Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U19: Basel – Manchester United 2-1

United förlorade borta mot Basel i Youth League med 1-2. Tyrell Warren gjorde Uniteds mål när han nickade in en frispark från Angel Gomes men närmare än en reducering kom aldrig Untied.

United inledde matchen med en defensiv trebackslinje. Angel Gomes spelade som en offensiv mittfältare bakom två anfallare och det var där United hittade ytorna inledningsvis. Gomes hittade en yta, avancerade och testade målvakten redan efter sju minuter men målvakten räddade ut till hörna. Den första halvleken var jämn och målchanserna få, men United var förmodligen nöjda med den då man försvarade sig bra.

Den andra halvleken inleddes väldigt passivt från United, det var egentligen bara en tidsfråga innan ledningsmålet för schweizarna skulle komma och efter en timmes spel slog Pululu till med ett snyggt skott utanför straffområdet som Fojticek, som annars var briljant, var chanslös på.

United satsade sedan offensivt men blev straffade då Tanner klumpigt drog ned en Baselspelare och orsakade därmed straff, en straff som förvaltades säkert. Kort därefter blev Tanner utbytt i ännu ett offensivt byte. United jagade reducering och endast fyra minuter senare fick man utdelning, Angel Gomes slog in en stenhård frispark som Tyrell Warren bara touchade med huvudet och målvakten var chanslös.

United försökte sedan förgäves nå en reducering, men var aldrig i närheten. Likt mot Benfica hade man en för defensiv grundinställning, då lyckades man komma tillbaka när man satsade offensivt men det gav inget resultat den här gången.

United gör över 90 minuter ingen bra match och det var få som kom upp i någon bra nivå. Nicky Butt framhäver ytterbacken Lee O’Connor som den enda som kom upp i normal standard men jag tycker målvakten Fojticek gör en av sina bästa matcher i Unitedtröjan och gjorde flera kvalificerade räddningar. I backlinjen var också Luca Ercolani bra, han gjorde sin första match i Youth League och har tagit stora kliv den här säsongen med en ordinarie plats i reservlaget. Han överglänste Williams och Warren som båda var svaga. Framåt var Angel Gomes klart bäst, men tämligen ensam om att vara bra. Han ligger ändå bakom målet och de enda farligheter som United lyckas vaska fram.

I en jämn tabell leder Basel på tio poäng, United har åtta poäng medan Benfica har sex. I den avslutande omgången möter United som bekant CSKA Moskva hemma. Ettan i gruppen går till slutspel medan tvåan får kvala sig vidare.

Basel – Manchester United 2-1 (0-0)

Uniteds mål: Warren (70)
United: Fojticek; O’Connor, Ercolani (Sang 62), Warren, R. Williams, Tanner (Baars 70); Garner (Burkart 62), Hamilton, Gomes, Boonen; Bohui

Res med oss till Manchester!