Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lottat: Sevilla i Champions League

Embed from Getty Images

UEFA lottade under måndagen åttondelsfinalerna i årets Champions League. Manchester United kom, om uttrycket tillåts, undan med blotta förskräckelsen. Sevilla väntar i en åttondel där motståndet kunde ha varit avsevärt tuffare. 

Gruppsegrarna i grupp A, Manchester United, var seedat inför UEFA:s lottning av åttondelsfinalerna i Champions League. På förhand handlade det mesta om att undvika så kallade mardrömslottningar som Bayern München, Juventus och Real Madrid. Det gjorde vi också. Sevilla, som slutade tvåa i grupp E efter Liverpool föll på Manchester Uniteds lott. Spanjorerna är för övrigt ett så gott som totalt obekant motstånd för Manchester United, lagen har inte mötts tidigare i tävlingssammanhang. Däremot minns vi spanjorerna som ofina nog att vinna Rio Ferdinands testimonial 2013. United har därtill mött Sevilla i en träningsmatch 2006 då Louis Saha, Cristiano Ronaldo och David Jones gjorde målen i en 3-0-seger.

Sevilla slutade som sagt tvåa bakom Liverpool i gruppspelet. Man gjorde det med nio inspelade poäng på sex matcher. De nio poängen fördelades mellan två segrar och tre oavgjorda matcher. Segrarna kom mot Maribor och Spartak Moskva hemma, medan man spelade oavgjort såväl hemma som borta mot Liverpool samt borta mot Maribor. Sevilla går hyfsat i La Liga och ligger för närvarande på en femte plats, vilket innebär en plats i Europa Leagues gruppspel nästa år. Dagsformen får anses som tämligen sviktande då man förlorade med 5-0 borta mot Real Madrid i lördags.

Matchschemat är när detta skrivs inte spikat, men bortamatchen spelas endera den 13 eller 14 alternativt 20 eller 21 februari med hemmaretur antingen 6 eller 7 mars, alternativt 13 eller 14 mars. United har på pappret två tuffa hemmamatcher, preliminärt inprickade, kring nämna datum. 24 februari är Chelsea lagda som motståndare på Old Trafford medan Liverpool är det den 10 mars. Dessa datum kommer med stor sannolikhet att ändra beroende på det slutliga schemat och tv-bolagens beslut om matcher.

Lottningen i övrigt utföll så här: 

Juventus – Tottenham
Basel – Manchester City
Porto – Liverpool
Real Madrid – PSG
Schaktar Donetsk – Roma
Chelsea – Barcelona
Bayern München – Besiktas

Både City och Liverpool kan anses ha fått mycket gynsamma lottningar, medan Tottenham och Chelsea får det jobbigare. Sett till titelstriden och kampen om topp 4 hade vi förstås helst sett jobbigare motstånd för de två förstnämnda. Vi kan också konstatera att Real Madrid eller PSG inte når längre än åttondelsfinal i år. Bara det.

 

 

 

 

Res med oss till Manchester!