Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Brighton & Hove Albion 1-0

Embed from Getty Images

Manchester United hemmaslog efter rätt mycket möda och stort besvär Brighton & Hove Albion med 1-0 på lördagseftermiddagen. Segersiffrorna skrevs till 1-0 efter ett självmål av gästerna i andra halvlek. Spelmässigt påminde det hela en del om andra halvlek mot Basel. På pluskontot lägger vi Victor Lindelöfs första hemmanolla i Premier League.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 6

Tillbaka i målet. Håller nollan. Har inte jättemycket att göra. De avslut Brighton tar smiter nästan genomgående utanför De Geas stolpar.

Antonio Valencia: 5

Nej, det var ingen bra eftermiddag för Valencia. Kanske hämmas han av sitt knä, kanske tar det ojämna matchandet ut sin rätt. Släpper till rätt mycket defensivt och märks knappt av offensivt. Kan det här bli vinterns huvudbry?

Chris Smalling: 6

Uniteds mest givne back just nu. På väg mot en säsong likt den 2015-16. Kanske. Dirigerar backlinjen bra och hjälper Victor på ett föredömligt sätt.

Victor Lindelöf: 6

En stabil insats av Victor. Har stundom vissa problem då det gäller det fysiska spelet mot i första hand Glenn Murray, men reder ut det. Visar prov på ett fint lugn då det gäller spelet med fötterna. Sätter sig i respekt i och med satsningen mot Knockaert i andra.

Ashley Young: 7

Uniteds bäste spelare tillsammans med Pogba. Blir till syvende och sist inte målskytt då Lewis Dunk styr in Youngs avslut i eget mål. Väldigt företagsam framåt. Tar hemjobbet och överglänser Valencia flera gånger om.

Nemanja Matic: 5

Borde Matic alls ha startat? Borde Matic ha blivit utbytt? Det är frågor man ställer sig efter en slätstruken insats från serben. Ska inte ha några problem att styra mittfältet sådana här matcher. Likväl syns han knappt.

Paul Pogba: 7

Finns som tidigare konstaterats ingen spelare som är i närheten av Pogba sett till kunnandet i dagens United. Styr mittfältet från start även om han kanske hämmas av en svag Matic. Andan i halsen när han blev liggande i slutet på första.

Juan Mata: 4

Utbytt 62′. Sämst i United idag. Inleder ute till höger, flyttar in och gör som helhet en otroligt slätstruken insats. Med Henrikh Mkhitaryan ur slag hade vi behövt en Mata i slag. Det har vi verkligen inte.

Anthony Martial: 6

Utbytt 71′. Bästa offensiva kraften i United idag, vilket egentligen säger rätt lite. Försöker och försöker, men får inte understöd på det sätt han förtjänar. Försöker sätta Lukaku i rätt lägen. Inte fransmannens fel att det inte lyckas.

Marcus Rashford: 5

Utbytt 80′. Inte Rashfords eftermiddag. Kommer fel nästan omgående i sin roll bakom Lukaku. Skiftar till en kant utan att för den delen höja nivån på spelet.

Romelu Lukaku: 5

Mållös för andra matchen i rad. Målet mot Newcastle gav bevisligen inte boosten vi hoppades på. Skapar förvisso en del halvchanser, men saknar självförtroende i avslut och avgörande lägen.

Zlatan Ibrahimovic: 5

Inbytt 62′. Fick sin halvtimme. Står för finesser Lukaku inte står för. Saknar tydligt matchtempo (av naturliga skäl) men kunde återigen ha blivit målskytt. Får en ruggig tackling från Duffy över benen.

Henrikh Mkhitaryan: 5

Inbytt 71′. Tillbaka i spel. Otacksam match att hoppa in i, och armeniern gör inget som övertygar. Det att Mata är iskall kan spela honom i händerna, men annars? Nä.

Marouane Fellaini: N/A

Inbytt 80′. Spelade för kort tid för att betygsättas.