Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Reserverna: Manchester United – Manchester city 1-1

Uniteds och city delade på poängen i dagens derby i reservlagsligan. James Wilson gav United ledningen innan city kvitterade tidigt i den andra halvleken.

United inledde matchen väldigt starkt och Wilson var nära att ge United ledningen med en stenhård nick men målvakten var med på noterna. Wilson skulle dock få sin revansch, Mitchell slog en fantastisk djupledsboll från egen planhalva och Wilson kom fri med målvakten och var kylig i vanlig ordning när han tunnlade målvakten.

United gjorde sin bästa halvlek för säsongen och ledde rättvist i paus.

Tämligen omgående i den andra halvleken kunde city kvittera, efter ett instick in i straffområdet kom anfallaren ren och kunde kyligt chippa bollen över en utrusande O’Hara.

Trots ett flertal bra chanser åt båda håll slutade derbyt 1-1, vilket gästerna city ska vara gladast över. Domarinsatsen gynnade helt klart city då United blev berövade på en straff samt två utvisningar som city skulle haft.

Det ser ändå bättre och bättre ut för reservlaget där defensiven såg säker ut och offensivt skapas det fler chanser nu än tidigare. Mycket beror förstås på att James Wilson fått vara skadefri ett tag nu och är alldeles för bra för den här nivån. Bra var också Ethan Hamilton i en lite offensivare roll där han får större användning för sin fysik och genombrottskraft och även Tosin Kehinde som visade prov på fantastisk speed och balans, han gjorde sin bästa match den här säsongen. Överlag var det bra individuella prestationer och som lag, vilket bådar positivt inför kommande matcher.

Manchester United – Manchester city 1-1 (1-0)

Uniteds mål: Wilson (21)
United: O’Hara; Riley, Ercolani, Williams R-S., Mitchell; Dearnley (Gribbin 86), Scott (Boonen 83), Sang, Kehinde; Hamilton; Wilson (Bohui 83)