Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen 17/18 – vecka 46

Mycket bänknötande i veckans lånekoll men mycket intressanta händelser finns ändå att rapportera om, bland annat en matchavgörande straffräddning.

Dean Henderson, Shrewsbury

Spelade hela matchen när Shrewsbury tog en dramatisk seger borta mot Rotherham United med 1-2. Trots en man mindre nästan hela den andra halvleken lyckades laget vinna, där segermålet kom på stopptid. Henderson spelade en nyckelroll då han räddade en straff och stod emot när laget var rejält tillbakapressade.

Shrewsbury har nu sju poäng ned till kvalplatsen trots en match färre spelad. Shrewsbury har också bara släppt in 11 mål på 17 matcher.

Regan Poole, Northampton

Satt på bänken hela matchen när Northampton föll under strecket igen efter 0-3 hemma mot Scunthorpe. När Poole var på landslagsuppdrag spelade Northampton matcher och verkade hitta en fungerande elva, vilket förklarar varför han inte startade. Med den här förlusten i tankarna, är det inte orimligt att tänka att han är tillbaka i startelvan nästa match.

Sam Johnstone, Aston Villa

Stod för ett misstag på QPRs ledningsmål, då han försökte komma ut på en hörna men nådde aldrig bollen och hamnade därför på mellanhand. Men det spelade föga roll då Aston Villa vände och vann matchen med 1-2. Johnstone spelade dessutom upp sig och kommer undan med ett klart godkänt betyg. Birmingham Mail ger honom, trots misstaget, en 7:a i betyg.

Devonte Redmond, Scunthorpe

Var inte med i truppen när Scunthorpe besegrade Northampton borta med 0-3.

Cameron Borthwick-Jackson, Leeds

Var inte med i truppen när Leeds vann hemma mot Middlesbrough. Segersiffrorna skrevs till 2-1.

Timothy Fosu-Mensah, Crystal Palace

Satt på bänken matchen igenom när Crystal Palace spelade 2-2 hemma mot Everton. Det innebär att Palace alltjämt är sist i tabellen. De flesta supportrar verkar vara rörande överens om att TFM ska vara given som högerback, men Hodgson verkar ha en del problem att hitta sin bästa elva och ändrar väldigt mycket från match till match.

Matty Willock, FC Utrecht

Satt på bänken hela matchen i Utrecht seger mot Excelsior. Matchen slutade 3-1 och trots att Utrecht gjorde tre byten fick inte Willock känna på hetluften. Situationen är prekär för Willock som fortfarande knappt får några möjligheter att visa upp sig i ligaspelet, dock är han med på bänken och får några kortare inhopp allt som oftast men som startspelare har han ännu inte nått till.

Andreas Pereira, Valencia

Spelade 80 minuter när Valencia besegrade Espanyol på bortaplan med 0-2. Valencia var rejält tillbakatryckta men med lite tur och skicklighet höll man ut och med halvtimmen kvar slog Kondogbia till med ett drömmål, vilket inte speglade matchbilden. Pereira blev sedan utbytt med tio minuter kvar, precis innan drog han på sig ett gult kort. Pereira spelade högerytter och hade, likt hela laget, det väldigt svårt att skapa några målchanser så det var en tämligen medioker insats Pereira stod för.

För Valencia som lag däremot går det fortsatt väldigt bra, segern innebär att man drar ifrån Madrid-lagen än mer och hakar på Barcelona i den absoluta toppen.

Res med oss till Manchester!