Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Twoface i Basel

Embed from Getty Images
Transportsträckan gick verkligen fram och tillbaka. Från att United haft ett kompakt grepp i första halvlek men osannolikt nog misslyckats att göra mål, till att Basel bombat på med avslut efter paus.
Egentligen finns inte så mycket att klaga på efter Basels vinst med tanke på Uniteds andra halvlek, mer än att det var oerhört oväntat att se en sådan scenförändring.
Vi fick också se Mourinho söka ett antal svar i sin startelva och sina byten – och åtminstone få en del svar.
Positiva besked:

  • Mourinho ställde visserligen upp med en mer defensiv än offensiv inställning men det går tydligen att äga boll och skapa chanser på bortaplan ändå (titta bara på hur Darmian följde med framåt i första halvlek). Förhoppningsvis tar han med sig det in i ligaspelet också, mot tyngre artilleri.
  • Paul Pogba var inte lika dominant som mot Newcastle i helgen, men hans dryga timmen långa insats var ytterligare ett steg i rätt riktning. Han har en fenomenal förmåga att vara ett steg före motståndaren i både psyke och fysik. Genomskäraren till Lukakus friläge visade exakt vad United saknat de senaste månaderna.

Okej besked:

  • Marcos Rojo gjorde comeback efter sin lika långa skadefrånvaro som Ibrahimovic haft. Argentinaren var lite efter ibland, men visade även sitt kompromisslösa jag i både tacklingar, brytningar och täckande av skott. Han lär bli en tillgång, speciellt med tanke på att United alltid har två stående platser på rehab för mittbackar.

Inte guld och gröna skogar:

  • Hur United kunde gå från att äga matchen i första halvlek till att vara så långsamma, passiva och tillbakatryckta efter paus är en gåta. Det var avslut i både ribba och stolpe och frilägen – men ingen nätet. Kanske var de engelska gästerna för säkra på att bollen skulle gå in i andra halvlek?
  • En förlust? Borta mot Basel? Mitt i allt? Efter den överkörningen av Newcastle? Kanske blev det helt enkelt för många förändringar i startelvan, kanske var det övermod.
  • Matteo Darmians inläggsfot är på andra änden av skalan om vi jämför med till exempel Ashley Youngs. Fortfarande.
  • Och Daley Blind blir faktiskt inte snabbare med åren.

Innan nattinatt:

  • United har ingen kul statistik borta mot Basel, vilket ju är sjukt märkligt med tanke på att det ju inte är någon av Europajättarna vi snackar om. Inte sedan Ruuds slalomlöpning för 15 år sen har vi vunnit där.
  • Förutsättningarna är desamma inför avslutningen mot CSKA i sista omgången: En poäng och gruppsegern är klar. Det kan till och med bli förlust, men förlorar United hemma mot CSKA vill jag inte ens tänka på hur det skulle ha gått eller ska gå i ett slutspel …