och, som vi sa för några veckor sedan, han kommer att vara tillbaka 2017, vilket är en magnifik rehabilitering.”

Sun: Zlatan och Pogba aktuella för bänken på lördag

Samtidigt som Mourinho säger detta påstår Suns Unitedkännare Neil Custis att Zlatan, liksom Paul Pogba, nu är tillbaka i full träning. Båda spelarna kan sitta på bänken på lördag, tror Custis.

Sun är ju alltid Sun och svingar regelbundet vilt med liten träffsäkerhet. Men Custis har trots allt goda kontakter i United, så utan hopp om att det stämmer ska vi inte vara.

Mourinho ger ingen närmare prognos för Zlatans comeback men då han i stort sett garanterar att svensken gör comeback i år är det näppeligen årets sista veckor vi pratar om. Managern skulle inte uttala sig så definitivt om en spelare som är en månad från comeback.

Lukaku i gott sällskap

Romelu Lukaku blev i veckan den meste målskytten någonsin för Belgien. Därmed är det nu elva, nuvarande eller före detta, Unitedspelare som har målrekordet för sitt landslag. I tillägg noterar vi förstås att Sir Bobby Charlton har haft rekordet för England.

Rekordhållarna är:

 • Henrikh Mkhitaryan, 25 mål för Armenien
 • Romelu Lukaku, 31 mål för Belgien
 • Dimitar Berbatov, 48 mål för Bulgarien
 • Radamel Falcao, 28 mål för Colombia
 • Wayne Rooney, 53 mål för England
 • Javier Hernández, 49 mål för Mexiko
 • Robin van Persie, 50 mål för Holland
 • David Healy, 36 mål för Nordirland
 • Cristiano Ronaldo, 79 mål för Portugal
 • Denis Law, 30 mål för Skottland
 • Zlatan Ibrahimovic, 62 mål för Sverige

Notabelt är att undantaget Denis Law så spelade alla för United efter millennieskiftet (Healy både före och efter). Förutom Law och Healy så har samtliga spelat för United det senaste decenniet.

United scoutar Quina

West Hams talang Domingos Quina (född i november 1999) återfinns på Manchester Uniteds önskelista, rapporterar ESPN:s Mark Ogden. Quina, som spelar landslagsfotboll för Portugal men är född i Guinea-Bissau, har den här säsongen gjort två inhopp i ligacupen för West Ham.

160 000 pund till Unicef

Manchester United höll igår välgörenhetsgala för Unicef. Under kvällen samlades 160 000 pund in, som går till Unicefs arbete i Thailand.

https://twitter.com/Stormzy1/status/930904833674137600

Paul Scholes-porr

Vi avslutar det här nyhetssvepet med lite Paul Scholes-porr. Det är ju trots allt Paul Scholes födelsedag idag. Det visste du förstås, för jag antar att vi alla har detta inristat i versaler i alla våra kalendrar.

United möter Newcastle på lördag, så då passar det bra att inleda med ett hattrick mot Newcastle.

Champions League ville också fira. De valde bland annat ett mål mot Barcelona och kommentarer från andra hyggliga fotbollsspelare.

Eurosport har dåligt med rättigheter, så de gick all in på citat istället.

England förstod inte att uppskatta Scholes då det begav sig. Så här i efterhand har de insett hur ofantligt korkat det var.

Och en volleykanon…

En till…

Så lite födelsedagssång.