Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Watford – United 2-4

Embed from Getty Images

United tog en viktig men onödigt underhållande seger på Vicarage Road. Två mål från Young, solomål från Lingard och patenterad placering från Martial gjorde att United befäster andraplatsen i tabellen. 

Noterbart innan match var att Victor Nilsson Lindelöf fick starta sin tredje match på raken. Detta efter sin bästa insats för klubben senast mot Brighton. Han bildade tillsammans med Smalling och Rojo en trebackslinje. Ytterbackar/wingbacks var för aftonen Valencia och Young. Centralt fick Pogba, Matic och Lingard förtroendet från start. Längst fram bredvid Lukaku fick Martial plats framför Rashford, Mata och Ibrahimovic som alla satt på bänk och fanns tillgängliga för inhopp. Marouane Fellaini saknades pga. skada och Henrikh Mkhitaryan var utanför truppen.

Embed from Getty Images

Ashley Young

Istället för att skriva något om den första kvarten, som spelmässigt var bedrövlig, fick vi uppleva något synnerligen sällsynt: Ashley Young applåderad av motståndarlagets supportrar. Young fostrades i klubben och spelade sammanlagt 98 stycken matcher för ”The Hornets” innan flytten till Aston Villa och sedermera United. Det var sen i United-tröjan som han började bli utbuad efter en period av flertalet tydliga filmningar vilket fortfarande förekommer på bortamatcher.

Smack, boom, bang! 1-0 efter tjugo minuters spel. Ett distinkt och välplacerat skott som Gomes hade haft svårt att ta om han fått ett par extra försök. Young som efter lång skadefrånvaro dykt upp som aktuell för spel under hösten och gjort vänsterbacksplatsen till sin, utan krusiduller. Och säga vad man vill om hans defensiva kvaliteter, men hans prestationer överlag har var varit imponerande. En av lagets bästa inläggsfötter och en hög arbetsinsats. Efter 27 minuters spel kan vi också lägga till frisparkar på listan över saker han gör mer än hyfsat. Vilken knorr! Vilket självförtroende och flow han tycks vara inne i för tillfället. Kvällens match var hans tionde raka ligastart.

Embed from Getty Images

VNL

När Lindelöf tacklade Glenn Murray och boll efter drygt en timme i lördags vände hans säsong. Ja, det verkar faktiskt vara så. Tacklingen tände och fick igång fansen på Old Trafford och tycks ha givit den där välbehövliga tron på den egna förmågan. Med tredje raka starten och Mourinhos förtroende i ryggen gick han ut på Vicarage Road och fortsatte imponera. Ha då också i åtanke att han hade en av säsongens stjärnskott emot sig, Richarlison, som han hanterade med bravur. Utöver den defensiva insatsen fick vi också se hans förmåga att sköta uppspel och våga transportera boll framåt i plan. En egenskap Uniteds försvar har saknat, länge. Hoppas, hoppas att detta är starten på något riktigt fint.

Matchen i övrigt

Uniteds tre mål kom inom en kvart och förändrade (såklart) matchbilden helt och hållet. Från att ha varit en allt annat än underhållande tillställning nordväst om London kom plötsligt Youngs första mål. Minuter senare knorrar han in 2-0 och United spelar ut med ett större lugn och med finess. Ytterligare minuter senare resulterar De Geas frispark i hög press av Lingard och boll som hamnar hos Martial som lugnt och behärskat placerar in 3-0. Ett sånt där lugnt och behärskat avslut som vi lärt oss att se från fransmannen.

Embed from Getty Images

Innan halvlek borde även Lingard ha skrivit in sig i målprotokollet men Gomes räddade hemmalaget från en överkörning innan pausvilan. Romelu Lukaku var inblandad och bör krediteras för sista passningen till Martials mål samt Lingards chans. Bör även noteras att Richarlison hann med att nicka i ribban efter finfint förarbete av Femenia precis innan John Moss blåste i pipan.

Nemanja Matic byttes ut tidigt in i andra halvleken och Ander Herrera kom in istället. Oroande med tanke på Arsenal på lördagkväll men förhoppningsvis var bytet en säkerhetsåtgärd och inget mer. Serben som för övrigt inte gjorde en av sina bättre insatser i den röda tröjan och fick en välbehövlig vila. Även Anthony Martial fick kliva av till förmån för Marcus Rashford, som sig bör då de två mer eller mindre alltid byter av varann.

Istället för 4-0 då Lukaku gjorde allt annat än att sätta bollen i mål, framspelad av Rashford, orsakade Rojo minuter senare straff för Watford. Troy Deeney, säker straffskytt, gjorde inget misstag utan reducerade till 1-3. Onödigt och klantigt att Marcos Rojo. Än mer klantigt och onödigt spännande blev det när Doucoure fick älga in ohotad i Uniteds straffområde och skjuta in 2-3. Vid ställning 2-3 var vi nog många som började ana ugglor i mossen och en annalkande ”shitstorm” vid ett eventuellt 3-3 resultat. Nog för att laget hamnade alldeles för lågt och bjöd in Watford i matchen skall det också sägas att flera chanser fanns att döda matchen, vilket Lukaku och Lingard får ta på sig. Saker för Mourinho och spelarna att diskutera på vägen upp till Manchester.

Embed from Getty Images

Jesse Lingard kom dock att revanschera sig för missade chanser, och det med råge efter sitt smått geniala 2-4 mål. Frågan är om vi sett ett snyggare mål denna säsong? Säkert, men jösses så oväntat och oj, så välbehövligt. Seger, tre poäng, fortsatt andraplats i ligan och fokus mot Arsenal på lördag!

Res med oss till Manchester!