Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Reserverna: Manchester United – Celtic 2-0

Uniteds reserver säkrade en slutspelsplats i Premier League International Cup efter 2-0 hemma mot Celtic. James Wilson gjorde båda målen.

United, förstärkta med Axel Tuanzebe och även Matthew Olosunde som gjorde comeback efter en tids skadefrånvaro, utgjorde ett stabilt mittlås när Celtic gästade Leigh Sports Village för match i Premier League International Cup. United inledde matchen på ett självsäkert sätt och James Wilson rann tidigt igenom, men missade sitt friläge då bollen smet tätt utanför efter att målvakten stått för en strålande räddning. Callum Gribbin prickade också ribban efter en fin aktion.

Wilson skulle dock få revansch, efter 28 minuter när Callum Gribbin avancerade framåt och spelade in en smart boll till Tuanzebe som hade dröjt sig kvar som sedermera spelade in till Wilson som drog till på ett tillslag och tryckte ned bollen i det blöta gräset, otagbart för målvakten.

Celtics bästa målchans i den första halvleken kom efter ett läge där en Celticspelare drev förbi O’Hara men från väldigt snäv vinkel träffade han burgaveln.

United var fortsatt bra i den andra halvleken och vägen mot den tredje raka segern i cupen och gruppseger var given. Spiken i kistan kom med drygt tio minuter kvar när Dearnley hittade Wilson med en perfekt djupledsboll, Wilson rundade målvakten och satte enkelt dit hans andra mål i matchen.

United blir bara bättre och bättre och gjorde en av sina absolut bästa matcher den här säsongen. Callum Gribbin var stor regissör och var bäst på planen i sin första start den här säsongen, involverad i det mesta som hände framåt och imponerade med sitt fina driv och passningsspel. Dessutom är han fantastisk på fasta situationer. Defensivt var United stabila, med Tuanzebe som given ledare tillsammans med Olosunde som spelade mittback efter sin skada. Riley, som varit bra som högerback, blir svår att peta. Mitchell väldigt bra som vanligt. Zach Dearnley gjorde sin bästa match den här säsongen som yttermittfältare och var ständigt farlig, krönte sin insats med en fin assist. James Wilson med nya mål, och det är svårt att känna att han inte är för bra för den här nivån. Han har dessutom hållit sig från att bli skadad på sistone, vilket förstås gör att han blir bättre och bättre hela tiden.

Manchester United – Celtic 2-0 (1-0)

Uniteds mål: Wilson (28, 82)
United: O’Hara; Riley, Olosunde, Tuanzebe, Mitchell; Gribbin (Buffonge 84), Scott, Sang, Dearnley (Whelan 89); Kehinde; Wilson