Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Bournemouth 1-0

Embed from Getty Images

Gårdagens match var en sån där match som man inte är speciellt nöjd med spelmässigt, men som är oerhört viktig i det långa loppet. Att man, när spelet inte sitter, ändå tar med sig de tre poängen och går vidare.

För att United endast mäktar med två skott mot mål på hemmaplan mot Bournemouth, det är ett rätt tydligt tecken på att det inte var en sprudlande offensiv insats. Fyra hörnor för United, nio för Bournemouth, är en annan statistik som sticker ut. Men, det gör ju faktiskt ingenting när det är Romelu Lukaku som gör matchens enda mål. Det var dessutom inte en rätt igenom negativ insats. Phil Jones är tillbaka och gör det suveränt, Luke Shaw fick starta i Premer League för första gången sedan Hedenhös regerade i Norden, Juan Mata visade goda intentioner och (som sagt) Romelu Lukaku gjorde ett mycket viktigt mål.

David de Gea: 7

Bournemouth sköt faktiskt sju skott mot mål, de flesta av dem var dock ganska enkla för de Gea att ta hand om. Gjorde, som vanligt, det han skulle.

Antonio Valencia: 6

Blir mer och mer högerback för varje match som går, vilket i mina ögon inte är odelat positivt. Ja, han är en klippa defensivt och släppte inte speciellt mycket förbi sig bakåt igår, men det hände heller inte speciellt mycket framåt.

Chris Smalling: 6

Är ju definitionen av en mittback som inte känns stabil. Sammantaget gjorde Smalling dock en godkänd insats, även om det är hans mittbackskollega som skall ha mest credd för den här segern.

Phil Jones: 8

Matchens bästa spelare i mina ögon. Var den som tog undan det allra mesta som kom från Bournemouths anfallspel, och hade även en del fina passningar för att sätta upp sina offensiva kamrater i bra positioner. Oerhört viktig för United nu, särskilt när det verkar som att Bailly blir borta ett tag till.

Luke Shaw: 7

Utbytt 83. Första PL-starten på en halv evighet, en chans han bara var tvungen att ta – och han gjorde det. Ja, han var lite passiv i försvarsspelet stundtals, men det sätter jag på kontot för matchovana. Den tekniska lilla ”nickfinten” i 52 minuten visar att det finns briljans i Shaw. Om Mourinho menar allvar med att han verkligen vill ge Shaw chansen bör engelsmannen få starta även på söndag. Då kan Valencia gott få vila och Young ta platsen till höger.

Scott McTominay: 6

Inledde matchen med en fin djupledsboll efter någon minuts spel, sedan dröjde det en halvtimme innan jag noterade McTominay igen. Min känsla då var att han hela tiden hamnade lite fel i position när United återerövrade boll vilket gjorde att han konstant låg lite i passningsskugga. Det blev betydligt bättre i andra halvlek då han höjde sig ett snäpp (utan att dominera, men ändå bättre) och visade att det finns någon form av potential.

Nemanja Matic: 7

Lugn och trygg, som brukligt. I första halvlek hämmades han av att McTominay agerade alibispelare, men när den unge engelsmannen steppade upp under andra halvlek blev det enklare även för Matic. Så oerhört placeringssäker.

Juan Mata: 7

Juan Mata spelade en hel fotbollsmatch för Manchester United. Smaka på den, det händer inte ofta. Än roligare är att han gjorde det med den äran, då han var Uniteds bästa spelare i offensiven. Väldigt rörlig i princip hela matchen, stod också för framspelningen till Lukakus mål. Bristen på snabbhet vet vi om, men idag kompenserade han med rörlighet och passningsfot.

Jesse Lingard: 5

Utbytt 71. Den fina formen har snabbt försvunnit. Jag har helt ärligt svårt att erinra mig ett enda riktigt lyckat agerande från Lingard i offensiven. När han fick bollen borrade han oftast ner huvudet, satte full fart framåt – och tappade den efter 10-15 meter. Skall vara glad att han fick 70 minuter.

Anthony Martial: 6

Utbytt 66. Hade en del fina kombinationer, framförallt med Mata, som kunde ha lett till farligheter. Dock saknades det lilla sista idag. Borde punkterat matchen efter knappa timmen när han i fritt läge sköt högt, högt över.

Romelu Lukaku: 6

Inledde osäkert, med att stundtals överarbeta. Det dåliga självförtroendet lös igenom rejält. Men så kom Matas inlägg i mitten av första halvlek, där Lukaku gick upp och lyckades styra in 1-0. Oerhört viktigt för United, men förmodligen än viktigare för Lukaku själv. Är som bäst när han spelar vidare bollen på ett tillslag, när han skall ta emot den och göra saker själv sitter det inte helt. Men sammantaget ett fall framåt för belgaren.

Marcus Rashford: 6

Inbytt 66. Skottet, som måhända var årets hårdaste på Old Trafford, i den 72 minuten förtjänade ett bättre öde. I övrigt ett ganska passivt inhopp av Rashford, som fortsätter sin trend med att medverka i Uniteds samtliga matcher den här säsongen.

Ander Herrera: 6

Inbytt 71. Kom in för att stänga matchen, och gjorde ett habilt defensivt jobb under sina 20 minuter.

Ashley Young: n/a

Inbytt 83. Spelade för kort tid för att betygsättas.